Te olete populaarne

Nii väidab mulle Google, et ma olen populaarne. Muudkui kiusab mind, et ma jagaks avalikult oma arvamust külastuste kohta ja pilte. Ma püüan nii palju, kui võimalik, vastu tulla ja jagada, aga vahel ta peksab segast ja ei saa aru ka, kui ma püüan viisakalt vastamisest eemale nihverdada. Näiteks arvab ta, et ma käisin kohas X, kuigi ma kõndisin sealt mööda või viibisin hoopis asutuses X-a. Ja ahne on ka veel! Talle ei piisa sellest, kui ma üks kord kirjutan, et Sõpruse Rimi oli OK, ta tahab detaile. Iga kord kui ma käin, tuletab mulle veel mitu nädalat meelde, et kuna ma nii populaarne olen ja minu arvustusi on loetud mustmiljon korda, siis mul on justkui kohustus veel rohkem arvustada ja umbes, et kusagil on seltskond, kes ei suuda otsustada, kas Sõpruse Rimi on ikka külastamist väärt ja ootavad minu järel, kõht korisemas ja hambad näljast plagisemas, et ma ometi oma arvamust avaldaks. Nagu, no mida mul on mitu korda nädalas uut öelda Sõpruse Rimi kohta? Kui ma seal käin, kas see pole juba piisav vihje sellele, mida 4 tärni tähendab?



Ei no, ma ise süüdi, muidugi. Lasin ennast ära rääkida sellest ilusast jutust, et ma pop olen. Teate, ma pole keskkooli lõpetamisest saadik popp olnud, eks, muidugi ma tahan uuesti tunda seda, kus minu arvamus inimestele korda läheb.


Piltide jagamisega on veel täiesti teine tase. Kevadel käisin ma Pärnus ja tegin hotellitoa aknast pildi. Hotelli tühjale ja kõledale tagahoovile. Ja seda fotot on Google kohaselt vaadatud üle 34 tuhande (!) korra. Mida seal vaadata, aru ma ei taipa? Aga noh, kui on nõudlust... Igatahes, kuna mu telefon saadab automaatselt pilte Googlisse hoiule, mis iseenesest mulle meeldib, sest siis ma saan telefonist need ära kustutada ja mugavalt blogis või mujal jagada, kui vastav soov peaks tekkima, siis ta uurib mult vähemalt korra päevas, et kuna ma nii populaarne olen, siis kas ma ei taha oma pilte inimestega jagada. Sest ilmselgelt on sellised pildid, mis kujutavad hotelli tühja tagahoovi tulevastele külastajatele hullukanti informatiivsed. Millegipärast. 


Asi on veel hullem, sest Google annab mulle vastavalt minu panusele punkte. Tärnide eest kõige vähem ja fotode eest kõige rohkem. Seda, mida nende tärnidega pärast teha saab, ma ei tea, aga ma kahtlustan, et mida rohkem tärne, seda nõudlikumaks Google muutub. Vahel on mul juba hommikul ärgates telefonis kolm teadet, et kuidas ma olen populaarne ja ma peaks oma kogemust ühe ja teise koha kohta avaldama. 


Ei no raske on see suunamudija elu, muud ma ei ütle! 

Kommentaarid