Ametlik teadaanne

Nõnda. Ma nüüd ametlikult annan kõigile fännidele ja heiteritele (ma ei diskrimineeri põhjuseid, miks te lugema tulete) teada, et ma olen nüüd jupp aega flirtinud mõttega oma eesnimi ametlikult Katarinaks vormistada. 

Emaga rääkisin, seda osa kartsin ma kõige rohkem, et äkki ta solvub. Ma ka ilmselt poleks just sillas, kui mu põrnikad oma nimesid kukuksid vahetama. Ema olid täiesti vaimustuses! Rääkis mulle, et tegelikult algusest peale oligi selline plaan. Aga kui isa läks perbüroosse latsekesele nime panema, siis midagi juhtus teel ja sünnitunnistusele sai Katarina Je, on ju. Ja et ongi paras aeg kord majja lüüa. Seega, selle asjaga on korras.

Ülejäänud tuttavad ja sugulased suhtusid asjasse võrdlemisi leigelt, et noh, ise tead, vahet ju pole ja küll nad ka harjuvad. 

Seega, hakkas siis harjutamine. Minu jaoks. Ma harjutan end Katarinaks. 

Uurisin seadust ja tingimusi. Tegin kodutöö ära. 

Nüüd ootan.


Vaadake, nime muutus pole midagi keerulist. Teed avalduse, maksad riigilõivu ja kunagi, kui mõni ametnik suvatseb, siis on sinuga korras. Mis aga asjad põnevaks muudab, on kõik see muu mudru, mis nimevahetusega kaasneb. Uued dokumendid, arvelduskontod, meiliaadressid ja mis kõik veel. Ja see osa natuke hirmutab mind. 

Sest.

Mul on ju nimelt kampaania käimas. Ja kas poleks tobe, kui ma praegu vahetaks nime ära, teeks uued dokud ja jutud ja siis kaks kuud hiljem võtan uue perenime ning hakkan kogu selle kamasuutraga otsast peale?

Niisiis. Lapsega rääkisin. Selle kõige ilusamaga 😁 ja leppisime kokku kuupäeva, et oleks konkreetne. Kui selleks kuupäevaks pole mul tekkinud ühtegi tõsiselt võetavat suhet, siis lähen ja teen selle asja ära, muidu ma jäängi aastakümneteks ootama ja Katarinat taga igatsema. Ja et asjale kaalu anda ning vajadusel toetuda blogilugejate utsitamisele, siis annan ametlikult teada, selle imetabase kuupäeva, mille saabudes on antud luba viiata käesolevale kirjalikule lubadusele oma nime muuta. See kuupäev on 15.05.2021. Jah, mul on kalendrisse ka märgitud, ofc. Aga et siis ka olete nüüd teavitatud. 



Kommentaarid

  1. 1. Väga hea, et kuupäev paigas, panen šampanjeri juba külma valmis (khm-hm).
    2. Katarina oleks väga suupärane küll, isegi suupärasem kui tänane nimi. Ma pean end iga jumala kord jõuga sundima ja meeles pidama, et ikka J. kirjutada.
    3. Ise ma eesnime never ever ei julgeks muuta, veidral kombel.
    /räägib tüüp, kes elab viimased kümme aastat kahe nime paralleelmaailmas, no tõesti! Ja kui seda mõtet edasi arendada, siis olen ju oma lühikese elu jooksul kokku 4 perenime kandnud :) Aga ehk seepärast puudubki vajadus eesnime kallale minna :)/
    4. Mis mäng see pealkirjas on? Kas sihilik või juhuslik?

    Tänan tähelepanu eest, sain kõik hingelt ära :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi! Mäng oli juhuslik. Tänan Sind, parandasin ära :)

      Jah, ma ka pean ikka meenutama, et mis Su ristinimi on, hea vähemalt, et Messengeris oled õige nimega :D Nii et jah, võid vabalt mitte enam sundida, sest ma nüüd tutvustangi end juba uue nimega.

      Kustuta

Postita kommentaar