"Tinderela"

"Tinderela" 

Madis Kivine

Toimetanud S. M. Ratiste

Kirjastus Tänapäev, 2021 

208lk


Hiljuti kutsusin üles mehi jagama nende poolset Tinderi maailma. Kuidas mehed näevad sealseid naisi, kuidas naised end ülal peavad ja mis tundega mehed Tinderist lahkuvad. Üks mees on kätte võtnud ja oma kogemuse üles kirjutanud. 

Lugu algab sellest, kuidas mees tuleb töölt koju ja avastab, et naine on ta juurest pikema selgitusteta minema kõndinud ja paar nädalat hiljem tunneb mees, et oleks vaja "kotte tühjendada" ja asub siis erinevates portaalides kontosid meisterdama ja naistega tutvuma. Tutvub ja kohtub ja käitub nagu tõeline tropp, aga ise on endast kohutavalt heal arvamusel ja kuigi mees ei oska käituda, tal on inkassovõlg, suitsetab, on ülekaaluline joodik, siis arvab, et tema väärib enda kõrvale ilusat, noort, lastetut ja majanduslikult kindlustatud naist. Ühe sellisega õnnestub tal ka klapp saada ja kontakt leida. Ülejäänud raamat jutustab sellest, kuidas mees jookseb naise järel ja too kord lükkab, kord tõmbab meest, annab kätte ja siis kaob ja ei vasta sõnumitele ja kõnedele. Iga kord, kui naine temast eemaldub, otsib mees kohe järgise naise Tinderist ja nii see lugu keerleb. 

Sõnaga, mina lugesin seda ja tahtsin kisendada ja juukseid peast kiskuda. See raamat ärritas mind kõvasti. Jutt oli hüplik, pinnapealne ja seosetu. Tahtsin küsida, et kui vana on peategelane. Sest see ilmselt oleks selgitanud nii mõndagi. Mingid nõmedad väljendid, mida kasutati aina ja mida ma viimati kuulsin oma 65-aastase onu Heino suust. Aga kui see on nüüd kuvand keskmisest mehest Tinderis, siis klapib too suurepäraselt selle pildiga, mis mulle endalegi on välja joonistunud, seega, kõik klapib. Ja noh, ma täitsa rahul, et mul on õnnestunud sellistest ebameeldivatest kleepekatest ja ossmeestest eemale hoida. 

Kommentaarid