Kes ei tööta, see... lõhub arvuteid

Ma tean, kui väga mu lugejatele meeldib lugeda lugusid sellest, kuidas ma töö juures käin kohvi joomas ja blogi kirjutamas. No ma pole süüdi, et selline iseloom on tööl, on ju. Eelmine tütarlaps põgeneski siit, kuna tal nii igav oli. Ta ei pidanud blogi. Ilmselgelt. 


Kui ma kõige esimesel päeval siia tulin, siis anti mulle kasutuseks üks eelajalooline arvuti. Minu eelkäija oli veel siin ja tegi tööd ning andis ohjad üle, aga ma siis sain selle vana asjaga natuke mängida. Paari päeva pärast sain siis selle veidi uhkema riistapuu taha. Paar aastat töötasin sellega, kuni tal hakkasid mingid naljakad errorid sisse tulema, teate ma ei mäleta enam täpselt mis see oli, vist mingid nupud ei töötanud, aga see polnud minu jaoks väga suur probleem, sain hakkama. Ülemus jälle arvas, et võiks uue arvuti osta. Ja ostis. Sellega ma siis asjatasin alates 2018. suvest. 

Veebruari kolmandal nädalal valasin ma selle kohviga üle. Mitte meelega, mõistagi. Loll õnnetus. Arvestades, et mul kogu aeg mõni jook arvuti kõrval, imestan ma üldse, et mul alles nüüd juhtus. Igatahes, pärast seda keeldus E täht koostööst. Oleks mõni muu täht, no Õ näiteks või Y, siis ma ilmselt poleks suurt kära sellest teinud. Ja tegelikult oli mul isegi E jaoks üsna hea süsteem välja töötatud. Ma nimelt kopeerisin E tähe ja siis muudkui vajutasin Ctrl+v. Ma olen harjunud ekstreemsetes oludes töötama, Nõukaaja pärand. Ega ma mingi lumehelbeke pole, on ju. Boss suhtus väga rahulikult, ütles, et normaalne, ikka juhtub, vii parandusse ja kasuta nii kaua teist klaviatuuri. Ma siis veel ilkusin, et äkki ta annab mulle karistuseks selle vana arvuti mulle kasutuseks, mis mul esimestel päevadel oli, et ma ikka oma vigadest õpiks. Aga ta ei andnud. 

Helistasin siis ühele meistrimehele, kes lubas tegeleda. Käisin salongis, näitasin pilli ette ja ootasin jupp aega, paar korda veel helistasin, et noh, on ju E! Aga lõpuks tegin seda, mida üks normaalne inimene tegema peab ja läksin konkurendi juurde. Seal nad võimlesid natuke kiiremini. Kusjuures, siin ilmselt mõni rõhuks sellele, et need venelased ongi flegmad ja ainult eesti poisid mõistavad tööd teha, aga kokkusattumus, kindlasti on piisavalt ka vastupidiseid näiteid. 

Enivei, sain uue klaviatuuri, millel siis E küll töötas, aga tühikul oli mingi tõrge sees. See vahetati välja ja pakuti, et tehakse ka kettavahetus, siis arvuti kiirem ja parem. No ma veel mõtlen sellele. Mõelge, kui ta mul veel kiire ka on, kui palju ma siis jõuan sisutühje postitusi toota, on seda teil vaja? 

Kommentaarid

  1. Hmm. Ma tegin talvel oma vana läpaka klaviatuuriga sama, sestsaadik olen teda välise klaviatuuriga kasutanud (ma ei saaks muidu isegi oma parooli sisestada, keset klaviatuuri on mitu surnud klahvi). Elukaaslane arvab, et ma peaks läpaka enda välja vahetama, mitte klaviatuuri, aga sinu jutust tundub, et äkki oleks klaviatuuri vahetamisel täitsa mõte olemas. Mis suurusjärgus sellise töö hind on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma lasin Raalimeistritel teha ja nad tegid ka hoolduse, kokku maksin selle eest 61 eurot.

      Kustuta
  2. Klaviatuuri probleem on üldiselt puhastamise või vahetamise teel suht lihtsalt lahendatav, läpaka puhul lihtsalt vaja pisikesi kruvikeerajaid ja mõnda youtube videot, et näha kus ja millised kruvid ning pistikud lahti kiskuda. Samas piisavalt tülikas, mõnekümne euro korral mõistlik lasta asjatundjal ära teha. Tänapäeval kerkib tihtipeale küsimus kas tasub, sest üle kolme aasta vana läpakas on enamasti moraalselt vananenud, mõistlikum uus osta.

    VastaKustuta

Postita kommentaar