"Minu Florida"

"Minu Florida. Vabandust, härra politseinik"

Kerli Kirch Schneider

Toimetaja Epp Petrone

Kirjastus Petrone Print, 2021

235 lk


Üks vahva kiire, hoogne, puhuti jabur ja ülevõlli naljakas lugu kolme eesti neiu seiklusest Ameerika maal. Lugu sellest, kuidas elu on ettearvamatu, kuidas unistused täituvad, kuidas inimesed on tegelikult oma südames ilusad ja head, ja sellest, kuidas naiste sõprus on imeline. 

Kerli kirjutab sellest, kuidas nad õe ja sõbrannaga otsustavad oma kohvrid pakkida ja kolida Floridasse, et siis seal vaadata, mida elu neile pakub. Selgub, et elu pakub seiklusi, ebamugavust, armastust ja häid lugusid, mida teistele edasi rääkida. 

Raamat on jaotatud kolme ossa, mis hargnevad lahti kümne aasta jooksul. Esimene osa oli minu jaoks ehk veidi võlts. Jah, ma tean, et elu ongi napakas, aga teatud kirjeldused tundusid liilat utreeritud, et need oleks päris, pigem jäi tunne, et asjadele oli kõvasti vinti juurde keeratud, et näida maksimaalselt naljakas ja jabur. Aga võibolla ma norin asjata.

Õnneks oli see raamat, vaatamata sellele siiski mõnus ja kerge, ning ei muutunud kordagi labaseks, moraalitsevaks või ülemäära ennast kordavaks. Lõppkokkuvõttes tore lugu, mis ehk ekraanil näeks päris tore välja. 

Kommentaarid

  1. Just ka lugesin. Väga meeldis! Nagu ilukirjandus, ütleks ma. Ei ole veel jõudnud kokkuvõtet teha. Kiire elu, mis teha:)

    VastaKustuta

Postita kommentaar