Miks naised ennast tegelikult käest lasevad

Hiljuti väitis üks tuttav, et mehed hakkavad petma, kui naine end käest laseb. Noh, ütleme pärast laste saamist. Kuna tuttav pole just kõige kirkam kriit, siis ma sellele ei hakka üldse väga keskenduma. Asi on aga selles, et mitte ainult need tuhmimad kriidid või mehed üldiselt, vaid ka suur osa naisi mõtleb täpselt samamoodi. Alles see oli, kui Kirsti Timmer ergutas kõiki viiekümneaastaseid miniseeliku ja punase huulepulga järele haarama, et ikka meest kinni hoida.

Mida ma ka sellele oma vestluskaaslasele mainisin, ning siingi välja toon, on see, et naised lasevad end käest, kui mees enam ei hooli. Mitte vastupidi. Pärast on muidugi mehel kena tõdeda, et näed, naine ei käinud juuksuris, päästerõngas kerkis kõhule ja mustad rõngad silme alla. Seda, miks see juhtus, sellele nad ei mõtle. Või äärmisel juhul mõtlevad nii, et "oh, naine pani mulle päitsed pähe ja enam ei pea pingutama".

Mul on sellistele alati küsimus: aga miks siis kõik naised end niiviisi "käest ära" ei lase? Noh, mina tean vastust. Sest nende mehed endiselt hoolivad. Nemad pingutavad naise nimel. Kui on lapsed, siis mehed ka tegelevad nendega, mitte ei jäta kõike naise õlule. Ja siis ongi naisel jaksu ning motivatsiooni edasi pingutada.



Nägin paar päeva tagasi ostukeskuses üht säravat prouat. Ma ütlen küll "proua", kuigi ta tegelikult oli minust ikka tunduvalt noorem. Aga oh sa juudas, kuidas ta säras! Lihtsalt hinge võttis kinni. Polnud kõige saledam daam, kuna olime just kingapoes, siis märkasin ka tema jalgu. Sääremarjad olid tal jämedamad kui mul reied, tõesõna. Aga see ei olnud üldse oluline, sest ta säras! Ta oli kenasti sätitud, tagasihoidlik jumestus, viisakad riided, pestud pea. Ja ma võin mürki võtta, et tema mees küll jumaldab teda kodus. Kust ma tean, et see neiu pole näiteks kolme lapse ema ja viimase kümne aastaga 50 kilo juurde võtnud, vabalt võib nii olla. Aga tal on mees, kes ei jäta teda hooletusse, ei tee etteheiteid ega vaata kõrvalt. Jah, see kõik on minu fantaasia vili, seda naist ma ei tunne ega tea mis seal tegelikult toimub. Mida ma aga tean, on see, et selliseid paare on küll ja veel. Mul on endal tutvusringkonnas selliseid jalaga segada. Kõigi nende "tarkade" ütlemiste järgi peaks mees juba ammu vähemalt kolme armukest omama, aga ei, tal jagub silmi vaid oma naise jaoks. Ja sellised naised säravad, nad pingutavad, kuigi see pole nende jaoks isegi pingutus, vaid miski mis tuleb loomulikult, kuna nad näitavad omalt poolt mehe vastu hoolimist ja tänulikkust.

Ja teisalt on paare, kus naine sõna otseses mõttes "pingutab" endal vere ninast välja, et mehele ikka veel meeldida, ja see ikka käib mööda küla kaebamas, et naine end käest lasknud. Niisiis ma ütlen, et kui teile näib, et teie kaasa on hakanud närtsima ja käest minema, siis vaadake esiteks peeglisse, kas te pole mitte ise midagi tegemata jätnud, ja siis hakake patuoinast otsima.

Kommentaarid