Upgrade

Taavi kirjutas hiljuti maskidest. Noh, mitte otseselt, aga riivamisi. Et kuivõrd eetiline on mehel end kunstlikult mehemaks tuunida ja kas see naisi võiks häirida, et kunstlikult, mitte looduse poolt?

Kui täiesti ausalt rääkida, siis me kõik ju tuunime end. Mõni rohkem, teine vähem. Ma ise arvan, et ma üsna vähe tuunin. Minu tavalised iluprotseduurid on järgnevad: ma pesen ennast, ma epileerin jalgu, kaenlaaluseid ja bikiini piirkonda (käsi ei raseeri näiteks, kuigi need ka mul suht karvased), ma kasutan iga päev kerget jumestust, ma lõhnastan end, ma kitkun kulme, värvin ripsmeid, käin regulaarselt juuksuri juures juuri värvimas ja otsi piiramas, viilin küüsi ja vahel isegi lakin neid, olen teinud mõned nn ilulõikused ja kui vähegi vaba raha saan, siis kavatsen enamgi teha. Veel võiks siia nimekirja lisada ka regulaarse garderoobiuuendamise ja ehted. Ma arvan, et sai vist kõik. Hetkel pole mul ühtegi kunstkaunistust kehal, kui juuksevärv välja arvata, kahjuks nii ilusaid pruune juukseid mul loomulikult pole. Mõni aeg tagasi kandsin kunstripsmeid ja korra olen lasknud paigaldada ka kunstküüned. Juuksepikendusi pole olnud, võltspäevitust ka mitte. Aga ikkagi, mõni võiks väita, et ma pole naturaalne, olen võlts, kannan maski.

Tuunitud mina 2018 august

Ilma oma maskita tunnen end küllalt alasti. Mul pole üldse mugav, kui mul on ripsmed värvimata. Ujumas käies võtan ma tušši maha ja ega ma end väga nümfina ei tunne. Kuna spas ikka vahel mõni härra külge on löönud, siis neid ei paista see häirivat, mind ennast rohkem. Seega, mask on oluline mulle, mitte kaaskodanikele.

Olen kokku puutunud koguni arvamusega, et isegi minu trennihullus pole muud kui soov end ilusamaks kujundada. Noh, ma ei viitsi jälle seletada, et trennis käin ma ikkagi hea enesetunde, mitte seksika keha pärast, aga noh, uskuge mida tahate. Ise ma seda võltsiks ei pea. Ma pole käinud ühelgi tselluliitivähendaval protseduuril või peki külmutamas. Kõik mis mu kehaga on toimunud, selle olen ma ise saavutanud. Minu enda higi, veri ja pisarad. Loodetavasti saabub päev, kus ma saan seda punkti täiendada, aga tänasel päeval, seda lugu kirjutades, on nii.

Tuunimata mina 2009 august.

Võimalik, et see on naiselik kadedus, mis juhtimise üle võttis ja järgneva lõigu kirja pani, aga mul endal on küll teatud üleolek nende suhtes, kes on võrreldes minuga tuunitumad. Kuna meil suur osa klientidest osutab mingit laadi iluteenust, siis näen ma kõvasti naisi, kellel on nii tihedad kunstripsmeid, et nad peavad nimetissõrmedega lauge üleval hoidma, et need gravitatsiooni jõul alla ei vajuks. Ka vahvaid klotskulme näen regulaarselt, kahemeetri pikkustest juuksepikendustest ja geelküüntest ei hakka parem kirjutamagi. Kas ka mehi selline lausvale häirib, seda ma ei tea. Ilmselt on mehi erisuguseid. Mõni tahabki, et naine võimalikult palju täispuhutavat kumminukku meenutaks. Ilmselt eelistab enamik siiski sellist vaoshoitud maski, kus sa veidi pead nuputama, et kas ikka on võlts, või ongi päris.

Üks asi on ületuunimisest veel hullem. See kui hoolitsus absoluutselt puudub. Pane siis juba liiga palju vahtu ja geeli juustesse, kui üleüldse juuksed pesemata ja piiramata jätad. Aja siis juba parem kõik karvad kehalt ära, kui ennast igatepidi tuustina seltskonnas esitled. Promeneeri parem oma teravatipuliste Swarovski kristallidega kaunistatud küüntega, kui mustade küünealuste ja narmendavate küüneservadega. Ja kui ma mõtlen, siis ega mul ei meenu ka et oleksin väga palju mehi kohanud, kes on enda kaunistamisega liiale läinud. Lõhnastamisega küll. Isegi lihastreeninguga, aga mitte tuunimisega. Aga see puhtalt minu isiklik arvamus. Ja mina, nagu armas lugeja teab, olen pinnapealne, välimusele orienteeritud harakas.

Kommentaarid

  1. Ma usun, et enamikule meestest meeldib tagasihoidlikult tuunitud välimus. Hakkasin mõtlema, et tegelikult võivad kõvasti üles tuunitud naised (mõtle näiteks cosplay peale) ju väga kaunid välja näha. Moeshow-de riietus ja jumestus, mis originaalsusega lööb – andke ainult rohkem selliseid naisi igapäevaellu! (Siinkohas võib-olla ma erinen enamikust meestest). Aga n-ö keskmine kõvasti üles tuunitud naine ei hiilga orginaalsusega, ikka needsamad geelküüned, pikad kunstripsmed, juuksepikendused jne. Ehk tegelt, ma ei tea, asi pole mitte niivõrd liigses üles tuunituses, kui selles, et mida julgemalt naine end üles tuunib, seda paremini paistavad ta maitsevääratused silma. Lihtsalt sügavas värvitoonis värvitud huuled või väga töödeldud silmad ei tee ilusaks, kui see ei lähe kokku riietuse, soengu, ilme, isiksusega. Mõjuvad hoopis vastupidiselt.

    Mis sellesse puutub, et trenni ja tervisliku eluviisi tagajärjel näeme nooremad välja, siis...
    keegi, kes treenib, toitub tervislikult, magab piisavalt ongi noorem kui keegi, kes oma keha stressi ja rämpstoidu ja liikumatusega laastab. Ei ole võltsing, oledki bioloogiliselt noorem.

    Veel seda, et hommikul su kõrval üles ärganud naine, kellel on padjanägu ja kes on meikimata, paistab kuidagi eriti armas. Või naine, kes on just duši alt tulnud. Et sul on võimalus teda niimoodi näha, loomulikuna, kaitsetuna.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nagu Sa ise juba tõdesid, näib et oleme selles küsimuses üsna ühel meelel :). Sa nii kenasti võtsid kõik mõtted kokku, et mul polegi enam midagi tarka juurde lisada. Olen nõus, et kui sündmus dikteerib, siis rohkem on parem kui vähem ja liigne tagasihoidlikkus pole alati voorus vaid näitab üleolekut, ja seda mitte heas mõttes.

      Ja see Sinu viimane lõik… uhhh….

      Kustuta
  2. Ma olen kuidagi sattunud oma elu jooksul selliste meeste kõrvale, kes eelistavadki loomulikku naist. Mis on tore, sest pole mul ei kunstküüsi, kunstripsmeid, juuksepikendusi, kulme ei kitku ega kasuta palju meiki. Kulmud õnneks ei vaja kitkumist ning juuksed on loomulikult pikad ja paksud. Ainult värvin neid. Teinekord meeldib teha endale kena silmameik, aga seal mu iluprotseduurid sisuliselt algavad ja lõppevad. Seega ei mõista naisi, kes viitsivad kõige selle lisaga tegeleda ja selle eest suuri summasid maksta. Kõige kenamaks teeb naise üldse trenn + tervislik toitumine, tegelikult muud polegi vaja (olgu, kerge meik!).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et see on üsna loogiline :), eks me ju leiamegi neid, keda otsime. Kui mees otsib loomulikku, siis ta ei hakkagi väga pikalt neid teisi imetlema ja vastupidi.

      Mulle tundub ka, et see hullult tuunimine võtab nii palju aega, et kes üldse jõuab kõige sellega tegeleda? Juuksuris käin ma iga kuue nädala tagant ja kulutan sellele iga kord circa kaks tundi. Kui ripsmeid veel lasin panna, siis iga kolme nädala tagant käisin ja kulus iga kord vist tund aega vähemalt kui mitte rohkem. Noh, et millal on naistel aega sellega tegeleda? Rahast ei taha ma mõeldagi. Juba nende tavapärastele kreemidele ja tuššidele kulub igakuiselt rohkem raha kui mulle tunnistada meeldiks.

      Kustuta

Postita kommentaar