"Võimatu missioon - tagajärjed"

"Mission: Impossible - Fallout"
2018
Christopher McQuarrie
Metascore: 86


Pärast seda kui ma vallaliseks jäin, olen põnevusfilme ikka palju vähem vaatama hakanud. Bondi ikka vaatan, sest, noh, come on, aga muidu selline püssidega ja autodega, tapmine ja tagaajamine on minust mööda läinud. Mitte, et ma põnevust ei igatseks. Seda ikka vaja. Vahel ise elan oma elu põnevamaks. Mõtlen põnevust juurdegi. Aga see minu põnevus on veidi teisest liigist. Pehmeloomuline ja kõditab pigem emotsioonide laegast, kui kihutab tuhatnelja mööda punatunnelit ärtusse.




Aga jah, juhtus nii, et Tom Cruise mu reede õhtul kinno meelitas. No mis sa ütled. Mõni mees ei muutu eaga kenamaks. Paraku. Kunagi meeldis ta mulle väga. Kuigi tal siis olid hambad puseriti ja nina viltu. Nüüd on ta ennast justkui sümmeetriliseks opereerida lasknud ja noh, tulemus on igav. Tavaline keskealine mees. Või häirib mind tema puhul hoopis muu? Temaga kaasas käivad jutud emotsionaalsest ebastabiilsusest, pilt sellest kuidas ta Oprah diivani peal kolmeaastast ADHD poisikest matkib või hoopis tema saientoloogia taust? Njah, ma olen just seda tüüpi inimene, keda sellised asjad võivad häirida ja muuta inimese minu silmis isegi füüsiliselt ebasümpaatseks.

Ega mul pole filmist ka midagi positiivset kosta. Olen vist vanaks juba jäänud - kõike näinud ja kuulnud. Jah, teises osas, kui nad maskidega üllatasid oli see wow. Aga sellest on ju ligi kakskümmend aastat möödas. Vanade trikkidega enam elukogenud koera ei narrita. Nii, et minu jaoks oli ettearvatav. Päris nii ei olnud, et silm oleks looja vajunud, aga palju puudu ei jäänud. Rohkem hoidis mind üleval rida eespool istuv kodanik. Tundus tuttav, aga ma polnud kindel. Kuna ma nii lühike, siis enamasti pole mul võimalik isikuid pealaepidi tuvastada ka. Närvikõdi, et kas on kodanik X või lihtsalt sarnane, oli filmi lõpuni küllaltki intensiivne. Otse küsida ka ei saanud, ei läinud me ju sõpradena lahku. Nii et kokkuvõttes, ikkagi oli põnev.

Õnneks on suvi kohe läbi ja varsti hakkab ka kvaliteetsemaid kaubaartikleid kinoekraanidel kohtama. Loodetavasti. Ja üldse, peaks rohkem teatris käima. Vaatama toorest ilu. No teate küll, muutma elu põnevamaks.


Kommentaarid