Mängude õhtu

Meil on kodus hunnik lauamänge. Need on poodidest meie koju hiilinud nendel kordadel, kui ma olen ette kujutanud, et ma olen üks nendest emadest, kes mängib oma lastega lauamänge. Vahel, kui meil käivad külalised, siis me võtame paksu tolmukorra (ha-ha!) alt mõne mängu välja ja hakkame instruktsiooni lugema.

Loomulikult meeldib mulle mänge mängida. Jama on selles, et need mängud, mis mulle meeldivad, ei meeldi tavaliselt minu lastele ja vastupidi. Minule meeldivad mõttemängud, oskuse ja teadmisepõhised mängud, neile vedamisepõhised mängud. Siin võib muidugi vaielda, et kuivõrd näiteks Monopoly või Risk on oskuse või vedamisepõhine, aga mulle need kumbki ei meeldi, sest need võtavad nii kaua aega. Ja ma olen neid mänginud kõvasti ning mul pole nendest aegadest soojasid mälestusi. Lapsed siiani räägivad, kuidas Risk lõppes tuumakatastroofiga, sest ma tõmbasin kaardi üles ja kõik sõjaväed olid mööda ilma laiali. (Ma pole kunagi väitnud, et ma olen hea ja rahulik inimene.)



Niisiis, mina eelistan Aliast, Eestimängu, Kust ma seda kuulsin, Reaalsuskontroll ja muud taolist. Lapsed mitte nii väga. Lõppeb asi sellega, et me väga koos ei mängi, nii nagu ma juba ütlesin.

Samas, me mängime autos ühte teist mängu. Ka omamoodi sõnamäng. Ei, mitte see, kus sa pead ütlema mingi sõna ja siis järgmine peab ütlema eelmise sõna viimase tähega algava sõna jne. Meie loeme autode numbrimärki ja lisame sinna tähendusi või tähti. Mõni on väga lihtne: BAD, ASS, MAD. Aga siis MRD, täidad lüngad ja saab sellest kalamehe tööriist või küsitava moraaliga naissooesindaja. MRV on ilmselgelt võigas ja vabadusepiiramisega päädiv kuritegu. TRP - meesterahvas, kes naisele tagasi ei helista. MLP - My Little Pony. Minu enda sõiduki numbrimärk on TLC. Mitte vähe oluline asjaolu autot ostes, et mul oleks seda tähekombinatsiooni lihtne meelde jätta. Mina ütlen selle välja: Tender Love and Care ja ilmselgelt vajab Volli väga õrna hoolitsust. Pojad ütlevad aga True Life Crime, no jah, tea mis plaanid neil Volliga on.

Igatahes sellised mängud meie peres. Aga milliseid mänge teie mängite? Või on teil ka mõni omaleiutatud ajaveetmise vahend?

Kommentaarid

  1. Autosõidumängudest - "kogun" teekonnal käskiva kõneviisiga tegusõnadest kohanimesid. No näiteks Kükita, Anna, Tõrva, Tapa, Loobu jne. Uskumatu, kui palju neid tegelikult on.

    Mul lapsed veel väikesed, seda mängu mängin rohkem ise või koos mehega. Aga lastega siis see mäng, et kes näeb esimesena mõnda traktorit, jõulutulesid majal vms. Et neid virisemast hoida ühesõnaga.

    Autonumbritele annan ka tähendusi jah, olukordades, kus mõni isend nõmedalt tee peal käitub ja mind ropendama paneb.

    VastaKustuta
  2. Oo jaa, kohanimed on meil tõesti vahvad. Huumorimeeledefitsiidi all ei paista nimepanijad kannatavat :D.

    Meil on veel lisaks ka see mäng, et mis automark ees sõidab. Siin muidugi kutid teevad mulle pähe :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar