Kes see laulab köögis. Vol 3. Mööbel.

Öeldakse küll, et naised armastavad kõrvadega, aga mul ikkagi film jookseb pidevalt silme ees. Juba üsna varajasest noorusest peale meeldis mulle teha kavandeid. Mõõtsin, joonistasin, märkisin paberile kõrguse, laiuse, sügavuse. Ma ei hakka nii kaugele minema ja väitma, et ma olen sisearhitektuuris ilgelt kõva vend, aga noh, saan hakkama. Tavaliselt kui ma hakkan rääkima, et teen nii ja naa, siis inimesed vaatavad mind hirmunult, et noh, lolliks läinud või nii. Õnneks on tuttavad enamasti juba harjunud, et kuigi see neile võib ajuvaba tunduda, siis lõpptulem on harmooniline Küllalt tavaline on ka see, et küsitakse nõu. Noh, et tule astu läbi, viska pilk peale ja soovita paremat lahendust.

Seega, kööki planeerides panin oma visiooni ka paberile. Sellest oli kõvasti kasu. Võttes hinnapakkumisi, sain kohe oma plaani ka juurde panna ja oli kõigil lihtsam, mul vähem seletamist ja mööblivalmistajatel parem ülevaade. Sisuliselt oli mul pool tööd nende eest juba tehtud. Sain lausa komplimente, et nii kena ja konkreetne joonis tehtud. Eks nad ajavad seda juttu muidugi kõigile.


Minu joonised
Kokku saadeti mulle 6 pakkumist. Hinnad vahemikus 1300 kuni 2700. Minu lagi oli kolm tuhat, seega kõik mahtusid kenasti sisse. Edasi läks asi tunnetuspõhiseks. Üldse ei hakka keerutama, et ma siin hullult tausta uurisin või midagi. Esiteks teadsin seda, et kõige odavamat ma ei võta, sest sellega on alati nii, et lõpuks maksad peale. Kui mitte eurodes, siis närvirakkudega kindlasti. Kõige sümpaatsem oli mulle KöögiArt OÜ pakkumine. Pakutavatest ka kõige kallim. Aga nad reageerisid kohe, kutsusid kohtumisele, jutt oli lühike ja konkreetne ning kontor lõhnas mõnusalt saepuru järele (loomulikult piilusin ma taharuumi ka, kus palja ülakehaga musklis tislerid plaatidest kapiuksi välja treisid (okei, võibolla nad ei olnud just palja ülakehaga, ja mitte väga musklis, aga noh, ei ole siin ilmas ilusamat vaatepilti kui mees kes teeb tööd, kulm kipras ja veenid kätel tukslemas (ma nüüd lähen korra välja jahtuma…))).

Kõige ebameeldivam kohtumine oli salongis Solar Mööbel OÜ. Minu ideede peale pööritati silmi, umbes, et tibi ise ka ei tea mida tahab, kuigi probleem oli pigem selles, et ma väga konkreetselt teadsin mida ma tahan, ja ei allunud nende ümberveenmise taktikale. Aga sellega olen ma juba harjunud. Mis mind kohtumise lõpus üsna sõnatuks võttis oli see, et kuna nende pakkumine oli minuni jõudnud läbi Furnumi platformile (Furnum on teenuse vahendaja, ise nad mööblit ei tee, aga otsivad kliendile kontakte, mille seast klient endale sobiva koostööpartneri saab valida. Minu meelest väga mugav. Meil on siin iga nurga peal mõni mööblipakkuja putka püsti, ei jõua mina kõigi uksi kulutada ja igal pool silmade pööritusest põhjustatud migreenihooge ravida. Nii näen kohe, et kes üldse viitsivad tegeleda, mis on teiste klientide tagasiside ja eks ka umbkaudse hinna näeb ära.), siis nemad peavad Furnumile maksma teenustasu kliendi toomise eest ja kuna ma nii mõõtma loll/laisk olen ja neid ise kuidagi ei suutnud interneti põhjatust avarusest üles leida, siis lisavad nemad selle arve minu hinnapakkumisele. Nagu….mida ma selle peale nüüd ütlema pean? Ütleme, et isegi kui nad seda teevad, siis milleks on mulle vaja seda öelda? Kuidas see muudab olukorda? Lähen keldrisse ja pühin oma ajamasinalt tolmu maha, lükkan hääled sisse ja keeran aega tagasi või? Otsustasin sel hetkel, et nende kaudu ma mööblit absoluutselt ei võta. Hing sai ikka väga haiget.



Furnumi kohta veel nii palju, et mulle jäi nendega suhtlemisest ääretult meeldiv mulje. Kui kunagi analoogset teenust vajan, siis pöördun uuesti nende poole. Ja küll ma juba vajan.


Lõpuks otsustasin pakkumise vastu võtta Sisustuskeskuselt. Meeldis nende suhtlus ja see kuidas nad minu projektiga kenasti kaasa tulid. Ma olen täitmatu - igasugune meelitus ja kiitus kukub kolinal põhjatusse kaevu ja selle nimel olen valmis igasugu mööndusi tegema.

Lubatud tööde aeg 6 kuni 7 nädalat. Kuna ma olen elus natukene remonti teinud, siis ma tean, kõigile summadele ja tähtaegadele võib julgelt 30% juurde kirjutada, siis ei närvelda asjata. Tellimuse eest tasusin 6. veebruaril. 14ndal käis töömees alles kööki üle mõõtmas. Esimene veinipudel närvide rahustamiseks sai manustatud 15.02.

Sealt edasi läksid asjad ainult hullemaks. Lõpuks läksin ma juba pakiveini peale üle. Sest 13.03 helistati mulle ja öeldi, et 17 märts lähevad uksed värvimisse ning sealt kahe nädala pärast toimub paigaldus. Kuuendal aprillil, ehk kolm nädalat pärast seda, kui uksed olla värvimisele läinud, helistati mulle ja küsiti uuesti mõõtude kohta! Mis mõõte te enam küsite, kui eelmisel nädalal pidi juba paigaldus olema ja ma olen niigi siin kannatlikult oodanud, sest ma juba teadsin peast, et te õigeks ajaks valmis ei saa! "Eem… noh ja meil siin asjad venivad. Ja uksed lähevad heal juhul 14. aprillil värvimisse ning siis kahe nädala pärast saame paigaldamisele mõelda." Vähe ma ei vihastanud! Saatsin siis kirja ja seletasin, et ma olen niigi kannatlik olnud ja oodanud, aga saagu aru, et mul pole kraanikaussigi ja proovigu ise nelja lapsega ilma köögita nädalate kaupa hakkama saada. Küsisin, et mis kompromissi nad mulle pakuvad. Pakkusid seda, et toovad mööbli ära ja paigaldavad, ainult ustega pean veidi ootama. Võtsin selle pakkumise vastu. Vähemalt saan juba tehnika paika ja ka vee sisse, uksed ongi rohkem ilu jaoks. Ja nii nad siis tulidki üheksandal aprillil ja panid mööbli paika. Tuju muutus kohe paremaks ja hakkasin jälle pudelist veini jooma.


Poolik projekt


Kommentaarid

  1. Nii ilus köök, aga jube palju veini kulub selline pummelung :)

    VastaKustuta
  2. Ah eks need uksed olegi mööbli puhul ülehinnatud :D Küsi nüüd uste raha tagasi ja ütle, et sa enam ei tahagi neid :D
    Meil on tähtaeg veel kätte jõudmata, seega pole teada, kas on põhjust veinitama hakata või mitte. Viimati helistades saime teada, et praegu on meie mööblil "aukude tegemise faas". Mõtlesin, et hakkan ka nüüd edaspidi, kui keegi minult kirjatööd ootab, ütlema et mul on punktipaneku-faas :)
    P.S. Lühter on ju-ma-lik! Kahjuks sain ma teada, et mina oma nunnut siit uude koju minnes kaasa ei saa. Seal ei saa üldse mitte ühtegi lühtrit olema. Ma alles toibun sellest uudisest...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures, osade uste suhtes ma praegu mõtlengi, et ilma on vist parem 😁, aga prügikast ei taha küll vaadata ja sahtlite võiks ka midagi ees olla, muidu need kahvlid seal libisevad edasi-tagasi.
      Oh, ma olen ka vihastanud surmani nende "aukude tegemise faasiga", selline tunne, et esimest korda elus teevad mööblit. Kas tõesti mingit tunnetust pole, et kui kaua asjad aega võtavad?
      Tänan märkamast, lühtri ja kardina üle olen ma iseäranis uhke 😊

      Kustuta
  3. Tegelikult mööblihinnavahe tuleb sellest, kui palju integreeritavat tehnikat kasutatakse ja mis hinnaga need on, juba iseenesest vaikselt sulguvad uksed, sahtlid, stanged, korvid ja isegi kapinupud on kallimad, aga ägedad ja mõjutavad visuaalset pilti, see valge laminaat iseenesest ei maksa midagi. Sisekujundus on ka tore lühter laes vägev, värv nagu blogi, annet ja siili on õhustikus tunda natuke Burdat ka :). Mul on ehituslik haridus ja olen teostanud väga erinevaid ebastandardseid projekte, kus kõik ongi taotluslikult luksuslik ja üle võlli. Võibolla sellepärast ma suhtungi häirimatult arhitekti loomingusse. Veel pilti võib ju panoraam funktsiooniga reha jääb kõik ilu ühe pildi peale ja külmiku uksel saab ka poolt vahetada, et normaalselt avaneks. Muidugi huvitav on lugeda kuidas inimesed otsustavad muskli suuruse ja laminaadile kukkunud higitilkade arvu järgi, maksavad kohe ja siis jäägitult usaldavad ja pärast on ikka nagu tavaliselt, aga nii on :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas Sa pildi pealt välja loed, kuidas mul külmiku uks avaneb 🤔? Väga kahtlane...
      Panoraampildi teen siin kui kõik valmis, praegu on suur osa veel puudu, tasapinna taustad, uksed, sisustuselemendid. Saatan peitub detailides ☺️

      Kustuta
  4. No mis ma oskan öelda, goolist oli näha käisin vaatasin, eriti hästi on siis näha kui tuled põlevad öösel, nii et blogi külastajad ei peagi enam pilte ootama tulevad ja vaatavad ise mõtle kui romantiline samas legalne luuramine :) Tegelikult näitab peegel seinal, et külmiku sang on akna pool ja nii lihtne see ongi, jälle oli Sinul põhjust mõelda, hämmelduda, ahhetada ja kahtlustada. Saatan peitubki detailides, aga teda saab ette kujutada ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa ära tee siin nalja midagi, minu kohta on selliseid asju välja googeldatud, et kõhe hakkas 😁

      Kustuta
  5. Nende andmetega pole ju midagi teha, aga kui ise oled kellegi midagi sosistanud, siis ei pruugi see olla enam saladus ikka tuleb kõik välja. Inimesed on nutikad. Täitsa juhuslikult Google näitab sarnase lilla köögi pilti, isegi peegel on samas kohas :)
    https://www.on24.ee/p/82265/baltest-k%C3%B6%C3%B6gim%C3%B6%C3%B6bel-k%C3%B6%C3%B6k-300-cm?gclid=EAIaIQobChMI8v7Ko8X36AIVFZybCh2u1Q9aEAEYASABEgIV-vD_BwE

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda küll, et need andmed on sisuliselt kasutud, aga õõnsaks teeb seest sellegipoolest.
      Neid valmiskööke piilusin ma ise ka tükk aega, aga ei leidnud oma mõõtudele vastavat, muidu oleks päris ilusti raha kokku hoidnud. Ja eks see peegli-idee on ka kusagilt Printerestist näpatud. Ainult tapeeti pole ma teistes köökides veel näinud ☺️

      Kustuta
    2. Sinu köök on ikka sinu looming omas ilus, ütleme, et see peegel on täitsa juhuslik sattumus:). Köögis toimub tegevus kus võib kontrollimatult pritsida, siis välditakse materjale mida ei saa puhastada, nii et neid ei see puhastamine ei kahjustaks, aga kasutada võib neid materjale sellegipoolest. Ega need valmisköögid pole ka teabmis odavad, odavamalt saad siis kui ise kõik teed:)

      Kustuta
    3. Mind koristamisega juba ei hirmuta 😁. Ma kardan, et kui ma hakkaks ise midagi tegema, siis maksaks ma just rohkem, sest peaks sada korda parandama ja ümber tegema või siis jääks lõpptulem ka odav ja inetu.

      Kustuta
    4. Muidugi sa mõtled õigesti, teha tuleb seda mida oskad, muidu pole tulemus alati see mida ette kujutad:)

      Kustuta
    5. Jeerum :)Su köök on ühe teatud lipu värvides võibolla on see pime juhus, aga võib olla ka alateadlik kodeering :) või selline nagu maagia või deemonite naljatemp:)

      Kustuta
    6. Pidin lausa googeldama sellist lippu, polnud varem kuulnudki. Ei mingeid alltekste ega kodeeringuid, minu jaoks on lilla luksuse ja küpsuse värv, ei mingit aseksuaalsust siinpool :D

      Kustuta
    7. :)Vaata nüüd oled sa köögi ära kodeerinud:) värvi tähendus ongi ainult vaataja ilmades ja nii need valearusaamad tekivad et inimesed usuvad siiralt, kõik maagia ja deemonlus on sellega seotud.
      Mõtle missugust iha ja kutset need neet värvid aseksuaalidele tekitavad:)
      Ma nägin ka esimest korda sellist lippu:)

      Kustuta
    8. Kõiges ei maksa märke otsida, mõned asjad on lihtsalt nii nagu on, ilma mingi tagamõtteta 😊

      Kustuta
    9. Ja mõistan, aga kui oleks ennem teadnud, poleks sellist kokkusattumist:)võibolla peab autori tasu kellegi värvi kombinatsiooni eest maksma:)

      Kustuta

Postita kommentaar