Coitus prohibitus

Kuna see on nüüd uus kuum teema, millest räägitakse, siis ma vist pean ka natuke targutama. Mitte et mul midagi olulist lisada oleks, sest suures plaanis arvan ma sama, mis enamik, et suhted võiksid siiski omavanuste vahel olla, kuigi tean ka paare, kus vanusevahe on tõesti suur, aga see ei riiva ja suhted on loodud ka juba igas mõttes täiskasvanu eas, aga ma arvan, et ka nende puhul on tegemist pigem erandi kui reegliga.


Sarnaselt Marcale pole vanemad mehed minu vastu kunagi huvi ilmutanud. Või kui on, siis mina olin sellevõrra naiivne ja totu, et aru ei saanud. Hiljem, kui ma juba kolmekümnendaid käisin, siis tekkisid küll sellised austajad, kes olid minust circa 20 aastat vanemad, aga minu jaoks oli see ikka kuidagi iiuuu. Mäletan ühte lugu baarist, kus ma hakkasin vestema ühe meeldiva härrasmehega ja kõik oli kena ja tore, kuni ta mulle mingil põhjusel oma isikutunnistust demonstreeris, ja kui ma seda kuute seal üheksa ees nägin, sain korraga väga kaineks ja tegin minekut. Mõte sellest, et ma siin kudrutan mehega, kes on sündinud samal kümnendil kui mu ema, kuigi  mu emal on selle kuue järel null ja kutil üheksa, tundus ületamatult rõve. 

Niisiis vanemaid mehi mul olnud pole. 

Nooremaid aga küll. Kõige suurem vanusevahe oli mul noormehega, kes oli 19 siis kui mina olin 33. Ega see mingi õige suhe polnud. Liiga ebavõrdsed partnerid. Kaua see ei kestnud ka. No mida ma selle ebaküpse noorukiga peale pean hakkama? Pärast teda hakkasin ma läbikäima ühe 25-aastasega ja vahe oli tuntav, vestlused olid palju sisukamad ja sain end naisena tunda, mitte hooldajana. Kuna ma ise nii lapsemeelne olen, siis minu jaoks pole kümme aastat noorematega mingi probleem suhelda ja tundub, et ka neid mu iga ei häiri.

Selle teema võtsime jutuks ka Kadunud Pojaga. Ta saab paari nädala pärast täisealiseks ja tal on noor pruut. Tüdruk on 16, varsti 17. Justkui kõik korras. Aga.... poeg näitas mulle selle tütarlapse pilti ja no andke andeks, ikka täitsa laps, mis laps. Esimese hooga vaatasin mina, et mingi 12-aastane. Hoolikamalt vaadates võiks 14 ka pakkuda, aga 16 küll mitte. Samal ajal näeb poiss paar aastat vanem välja, kui passis seisab. Paar korda on isegi arvatud, et poiss on minu uus kavaler. Niisiis, kui nad  linnapeal käsikäes jalutavad, siis vaadatakse viltu, et nii noor tüdruk mingi vanema mehega.

Lõpuks on ju see vanuse asi üsna suhteline. 

Kunagi, oma kõige esimeses blogis kirjutasin ma sellest, et mis vanuses võiks olla okei suguelu alustada. Minu argumendid olid tol korral need, nagu Manjana ka oma blogis välja tõi, et kuna suguelu peamine eesmärk on lapsi saada, siis see lubatud vanus võiks olla selline, et inimene saaks aru lapse saamise vastutuse ulatusest ja oleks valmis seda igati kandma. Täiesti objektiivselt rääkides, alla kahekümneviiesed on seda harva. Ja enne kui te kisa tõstate, mul oli kahekümneviiendaks sünnipäevaks juba kolm last rinnalt võõrutatud. Ma tean millest räägin. Ja neile, kes ütlevad, et seks ei ole ju ainult soojätkamine, siis mõelgem sellele, et suurem osa naisi hakkavad voodielu tõeliselt nautima ka alles kolmekümnendates. #iamnotwrong

Ja selles osas soovisin ka veel sõna sekka öelda, et tõesti, neljateistaastased ei mõtle suhetest samal viisil kui täiskasvanud, võime siin kontekstis rääkida ka 18-aastastest. Muidugi unistatakse, aga üldiselt piirdub see käest kinni hoidmisest, embustest ja ehk ka mõnest musist. Põhikoolis käies oli meie klassis üks tüdruk, kelle kohta liikusid jutud, et ta on lahke loomuga. Ega ta väga populaarne tüdruk polnud, ei neidude ega ka poiste seas mitte. Ja tõesti, tegemist oli probleemsest perest pärit lapsega. Tal oli lisaks lõtvadele elukommetele ka õppetöös raskusi. Seksuaalkasvatus algab ikkagi kodus. Kui noor otsib endast vanema inimese tähelepanu, hinnast sõltumata, siis tasub otsida põhjuseid kodust. Tervete väärushinnangutega kasvanud noor ei lase end ahvatleda. Ma ise olin üsna varaküps neiu ja kui ma siiralt räägin, siis ma keskkoolis küll juba põdesin oma noppimata õiekest. Olin küll usklik, aga sellist mõtet, et süütus ise mingit väärtust omab, mul polnud. Mõnevõrra üllatav oli nüüd pärast operatsiooni oma anamneesi lugeda, et coitus algas mul 19-aastaselt, sest kust need andmed küll pärit on, aga noh, ega suures plaanis väga palju mööda pole pandud ka. 

Kommentaarid