Kes käib öösel šoppamas?

Sellest ajast, kui mina viimati kassa taga kardulaid ja ubinaid piiksutasin on juba omajagu vett merre voolanud. Ja ikkagi, kui ma kuulsin, et Prismasid kavatsetakse 24/7 avatuna hoida, tundsin suurt pahameelt. No milleks seda lollust veel vaja?

Poisid aga nägid, et see on igati vahva sündmuste areng, sest äkki sa öösel avastad, et sul on kohvi otsas või piim. Siis saad ju kiirelt üle tee lipata ja asi ants. No jah, kostsin mina, selline võimalus sünnitab ainult mõttelaiskust ja planeerimatust. Hakkadki nii suhtuma, et päh, vahet pole, Prisma on ju kogu aeg lahti. On riike, kus toidupoed lähevad kell kaheksa õhtul kinni ja nädalavahetuseti ning riiklikel pühadel on sootuks suletud. Keegi nälga ei sure seal. Ongi ennekuulmatu, et meil siin iga kell võid poodi sisse laekuda ja oodata teenindamist.

Sattus kena reklaamipaigutus. Kui pakutakse raha 24, siis peab olema võimalus, kus seda 24/7 ka kulutada. Loogiline.

Nagu te juba aru saite siis, teadagi, tuli mul oma sõnu süüa. Esimest korda juhtus see augustis, enne meie Hiiumaareisi. Hullult oli ju vaja auto igasugust kraami täis osta, mis hiljem saarelt sama targalt tagasi vedada. Sest, nagu me avastasime, on ka saarel pood või kaks. Ja isegi kui poodi poleks, siis tüki keeksi saab naabrite juures nukrate silmade eest ammugi.

Järgmine moment oli see, kui üks härra teatab, et tal homseks dresse vaja. Loomulikult siis, kui iga aus ristiinimene juba koikus teist külge keerab. Ei no egas midagi - poodi. Öösel. (Ääremärkus: toidupood ei ole sobilik koht trenniriiete soetamiseks. Need dressid, mis seal müüakse pole mõeldud trenni tegemiseks vaid kodanikele, kes tegelevad tugitoolispordiga, et siis oleks nagu hea ja mõnus oma lemmikvõistkonnale kaasa elada.)

Üks teine päev (loe: hilisõhtu) märkasin, kuidas ühel noormeestest jalatsid sellises seisus, et neid hoidis vist küll ainult tahtejõud koos. Ausalt, ma ei saa aru, miks mind sellistest asjadest ei teavitata? Jällegi, väljas juba suur pime, kui meie nagu vargad, kaupluse poole hiilime.

Hiilime poe poole.

No ja neljaski kord olen käinud. Ühel hommikul enne tööd. Oli vaja töö juurde võileivatorti osta. Mida loomulikult Prismas ei müüda. Aga kõike ei peagi saama.

Mida siis kokkuvõtteks öelda? Ma suhtun asjasse endisel nii, et kaubanduskeskused ei peaks olema ööpäev läbi avatud. Inimesed peavad saama puhata. Meil on iga nurga peal tanklad. Sealt ostadki oma esmatarbekaubad nagu leib ja piim. Maksad paar korda hingehinda ja kirjutad selle koolituskuludeks. Mis puudutab muud kraami nagu dressid ja tennised, siis ka neid saab enamasti siiski mõistlikul ajal soetada. Ja ei ole vaja mulle rääkida inimestest, kellel on vahetustega töö ja nad ei saakski muidu elada, kui poed juba kell kaheksa kinni pandaks. Kuidagi nad ju siiani said, järelikult oleks ka edaspidi saanud. Ja kui on vahetustega töö, siis peaks ju osad päevad täiesti vabad olema? Magadki lõunani ja lähed siis poodlema. Aga nüüd on meil seltskond inimesi, kes istuvad kella kolme ajal kassaautomaadi taga ja rikuvad oma tervist. Ööd on magamiseks, mitte töötamiseks.

Kommentaarid

  1. Just-just, naabrite juurest saab alati keeksi, sest meil on oma keeksisõber majas ju :D Mina ise ei armasta absoluutselt seda.
    Ma ise pole öist Prismat veel väisanudki, kuigi eile öösel ise Tartust ja teise ekipaaži Hiiumaalt laekudes oleks peaaegu asjaks läinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No seda minagi, et saab ju ilma ka hakkama. Panedki fantaasia tööle ja midagi ikka hamba alla leiad :D

      Kustuta
    2. Meil on mõlemal pool hädavajalikud varud muidu sügavkülmas olemas, aga ainus teema ongi kohvipiim. Mida annab muidugi päästa ka jäätisega, ent jäätise viga sügavkülmikus on, et... see kipub siiski kuidagi salamisi haihtuma. Vahetevahel.

      Kustuta
    3. Oh, kohvipiima lõppemine on minu kõigi hirmude ema 😬. Sest ilma kohvita pole elu võimalik. Aga mul on selle vältimiseks alati mõned kaks ühes variandid ja ekstreemseteks kordadeks lausa piimapulber 😁. Nii, et kui teil on jäätis, sellisteks puhkudeks, siis see on minu meelest juba luksus. Pole ime, et vahel otsa saab 😉.

      Kustuta
  2. Jah. Olen nõus, inimestele on elu liiga mugavaks tehtud. Ja seda ütleb lumehelbekeste põlvkonda kuuluv neiu. :D (93 on vist ikka lumehelbekeste põlvkond juba? mõned räägivad, et 2000ndate kanti sündinud noored).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vist ikka üheksakümnendate lõpus ja millenniumi alguses on lumehelbekesed ilmavalgust näinud. Vähemalt mina olen nii aru saanud. Seega, Sinuga on kõik korras. Ja nagu ma aru olen saanud, siis otsid praegu just uusi väljakutseid ning mida keerukamad ning raskesti saavutatavad, seda nauditavamad 😉.

      Kustuta
    2. Ei otsi enam, juba leidsin. Õnneks või kahjuks. :) Mõtlen vähemalt korra nädalas, et MIKS, aga siis mõtlen et see teebki selle väljakutseks ning KUI sellest läbi närin, siis hiljem on uskumatult hea tunne. Mul on tihtipeale love-hate relationship asjadega, aga siis tuleb küsida, et "in the long term, is it worth it?" Tegelikult on raske, kui õpid midagi mis käib üle jõu. Ja seda suurem osa kursakaaslastel.

      Kustuta
    3. Argumendi mõttes siiski... Pigem just kirjutasin, et need polegi nii suured väljakutsed (võrreldes näiteks laste kõrvalt töö+kooli ühildamisega või... maja remontimisega), aga siiski väljakutsed. Küsimus ei olegi nii väga selles, et teha max rasket ja keerulist asja, vaid et vältida mugavustsooni. Ma arvan. Mulle see blogi pidamine ikka ei sobi. :D

      Kustuta
    4. Ära Sa mitte mõtlegi blogi pidamist lõpetada! ☺️ Aga saan Su mõttest aru. Mugavusstsoonis ei toimu arengut ja seetõttu peab sealt aegajalt välja astuma. Samas, kui kogu aeg on hirmus raske, siis kaob rõõm ja nauding.

      Kustuta
  3. Miks, jumal küll miks ainult Tallinnas!! Nagu kogu eesti oleks ainult ja ainult Tallinn.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et mujal Eestis elavad intelligentsemad inimesed ja saavad oma elu korraldatud nii, et ei pea öösiti poodides hulkuma 😁.

      Kustuta
  4. Nii, käisin täna öösel siis Prismast läbi (ikka selleks, et Sinust kehvem ei oleks). Kell oli küll alles vist tavamõistes varane, suts üle kl 23. Šokeeriv oli, et rahvast poes oli täitsa palju! Kujutasin ette, et vaid paar inimest uitab segaduses ringi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Et käivad fliisist pidžaamas ja lokirullid kuklas ringi ja otsivad hambaharja taga 😂? Kuna päälinnas juba kolm poodi ööpäev läbi lahti, siis järelikult kliente jagub. Kui nii jätkub, siis varsti teised ketid tulevad järele. Uskumatu ikka. Ja minu memm pidi leppima kaks korda nädalas poelavkaga 😜.

      Kustuta

Postita kommentaar