Hetked

Käisin restos. Astusin inimtühja restorani, mis muide ei ole kunagi kuigi hea märk, aga kõht oli väga tühi ja ma olen ammu tahtnud seal süüa. Teenindaja astus kohe mu juurde ja oli megasõbralik. Pihtisin talle, et kõht jube tühi, tahaks kiiresti ja midagi head. Ja teate, ta küsis, et kas ma olen taimetoitlane. Mina. Astusin endast sammu eemale, tõmbasin käega üle enda ja küsisin, et mis osa minust viitab taimetoitlusele. "Oi, ega ma solvata tahtnud, lihtsalt inimesed on erinevad," vabandas teenindaja. Sõber arvas, et see võis olla kompliment, mitte solvang. Kuigi ega ma ei solvunudki, naljakas oli.


Spas käisin. Ööbisin, õieti. Toas, kus polnud aknaid. See oli jube kogemus. Ma ei tahtnud isegi pilti teha, nii kole oli. Hommikusöök oli ka niru. Isegi värskeid saiakesi polnud. Aga saunad olid okeid. Sauna võib sinna minna. Muidugi ise süüdi. Kokku hoidsin, noh. Sellepärast ma ei näitagi näpuga ega midagi. Lihtsalt kõhe oli. Et ma mäletaks, et Viikingisse tasub mitte ööbimisega minna. 


Pühapäeval käis kajakas. Teate küll, asjal. Töökoha kõrval on mingi käsipesula, mõtlesin kiiresti natuke veega üle lasta, et saaks värvi säästa. Automaat võttis ainult mu raha ära ja ei andnud tilkagi vett. Jube kurjaks sain. Tulin töö juurde ja küsisin kolleegilt, kes käib seal pesulas pesemas, et kuidas see lollakas süsteem seal töötab. Ta küsis mult, et mis pass mul on. Ma ei öelnud midagi. Tõin köögist purgiga vett ja hõõrusin kaka maha. Kole jäi, aga vähemalt ei söövita see värvi. Kolleegiga siiani ei räägi. Miks nad ütlevad, et kui lind su peale laseb, siis saad rikkaks? Ma saan ainult vaesemaks iga kord, kui ma pean autot pesemas käima, eriti kui ta võtab mu raha ära ja midagi ei juhtu. 

TikToki tõmbasin lõpuks. Kõige viimasena. Esimesed videod mida mulle näidati, võttes arvesse mu telefonis olevaid kontakte ja asukohta, olid Kalevipoegade videod, kuidas nad Soome lava peal lakuvad ja magavad või siis oma autosid kraavi sõidavad, ja hiiglaslike melonitega poolpaljaid daame. Nagu? Mul on vaja uus kontakte telefoni, mis jama te vaatate sealt, ah? Ei no kui ma pärast restarti tegin, siis sai juba okeikaid asju. 

Lõunamaa Pealik helistas neli minutit enne tööpäeva lõppu. Nägin seda kõnet kaks tundi hiljem pärast trenni. Terve õhtu oli niru tunne. Miks sa helistad mulle 4 minutit enne tööpäeva lõppu? Milleks? Mis see pakiline asi oli, mis ei kannatanud hommikuni oodata? Saada meil! Muidugi ma lähen varem ära, sest me oleme sellest rääkinud. Palun ära helista mulle 4 minutit enne 5.  

Tulin koju, parkisin auto ära, võtsin pagasist poekoti ja hakkasin trepikoja poole astuma. Takso sõitis mulle peaaegu otsa. Nagu otsa otsa, otse. Ei tulnud tema selja tagant, ei hiilinud pimedast nurgast, vaid ma seisin keset parklat ja tema keeras mulle otsa. Jäin seisma, laiutasin käsi ja küsisin, et kas ta on pime või. Mees keris akna alla ja karjub mulle vastu, et "debiilik oled!". Ütlesin, et oled jah. Kas see on siis nüüd normaalne käitumine või, et sa sõidad mulle mu kodu ees otsa ja mina olen debiilik? Selles mõttes et oli küll veidi vanem meesterahvas kui mina, aga kui sa ei näe hästi, siis võibolla pole vaja rooli istuda ja liiklusesse minna. Sest mõtle, kui oleks mõni laps olnud või väike inimene, mitte minusugune emis, kes autole isegi mölgi jätta? Ja muuseas, "debiilik"? See on nüüd siis nagu viis kuidas meesterahvas pöördub daami poole või? Aga selle peale ehmatas ära, kui ma vastu ütlesin. Ega nad vist ei oska oodata, et daam võib voorimehe tütar olla. 

Mööda tänavat kõndisin. Liikusin Pärnu maanteed pidi Vanalinna. Selja tagant hõikab mind üks naine, et vabandage, kas te eesti keelt räägite. Tähendab, ma siis selja tagant näen ka venelase moodi välja või? Ma arvasin, et ainult eest. Küsis, et ega mul käekotis midagi söödavat pole. Ma ei teagi mida sellest järeldada. Aga ei, polnud. 


Pojad uurisid laupäeva hommikul, et miks mind hommikul kell 5 kodus polnud. No ma olin teises kohas, vastasin. Aga miks, olite mures või? No keegi võib ju röövida või liiga teha. Tõsi, võib, kuigi teid peaks lohutama, et ma pole enam noor ilus tüdruk, keda tavaliselt röövida tahetakse. Jah, kinnitasid, lohutab küll. 

Rohkem pole midagi huvitavat juhtunud. 

Kommentaarid