Sa peaksid seda teist tüüpi nägema!

Lõpuks see siis juhtus. See litakas, mis mul soolas oli. Paraku pean teid kurvastama, et mina ei olnud avariis süüdi. Süüdi oli see, keda mina kõige rohkem liikluses kirun - argpüks. Aga kõigest täpsemalt.

Sõitsin mina suures rahus ühel tavalisel neljapäeval mööda Pärnu maanteed Kesklinna poole. Kino Kosmose juures tahtsin vasakule keerata Tõnismäe poole. Minu ees sõitis üks punane Nissan, kes hakkas samuti vasakpööret sooritama, aga ehmatas ära, kuna vastassuunast tuli tramm ja talle tundus, et ta ei jõua oma manöövrit sooritada ning otsustas tagurdada. Jah, loomulikult ma nägin, et ta lükkas tagurdustule sisse, aga kuni ma vaatasin, et kas mul on ruumi tagurdada, sest minu taga seisis veel kaks sõidukit, tagurdas daam mulle juba otsa. 


Teate kuidas sellega on, tagumine sõiduk jääb alati süüdi. Mida sa ronid sinna, onju. Proua tuli autost välja ja teatas, et ta üldse ei näinud, et ma tema taga olin. No jah, arvestades kui kiiresti ta tagurdas, siis mulle jäi pigem mulje, et ega ta väga hoolikalt neid peegleid ei uurinud ka. Küsis, et kas ma ei näinud, et ta tagurdab. No nägin, aga sa ei andnud ju mulle võimalust reageerida. Ja tegelikult sul polnud mingit põhjust ka tagurdada, sest tramm peatus, mitte ei liikunud edasi. Ma saan aru küll, et liiklus on väga hirmus, eriti kui seal on lisaks endale veel teisi sõidukeid ka, aga nagu tegelikult? Kes tuleb selle peale, et lihtsalt lambist keset liiklust tagurdada? Isegi kui tal oleks olnud põhjust. Kui sa lähened ristmikule ja pead ületama trammiteed, siis võiks ju enne riske hinnata, ega sa trammile ette ei jää. Ja ta ei jäänud. Mitte mingit reaalset põhjust polnud tagurdada.

Õnneks tunnistas ta ise ka, et tema süü. Akti me kohapeal ei koostanud, vahetasime kontakte ja tegime pildid. Väga rumal. Ma tegelikult ei soovita. Jäin lootma inimese aususele. 


Võtsin ühendust ka oma kindlustuspakkujaga, et selline asi juhtus ja esitasin kahjuavalduse. Käisin ka töökojas, et nad teeksid kindlustusele hinnapakkumise kahjude taastamiseks. 

Puänt on ka loos. Umbes aasta tagasi kirjutasin ma sellest, kuidas mul üks esituli hakkas niiskust sisse võtma. Püüdsin seda taastada, aga lõpuks tuli see ikkagi välja vahetada. Pakuti originaal varuosa ja B varuosa. Ma otsustasin võtta B, sest ma olen vaene üksikema ja too oli 70% soodsam. Tehti ära, aga ei vedanud mul sellega. Tegemist oli vist mingi praagiga, igatahes hakkas see niiskust sisse võtma ja pidevalt oli esituli udune. Mõtlesin, et peaks ikkagi selle investeeringu ära tegema ja originaali tellima. No ja nüüd läheb vist nii, et ma ei peagi seda väljaminekut tegema. 

Eks ma hoian teid kursis.

Kommentaarid

  1. Mitte tagumine sõiduk, vaid antud juhul tagurdaja. Tagant otsasoidul on tagumine süüdi, sest ei hoidnud piisavalt pikivahet.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda ma ju kirjutasingi, et tavaliselt sellistes olukordades jääb tagumise sõiduki juht süüdi, mitte eesliikuja. 😊

      Kustuta

Postita kommentaar