Uudiskiri

Ma ei taha vinguda... Nüüd te siis teate, et järgnev postitus on üks suur nutt ja hala, kus ma kiunun kõikmõeldavate "vigade" ja "puudujääkide" üle, mis minu hormonaalne aju suudab genereerida. Kui te ei taha negatiivset energiat oma päeva, siis soovitan südamest, see postitus vahele jätta ning loota, et homme olen ma rõõsa ja rõõmus nagu hilissügisene pihkalas.


Kas te teate, kui väga ma armastan MyFitnessi spordiklubi? Ilmselt teate, olen oma vaimustusest ja kogemustest kirjutanud blogis juba aastaid. Eks ma vahel olen natuke turtsunud ja puhisenud ka, aga suures plaanis on MyFitness minu hinnangu, mis pole absoluutselt objektiivne, sest ma teisi klubisid pole sisuliselt külastanudki, järgi parim klubi. Ja ma arvan, et kusiganes klubis teie käite - Impuls, Reval, Sparta, Audentes, Nõmme Ujula, Surfiklubi, CrossFiti klubi, Golden Club, Metsarada, Männipark, Trummi Terviserada, Elutoa Diivan - peaks teil oma klubi kohta olema vähemalt sama kirglikud tunded, kui mul, sest me veedame seal märkimisväärse aja oma elust. 

Põhjused, miks mulle MyFitness südamelähedane on: seal on puhas; seal käivad viisakad ja endast lugupidavad inimesed; treenerid on nagu omainimesed, teretavad alati kui neid näen ja nad teevad nii kauneid komplimente, kusjuures, ma taha rõhutada, et treenerid, kelle trennis ma pole kunagi käinudki, rääkimata siis nendest teistest; mulle meeldivad ka erinevad kampaaniad ja mängud, mida turundusoskond genereerib, et inimesi innustada ja motiveerida. 


Niisiis, kui mulle mu klubi meeldib, siis miks ma tunnen vajadust vinguda ja viriseda? 

Alustame tagasiside küsimisest. Mõned korrad aastas saadab MyFitness mulle kirja, kus palub mul hinnata oma viimast klubikülastust. Seal on mingid tüüpküsimused, umbes, et kuidas jäin rahule ja kui tõenäoliselt soovitaksin sõbrale. Lisaks veel võimalus oma märkusi ja kommentaare jätta. Varem täitsin ma neid küsimuslehti suure innuga. Rahule jään ma klubiga pea alati ja sõpradele ka soovitan MyFitnessi. Aastaid kirjutasin ka sellest, et Kristiine klubis võiks teha seda ja teist. Paar pisiasja, mis oleks isiklikult minu jaoks klubikülastuse meeldivamaks teinud ja egoist nagu ma olen, eeldan, et mitte ainult mina poleks sellest võitnud. Mitte mingit muutust sellest ei tulnud. Samad märkused ja kommentaarid jätsin ma aegajalt ka Kristiine klubi infolauda, lootuses, et ehk on sellest siis tolku. Aga ei miskit. Üks kord, siiski, tuleb tunnistada, sain oma kommentaarile seoses Rocca Al Mare klubiga ka vastuse ning tõesti, nende murekohtadega oli ka tegeletud või sain põhjenduse, miks neid asju muuta ei saa. Mis oli minu meelest väga cool ja näitas hoolivust. Aga noh, kui ma jätan 50 tagasisidet ja vastatakse ühele, siis andke andeks, kui ma ei kilju just vaimustusest, kui ma järjekordselt "Palun jäta tagasiside" kirja oma postkastis näen.


Teine asi, mis mind seekord kirjutama innustas, on nende kampaaniad, mida ma hullupööra fännan. Ainus mure nendega, minu jaoks, on see, et info kampaaniate kohta ei jõua õigel ajal liikmeteni. Ma ei taha hästi uskuda, et see on isiklik vendetta minu vastu, pigem ikka mingi muu lünk kusagil. 

Aasta alguses sõlmisin ma treeningpaketi ka Kärbsele, nüüd käime koos trennis. See oli tal pikalt unistuseks, aga ma kahtlesin, et kas tal ikka jagub indu või teen paketi ära ja siis käib kaks korda, mis jaanuaris juhtuski, sest kutt jäi haigeks. Aga loodame, et veebruaris jõuab ta vähemalt 4 korda trenni ja siis 6 jne. Niisiis, ma ei tea, kas asi on otseselt sellega seotud, et poiss liitus või oleks muidu ka nii, aga ma saan nüüd üle päeviti MyFitnessilt kirju. Spämmivad, noh. "Tule trenni, meil on sulle häid uudiseid, me ei lase sul trenne vahele jätta, kas sa teadsid, et meil on nüüd uued rühmatrennid, osale Challengis ja võida auhindu, kutsu sõber kaasa, nädalavahetuseks tervislik pähklikoogiretsept" Ja samas vaimus, eks. Ühest küljest see käib veits närvidele, aga ilmselt mitte piisavalt, sest ma pole veel uudiskirja saamisest loobunud. 


Nii, nüüd siis vingumiseni, te ei arvanud, et see ära jääb, ega? Kuigi ma saan kirju rohkem kui muda, siis millegipärast saan kirja selle kohta, et neil algas sõbrakuu kampaania, kus saab sõbra endaga 1 Euro eest trenni kaasa haarata, kolm päeva hiljem. Nagu, jah, parem hilja kui mitte kunagi, aga natuke jääb selline mulje, et see oli jube saladus, et kampaania käib. Muidu on info käimasolevate kampaaniate kohta neil ka klubisse sisendes mõnel infotahvlil, aga seda polnud. MyFitnessil on ka äpp, kuhu nad jooksvalt panevad infot klubide remondi, mängude, kampaaniate jms kohta. Neljapäeval polnud seda infot ikka veel äpis, ma kontrollisin. Kahjuks pole see ka esma- ega harukordne juhtum. Äppi jõuab info siis, kui ma olen selle juba mingist teisest allikast saanud. Tavaliselt siis, kui sellest infost mul enam kasu pole. 

Seoses selle kampaaniaga toon välja ühe napaka asja veel. Samal ajal, kui käib salakampaania "Trenni 1 euro eest", on minu koduklubis Mustamäel sünnipäevanädal. See tähendab, et kogu nädal on igal päeval mingid eritrennid, kus jagatakse nänni, liitumise saab tasuta sõlmida ja - nüüd on see äge koht - reedel saab sõbra trenni kaasa võtta 3 euro eest! Nagu, ma saan aru, et kogemata on kaks kampaaniat kokku jooksnud ja tekkinud väike lühis, aga nagu, ega neid klubisid ega kampaaniaid nüüd nii palju ka pole ju, et ei suudaks järge hoida, või? Pluss, ma olen natuke tegelikult pettunud, et sõber peab 1 euro maksma. Varem on puhta muidu saanud sõber kaasa tulla. Kuigi ka selle kampaaniaga on nad igasugu trikke teinud, mis mind just ei rõõmusta, aga noh, iga ettevõte vaatab ise kuidas oma äri ajab ja ju siis ei õigustanud. 


MyFitnessil läheb üldse natuke halvasti. Seda ma lugesin Äripäevast. Valitsuse piirangud sulgesid klubid, aga renti ja kommunaalkulude eest pidi ikkagi maksma. Kui esimesed piirangud lõppesid ja uuesti trenni lubati, siis olid klubid väga hõredalt asustatud. Minu jaoks jeii!, ettevõtte jaoks booo! Siis tuli uudis, et Pärnu MyFitness suleb uksed. Ei tasunud ära. Mõistan, teades, millised on pärnakate palgad. Siis tuli järgmine pauk, saunad olid kinni. Siis tuli uudis, et minu lemmikklubi, milleks oli Kristiine, sest seal oli kõik vanakooli varustus ja seadmed, läks remonti. Klubi oli kinni veidi üle kuu. Kui see avati, siis nägi see välja täpselt samasugune nagu kõik teised MyFitnessi klubid, mis minu jaoks oli igav ja pärast remonti käisin ma tolles klubis vist ainult ühe korra. Sügisel tuli uudis, et Lasnamäel suletakse üks klubi. Ja siis, et Kristiine klubi lõpetab tegevuse. 

Seega, ma saan aru, miks nad tõmblevad ja võimlevad, et inimesi ikka klubidess meelitada ja seal hoida. 

Kirja saatsin ka neile. Kirjutasin, et olen nende suurim fänn, olen vaimustuses klubidest, kampaaniatest, äpist jne. Rääkisin ära ka selle, et info võiks varem uudiskirjana saabuda või kui see pole eesmärk, siis äpis ikka võiks ju olla. Soovisin jõudu ja jaksu edaspidiseks. Mitte edu! 




Sain vastuse. Tänati mind konkreetsete mõtete ja tähelepanekute eest ning nendega arvestatakse. 


Sellised vinguminutid siis selleks korraks. Ma arvan, et on igati okei olla millestki/kellestki vaimustuses ja ikkagi näha ka nende puudujääke ning kitsaskohti ja sellest rääkida. See ei tähenda, et armastus väiksem oleks. Või kuidas teile näib?

Kommentaarid

  1. Ma räägin ju kogu aeg, et sport on saatanast! Ma kinnitan Sulle, et mul pole MyFitnessi uudiskirjade ja äpiga mitte mingisugust probleemi :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar