Tere tulemast perekonda, Garmin!

Niisiis, harakas minus sai võidu, ütles, et aitab küll sellest tagasihoidlikust müürilillekesest olemisest ja aeg on särada. Või noh, sina ei pea tingimata särama, aga aktiivsusmonitor võiks. Ja kuigi Kaie ka jagas megailusaid hübriidkellasid, siis olin selleks ajaks juba ühele Garminile pilgu peale visanud ja nillisin seda.

Ülemus õpetas mulle paar aastat tagasi, et mõistlik on kasutada sellist platformi nagu hinnavaatlus.ee. Olengi seda kasutanud ja vähemalt endale tundub, et päris kenasti tehnikavidinate pealt raha säästnud. Näiteks sain oma JBL kõrvaklapid selle kaudu naabrimehest kakskümmend raha soodsamalt. Ja kuna mul otseselt polnud sel sekundil vaja uut kella, siis ma mitu päeva käisin seal piilumas. Isegi natuke lootsin, et mul see tunne läheb üle. Tegelikult mul praegu köögiprojekt pooleli ja vaba raha mõttetute iluvidinate ostmiseks pole. Aga noh, oo naine, nõrkus on su nimi! Lootsin, et äkki mehed mu elus panevad asjad paika. Ütlevad, et pole vaja. Ei, nende peale ei saa ka hädas üldse loota. Ütlesid hoopis, et muidugi osta, sa oled selle täiega ära teeninud. No mis sa sellistega peale hakkad, ma ütlen!


Niisiis, tellisin. Kolmapäeval sisestasin soovi ja reede hommikul oli kell käes. Maksin selle eest kokku 165,03 eurot. Aga kuna vana müüsin kohe samal päeval maha, siis tegelik väljaminek oli 125,03 eurot. Noh, öelge nüüd teie, võisin seda luksust endale lubada? Mõtle kui palju kasulikku ja praktilist jura ma selle eest oleksin võinud osta, onju! Sisuliselt kahe kuu kütusekulu! Jube vastutustundetu laristaja ikka. Kahetsen põrmus, yeah right!



Mõni päev olen nüüd Garminiga liikunud ja võiksin välja tuua mõned erinevused vana monitori Fitbit Alta HR ja Garmin Vívomove HR vahel. Alustame sellest, et Garmini sünkroniseerimine on võrreldes Fitbitiga lapsemäng. Põhimõtteliselt ei peagi muud tegema kui äpp tõmmata ja paar korda ekraanile toksama. Fitbitiga ma esialgu ikka ragistasin tund aega ja ka hiljem on tõrkeid esinenud. Lisaks on Garmin veekindel, mis tähendab, et temaga saaks ka pesus käia ja ujumas. Mainin, ei ole veel kumbagi teinud. Lisaks mõõdab ta stressitaset, mida Fitbit ei teinud. Samuti saab tema kaudu muusikat kuulata. Kuidas, seda ma veel ei tea, aga põhimõtteliselt saab. Küllalt mugav on sportimist alustades taimer peale panna, et pärast äpist näha oma pingutust. Mugav küll, aga ma alles õpin seda kasutama. Kolm korda käisin trennis nii, et enda meelest lülitasin taimeri peale, aga tegelikult mitte. Kaks korda olen suutnud nii trenni teha, et ka monitor seda teab.


Mis mulle veel muljet avaldas, on see kui lihtne on kellal rihmasid vahetada. Ütleme, et tahad tellida lisaks muud värvi või teisest materjalist rihmad, siis vahetus näib super mugav. Mul veel pole lisarihmu, aga kuna mul on üks kogemus valge kellaga olemas, siis tean juba, et umbes aasta need rihmad püsivad ilusad valged, siis peaks vahetama. Rihmast rääkides, mul on praegu plastikust, aga see plastik on võrreldes Fitbiti omaga nii siidine ja mõnus, et üldse ei häiri.

Nagu näete, siis rihma küljes on väiksed metallist jullad, mida lükates tuleb rihm sihverplaadi küljest lahti. 

Veel meeldib mulle, et sellel saab muuta ekraani heledust ja vibratsiooni tugevust. Kuna ma hästi tundlik, siis mul on kõige nõrgema vibra peal. Hea on ka see, et näiteks öösel kätt keerates ta ei hakka helendama, sest noh, unerežiim, eks ole. Vana Fitbit iga kord külge keerates kiirgas nagu jõulupuu Raekoja platsil, maga siis sellisega.

Sellel pildil pole absoluutset muud funktsiooni, kui teile näidata kui nunnu ja armas ma hommikuti olen. 
Pildi tegi Kärbes, seetõttu veits fookusest väljas. 
Aga hommikuti ma olengi veidi fookusest väljas, nii et peaks sobima.

Kuna ma Fitbit kasutades armusin nende menstruaaltsükli jälgimise funktsiooni, siis uurisin, et kas ka Garminil analoogne funktsioon on. On. Ja veel vingem kui Fitbitil. Vähemalt mulle meeldib rohkem. Näiteks esmaspäeval ütles ta mulle kohe hommikul, et täna on sul suurem isu šokolaadi ja nn tühjade süsivesikute järele, et püüa siis hoopis puuvilju süüa. Nagu, eks, nii nunnu!


Kell on mul olnud väga lühikest aega ja arvestades, et ma ka Fitbiti võimalusi avastasin lõpuni välja (kell oli mul pisut üle kahe aasta), siis ilmselt jätkub avastamisrõõmu pikemalt. Aga hetkel olen ma valikuga väga rahul. Mis puudutab kehakaalu, siis alles jäi mul mu Fitbit nutikaal. Praegu sisestan kaalunumbrid Garmini äppi manuaalselt. Tundes ennast, üldse ei välista, et ühel hetkel vahetan ka selle kaalu välja. Kes Fitbiti nutikaalu vajab, jälgige mängu, ehk läheb loosimiseks 😉

Kommentaarid

  1. Väga hea valik! Mul on täpselt sama Garmin, aga teist värvi rihm ainult. Juhuslikult see päev kui sind nägin jäi kell öökapile, aga olen ka väga rahul :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Päris hea kokkusattumus 😁 Kas Sa juhuslikult blogipostitust ei tahaks teha kellast, ehk ma õpin siis ka kiiremini teda kasutama ☺️

      Kustuta
  2. Oi, see näeb tôesti ka väga ilus välja. Peab uurima :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, hästi naiselik ja see spordikella-funktsioon on hästi tagasihoidlik. Ma pidevalt piilun teda silmanurgast, nii rahul olen :)

      Kustuta

Postita kommentaar