Aasta 2021 sõnas ja pildis

Aeg teha kokkuvõtteid ja edetabeleid. Eelmisel aastal alustasin sellega, et jagasin oma aasta eesmärke ja kuidas nendega läks. Kuna mulle endale see mõte hirmsasti meeldis, siis teen sama ka sel aastal. Nende eesmärkidega on nii, et kuigi ma püüan alati igaks kuuks ühe asja kirja panna, kokku tosin eesmärki, on ju, siis reeglina saan ehk 3-4 neist aasta jooksul täidetud. Aga kui neid eesmärke paar-kolm aastat hiljem vaadata, siis naljakal kombel on need justkui iseenesest täide läinud. Manifesteerimine, eks ole. Saada oma soovid ja salaunistused universumisse, võta klaasike kihisevat, tõsta jalad seinale ja jälgi, kuidas su salasoovid täituvad. Ja vahel on hea, et kõik kohe nii ei läinud, kuidas soovisid, sest aja jooksul võivad soovid muutuda ja hiljem mõtled, et võeh, jumal tänatud, et see katsumus must mööda läks! 


Nii-siis, minu tagasihoidlikud soovid aastaks 2021:

Teen hambad korda. Vähemalt alustan hambaraviga. Ma vähemalt alustasin sellega. Pikk saab see tee olema, aga iga teekond algab esimese sammuga, eks. 

Käin treenerikoolitusel. Ei käinud ja hetkel ma ei näe, et see mu lähituleviku plaanidesse mahub ka. Viimasel ajal on üldse kuidagi jube suur tõrge trenni vastu. Mott on kadunud. Aga ehk see läheb üle. 


❌ Alustan elutoaremondiga. Nope, ei alustanud. Uued diivanipadjad, abilaua, tumba, söögilaua ja toolid ostsin. Liigun teosammul oma visiooni poole. 


✅ Vahetan oma eesnime ametlikult Katerinaks. 

Lähen mehele. Ütlen nii, et kui ma selle "eesmärgi" endale päevikusse kirja panin, siis täiesti teadlikult arvestasin sellega, et järgmiste aastate jooksul seda nagunii ei juhtu. Mul polnud tol kirjutamise hetkel kallimatki. Aga kuna ma usun seda, et soovid tuleb konkreetselt sõnastada, siis on universumil kergem nendega tegeleda. Kui ma oleks lihtsalt kirjutanud, et "leian toreda mehe, kellega on mõnus hängida ja asju teha", siis saaks ma juba siia rohelise linnukese teha. Aga ma olen natuke liiga vana, et lihtsalt hängida ja chillida. Ma ei näe mõtet alustada suhet mehega, kes kategooriliselt ütleb, et tema selles elus ei abiellu või et "see paber on nõme ja kedagi koos ei hoia". Mina tahan seda paberit. Ja ma olen sellevõrra romantik, et ma usun, et on ka mehi, kes hea meelega oma nime mulle kingivad. 

Käin ratsutamas. 

Lasen ennast steriliseerida. 


Saan rasvaprotsendi 22 juurde. Ausalt, kas me peame seda tegema? Mulle ei meeldi see mäng. Kroonika huvides, praegu on protsent 27.

Surun rinnalt keharaskuse. Mingi raskuse ma olen surunud, aga mitte enda tühimassi. 

Jooksen iga nädal tund aega. Ma täpselt ei tea, palju ma iga nädal jooksnud olen, aga seda kinnitan, et ma olen sel aastal jooksnud märkimisväärselt rohkem ja paremini, kui eelnevatel. 


Panen iga kuu 50 eurot kõrvale. Mul on praegu erinevate säästukontode peal kokku umbes 80 eurot. Vaatame, mis see aasta pärast on.

Käin ära Viljandis. Viljandis, Pärnus, Haapsalus, Hiiumaal sai ära käidud. Minust võib nii veel asja saada.




Lisaks ka veel blogijate seas leviv küsimustik, mis aitab ka aastale pilk peale visata ja hinnanguid anda. 

1. Mida tegid 2021 aastal, mida pole varem teinud? Nutnud õnnest. Ja selgub, et mul on silmad täitsa märja koha peal. 

2. Mida sa sooviksid omada 2022 aastal, mis sul 2021 aastal puudus? Kvaliteetset ööund.

3. Mis on selle aasta suurim kordaminek? Lõpetanud õigel ajal ära suhted, mis kuhugi ei viinud.

4. Mis oli su suurim läbikukkumine? Töö juures sai paar rõvedat käkki kokku keeratud. Oma kehakoostisega pole rahul. Aga ma ei pea neid läbikukkumisteks. Madalseis, mitte kukkumine.

5. Kas sa olid haige või said mõne vigastuse? Sellega on naljakas lugu. Mäletate, kuidas ma esimesel jaanuaril käisin kiirabiautos kohtingul? Noh, ega muidu vanarahvas tea rääkida, et nii kuidas aasta algab, nõnda see ka kulgeb, sest sel aastal olen ma ebatavaliselt palju haige olnud. Midagi tõsist pole olnud, aga ikka nädalate kaupa nohus, palavikus, muidu nõrk. Peab tuleva aasta ette vaatama, et kuhu ma esimesel jaanuaril sammud sean.


6. Möödunud aasta parim ost? Ma hakkasin mõtlema, et milline neist võiks nüüd see kõige parim olla. Ilmselgelt olen megarahul kohvimasinaga. Ulaka Kaunitari vidinad on ka mu elu NIIII PALJU paremaks muutnud, et seda ei saa kohe kahe sõnaga kokkugi võtta. Üllataval kombel on ilmselt üks asi, mis mu elu on muutnud, need 14-eurosed meigilambid, mis ma Espakist sebisin. Hommikune meigirutiin on nagu metsikult lihtsam ja meeldivam. Arusaamatu, miks ma nii pikalt ennast piinasin üldse. Viimane parim ost on kõrvaklapid. Aa, ja tegelikult ma ostsin ka söögilaua ja toolid, aga need pole veel kohale jõudnud, seega need vist lähevad järgmise aasta parimate ostude listi.




7. Kelle käitumine teenib sinult aplausi? Oma laste. Nad on mind nii meeldivalt üllatanud sel aastal. Hullult uhke olen nende üle! 

8. Kelle käitumine ajab südame pahaks? Mehevenna. Või siis võiks seda laiendada ka kõigile teistele sarnastele meestele, kes oma naistesse nii alandavalt suhtuvad, et otsivad nende kõrvalt veel midagi. Jah, asjad muutuvad, tunded jahtuvad ja kõik see on arusaadav. Aga petmine, selja taga susseradmine, reetmine, see ajab südame pahaks. Kui sul saab küllalt, siis ole mees inimene - ütle ja lõpeta oma suhe ära või siis püüa lappida. Mitte nii, et oled natuke siin ja veidike seal. 

9. Kuhu läks enamik su raha? Igapäevaste asjade peale. Lisaks mainin, et kallima omamine on küllalt suur väljaminek. See tuli mulle üllatusena. 

10. Mis sind möödunud aastal tõeliselt elevusse ajas? Jutujaht.

11. Mis lugu jääb alatiseks 2021 aastat meenutama? Taylor Swift "Willow". See on nii hea lihtsalt.


12. Võrreldes eelmise aastaga oled sa:

i. õnnelikum või kurvem? Kurvem. Aga hästi natuke. Päriselt, umbes nagu pool grammi. Põhimõtteliselt ei saa arugi. 

ii. kõhnem või paksem? Tuleb tunnistada, et ma olen juurde võtnud. 

iii. vaesem või rikkam? Vaesem, kahtlemata. No raha mõttes. 

13. Mida sa soovid, et oleksid rohkem teinud? Puhanud. Öelnud rohkem "ei" viljatutele tegevustele. Raha säästnud. Reisinud. 

14. Mida sa soovid, et oleksid vähem teinud? Vähem raisanud ennast kohtingute peale. Kaks kolmandikku neist oleks vabalt võinud olemata olla. 

15. Kas sa armusid aastal 2021? Jaaa! 



16. Kui palju oli üheöösuhteid? Üheöösuhteid otseselt vist mitte ühtegi, aga suhteid, mis olid mõttetud ja vääritud, lühikesed ja mis ei andnud mulle mitte midagi juurde oli umbes 6. 

17. Mis oli su lemmiksari või telesaade? Downton Abbey kindlasti. Veel vaatasin suure õhinaga kanal kolmelt Vene Poissmeest. 🙈 Judge me not! 


18. Kas sa vihkad kedagi täna, keda sa eelmisel aastal ei vihanud? Ma ei vihka kedagi. Ma võin aegajalt vihastuda, aga ma ei kanna vimma. 

19. Parim raamat mida lugesid? Oi, parimat on nii raske valida! "Seltsimees laps", "Armastus hädaolukorras", "Kolm naist", "Armastus pärast ja teisi lugusid", "Voodis sinu mehega. Armukese märkmed", "Võibolla sa peaksid kellegagi rääkima", "Vaikne ookean", "Kirjad Buenos Airesest", "Üks päev minu ema elust", "Lihtsate asjade tähtsus" on raamatud, mida ma kodusesse raamatukokku lisasin (lisan), sest need olid minu meelest lihtsalt nii head!


20. Mis oli su suurim muusikaline avastus. Avastasin, et mulle ikka veel meeldib Lana del Ray. Ja tänu Marcale avastasin alles detsembris sellise ansambli nagu Cannons, mida ma nüüd viimastel nädalatel väsimatult kedranud olen. Minu jaoks võõras, aga kõlab kuidagi tuttavalt. Keeruline selgitada, aga igatahes mulle väga istub. 

21. Mis oli selle aasta parim film? Ma ei saa vastata, sest mul ei tule midagi pähe. Kinos ma käisin korra, aga see pole selline film, mis parimaks kandideeriks. Väga kurb...

22. Mida sa tahtsid ja said? Et Naabripoiss meie majast ära koliks.

23. Mis on see üks asi, mis oleks teinud aasta nii palju paremaks? Ma ei tea, päris tõsiselt. Ma mõtlesin sellele väga palju ja põhjalikult ja mitte midagi ei oska siia lisada. Kõik oli just nii hea, kui olema pidi.

24. Kuidas sa kirjeldaksid oma selle aasta moestiili? Värviline.



25. Mis sind mõistuse juures hoidis? Blogi.

26. Keda igatsesid? Oma õde. Ma arvan, et see jääbki nüüd nii olema aegade lõpuni.

27. Ütle üks elu õppetund, mida 2021 sulle õpetas? See vist pole otseselt õppetund, aga see on mõte või mantra, mida ma tahan kaasa võtta ja mille järgi elada. Ole lahke, lahke enda ja teiste vastu. Elu on nii palju meeldivam. 

Lisaks käisin natuke trennis:



Ja lugesin paar raamatut:



Kommentaarid