Unenägudes ma... lahendan kuritegusid

Nägin und. 


Olin ühe vanema härrasmehe hooldaja. Selline tore papi oli, viisakas, puhas. Ja mina siis olin tema hooldaja. Ühel päeval tuli härrale külla üks teine hooldaja ja tema peika. Ning neil oli kavatsus vanahärra konto tühjaks teha. Miks nad sellest mulle teada andsid, seda ma ei tea, uni noh, ei peagi vist loogiline olema. 

Istus vanapapi oma voodiveerel, valge pidžaama seljas, vaatas kuidas noormees tema arvutis asjatas ja heitis usaldavaid pilke mulle, sest ise ei saanud ta millestki aru. Ja see tema pilk lõikas mulle südamesse. 

Järgmisel hetkel olin ma eemal ning otsustasin asjast politseisse teatada. Helistasin 112 ja sattusin roboti otsa, kes palus valida järgnevate valikute vahel: tulekahju, arstiabi, loodusõnnetus, piraatlus... seal oli vist seitse-kaheksa erinevat valikut ja kuna ma olin suhteliselt ähmi täis, siis valisin mingi suvalise numbri, mille peale robot mulle vastas, et saatku ma e-kiri sinna ja tänna. Helistasin siis uuesti ja valisin mingi vist "teatan mõrvast" valiku, et päris inimesega rääkida saaks. 

Kuni ma sõrmi ragistades ootasin mis saab, kas politsei jõuab piisavalt kiiresti vanapapi juurde, või pääseb kaak enne minema ja tuleb mu vastu kättemaksu hauduma hiljem, läksin rõdule värsket õhku hingama, kus oli pargitud hõbedane Audi, milles istus teine hooldaja koos oma sõbrannaga. See tundus auto jaoks täiesti loogiline koht olevat, neljanda korruse rõdu. Njah.

Kuna need kaks mimmi seal istusid, siis ma otsustasin jalutama minna. Jalutades mööda tänavat, sõitis mulle vastu tume buss, mitte selline linnaliini buss vaid kaubiku moodi. See peatus minu ees ja sellest jooksid välja suured tumedasse riietatud mehed. Esimese hooga jäi mulje, et nüüd tullaksegi mulle kallale, kuna ma olin pahade peale politseisse kaebuse esitanud. Selgus, et nemad olidki hoopis eriüksus ja olid kaagi kätte saanud ning neil oli hullult kiire mind sellisest sündmuste arengust teavitada. 

Selline uni.

Kalasid näen ka unes tihti. Pole vaja mingit unenägude lahti seletamist mulle pakkuda, ma nimelt tahan oma akvaariumist lahti saada, sest ma olen sellest surmani tüdinud, esiteks, ja teiseks mul on elutoa interjöörist praegu teistsugune ettekujutus ja sinna see lihtsalt ei sobi. Aga! mul on kaks kala, kes keelduvad hinge heitmast ja mul pole südant neid potist alla lasta, kui nad ilmselgelt kahekesi naudivad ruumi, mis on tegelikult paras umbes 40nele veeelukale. Igatahes, see asi on mul pinnuks silmis ja ma mõtlen sellele ja seetõttu näen ma seda asja unes ka. Minu aju töötab nii. 

Miks ma näen vanapapisid unes ja mustades kaubikutes jõulisi korrakaitse esindajaid... noh, sellel on ka põhjus 😋

Kommentaarid