Interaktiivne

Mitmed blogijad on kasutanud taktikat ja kutsunud oma lugejaid üles blogijalt küsima. Tavaliselt on sellise küsimustevooru taga autori loomekriis ja ta ei oska millestki kirjutada ning vajab välist tõuget. Mul seda vast pole. Kui mul pole millestki kirjutada siis on kaks võimalust, ma kas ei kirjuta või kirjutan sellest, kuidas mul millestki kirjutada pole. 


Ometi, ehk on mu lugejatel tekkinud küsimusi teemade kohta, millest ma sujuvalt üle olen libisenud või millest pole (ammu) kirjutanud. Blogi on osaliselt küll monoloog, aga see ei pea nii olema. 

Kutsun üles küsima. Võib vabalt ka provotseerida. Ma armastan diskussioone. 

Kommentaarid

  1. Oled sa kunagi mõtisklenud JW kogukonnas kehtivate postulaatide üle, võrrelnud neid teiste kogukondade tavade ja kommetega?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur osa JT õpetustest koosneb sellest, et võrreldakse uskumusi teiste religioonidega. Usk ja uskumused on võetud algosadeks, analüüsides nende algupära, teaduslikku tausta, kasulikkust ning kooskõla ülejäänud õpetustega. Seetõttu on JT usus ka palju seda, et õpetusi sõnastatakse ümber, kuna on selgunud, et see pole teiste õpetustega kooskõlas. JT põhiline argument on see, et kõik õpetused peavad olema pühakirjaga põhjendatud. Teistes religioonides on suur rõhk ka traditsioonidele, mis on üle võetud paganatelt. Üldiselt võib kindel olla, et kui JT midagi teistmoodi teevad, kui luterlased või katoliiklased, siis sellepärast, et nii on Piiblis kirjas. Kõige rohkem on sarnasust juudiusuga ning peamiste kristlike religioonidega. Idamaa usundid on erinevamad, kuna seal on pole mitte üks Jumal, vaid palju jumalaid, keda kummardatakse.

      Kustuta
    2. Ma lugesin ka wordpressi… Head vastused! Siirad, nii siin kui seal.

      Arvo Pärt: Da Pacem (full album) - YouTube

      Kustuta
    3. Aitäh! Arvan, et kui kõik küsimused on ära esitatud, siis koondan nad üheks postituseks. Sest küsimusi tuli ka teistesse kanalitesse, mis blogis ei kajastu. 😊

      Kustuta
  2. Millisena sa oma elukäiku lapse/noorena ette kujutasid, mis sellest niimoodi ka läks ja mis ei läinud? Ja millest on kahju ja mille üle on just hea meel?

    Kas sul on kiikse? Milliseid? Kummalt poolt vetsupaber peab jooksma, pealt või alt? :D

    Kas on toite, mida sa üldse ei söö? Toite, mis väga maitsevad?

    Milles sa väga hea oled? Mida üldse ei oska?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Põhimõtteliselt võin öelda, et mu elu ei läinud üldse nii, nagu ma teismelisena seda ette kujutasin. Noorena arvasin, et jään pikalt vallaliseks, teen karjääri ja soetan oma kodu. Tegelikult aga läksin noorelt mehele ja sain kiiresti neli last ning karjääri hakkasin tegema alles pärast lahutust. Mul on kahju sellest, et ma noorena rohkem koolis ei käinud. Aga mul on väga hea meel, et ma lapsed sain, kuigi nad polnud planeeritud. Täiesti siiralt ütlen, et tänu lastele oli mul pärast lahutust lihtsam ennast kokku võtta ja teha oma parim, et nende elu oleks parem, kui minu lapsepõlv.

      Kiikse on mul väga palju. 😀 Vetsupaber peab pealt jooksma, muidugi. Kiikse on raske nimetada, need on ju osad minu isiksusest. Minu jaoks normaalsed asjad võivad kõrvaltvaatajale tunduda jubeda kiiksuna. Näiteks on mul kiiks see, et ma ärkan hommikul tund aega enne kodust lahkumist. Ilmselt piisaks enda korda seadmiseks ka tunduvalt lühemast ajast, aga mulle meeldib see, et ma saan rahulikult ennast sättida. Mulle meeldib triikida, triigin hea meelega ka voodipesu, kuigi ma saan mõistusega aru, et pärast esimest poolt tundi triigitud linade vahel näevad need välja, nagu nad poleks iial triikrauda isegi eemalt näinud, aga see ei lähe mulle korda. Mul on kapis riided värvi järgi heledamast tumedani riidepuudel rippumas. Aknad peavad mul puhtad olema. Praegune aastaaeg, kus õues on miinuskraadid ja aknaid ei saa pesta, on minu jaoks kohutav piin. Õnneks on hommikul nii pime, et ma ei näe kui mustad on aknad ja õhtul sama, aga nädalavahetused on traumeerivad. Praegu rohkem kiikse meelde ei tule, aga neid on. 😀

      Pigem söön kõike. Ilmselt on asju, mida ma pole proovinud, aga kui avaneb võimalus, siis ikka maitseks. Mulle maitseb Itaalia köök, pasta, pitsa, neid võin igas asendis süüa.

      Oi, ennast kiita... 😁 Ma arvan, et ma olen üsna hea autojuht, hea koristaja, hea kuulaja, mul on annet sisustada, süüa teha, ma olen tähelepanelik, hooliv, hea huumorimeelega... läks Tinderi profiiliks ära. 😂
      Ma ei oska üldse käsitööd, koolis oli see minu jaoks talumatult raske. Matemaatika on keeruline, kuigi loogiline mõtlemine on üle keskmise. Eesti keele grammatikaga maadlen jätkuvalt. Ma kahtlustan, et ma ei oska suhteid hoida ja see teeb mind natuke kurvaks.

      Kustuta

Postita kommentaar