Naistepäeva eri

Naistepäev kulges mul nii, et kohe hommikul teatas üks mees, et sulle polegi mõtet mingit tehnilist juttu selgitada, sest naistel on nagunii ainult 30% ajumahust võrreldes meestega. Öeldi seda täiesti enesestmõistetava faktina. Üldsegi mitte solvanguna, vaid umbes nii, et naistel on proportsionaalselt laiemad puusad, kui meestel.

Hiljem õhtul, kui ma seda lauset meelde tuletasin, siis küsiti mult, et mis, sa solvusid või?


Ilmselt see selgitaks nii mõndagi. Selgitaks näiteks, miks mulle ei selgitata autoteeninduses, millist andurit nad täpselt tahmast puhastasid. Miks ei selgitata, miks asjaolu, et kedagi häirib on rohkem väärt, kui see, et kedagi ei häiri. Üldse, paljud asjad näivad selles valguse palju hoomatavamad.

Ma olen vist rohkem hämmastunud asjaolust, et keegi võib päriselt, reaalselt, nii mõelda, kui et kas sellel on alust või mitte. Ja ma kahtlustan, et 70% meestest käib selle teadmisega maailmas ringi, eeldades, et ta on juba by default intelligentsem, sellepärast et tal on juhtumisi välja arenenud Y-kromosoom. Te kõik ikka teadsite ju, et kuni kaheksanda rasedusnädalani (+/- 2) on kõik looted naissoost? Muidugi teadsite, ma olen veendunud, et teil kõigil ikka 100% ajumahtu, olenemata kromosoomidest.

Ja mida ilusat teile tänase erilise pidupäeva puhul ka öeldi?

*Pildistas Kadri Vahtramäe


Kommentaarid