"Lihtsate asjade tähtsus"

"Lihtsate asjade tähtsus. Tähtsate asjade lihtsus"

Lauri Räpp

Sisutoimetaja Kadri Asmer

Keeletoimetaja Tuuli Elstrok

Kunstnik/kujundaja Maris Tammer

Kirjastus Rahva Raamat, 2021 

253lk




Lauri Räpp ilmselt mingit tutvustust ei vaja. Isegi olen teda pikalt Instagramis jälginud ja oodanud tema raamatu ilmumist. Mõne raamatuga kohe tead, et seda pole mõtet raamatukogust laenutada, sest seda tahad lugeda ikka ja jälle.


Mina lugesin ta ühe õhtuga läbi, ja juba lugedes mõtlesin, et seda siin tahaks veel lugeda. Mõnda lehekülge lugesin ka esimesel õhtul kolm-neli korda. 


See ei ole otseselt luulekogu, kuigi luuletusi on seal kõige rohkem. Aga on ka haikusid ja lihtsaid mõttekilde. Samuti mõni jutustus. Paljud tekstid olid tänu Instagramile juba ka tuttavad, aga siiski tore neid ka trükituna näha.


Kiidan ka kujundajat. Raamatut on mõnus käes hoida, tekst mängib ja elab. See pole võrreldav Eia Uusi "Kirjad Buenos Airesest" kujundusega, aga see kujundus sobib "Lihtsate asjade tähtsusega" imeliselt. 


Lugesin ja mõtlesin, et mis mul ometi viga on, kas tõesti olen nii härdameelseks vanast peast jäänud, aga nutsin taas lahinal. Ehk mu hingeseisund on hilutiste sündmuste tõttu veel hell ja õrnake, või siis oligi kirjutatu nii hea. Mind kõnetas, oli palju igatsust ja südamevalu. Ehk natuke liiga palju. Samas, vahel ongi valu väga palju, selle vastu ei saa. 



Kommentaarid