Kuidas koostada pilkupüüdvat Tinderi profiili

Järgnev on väga subjektiivne ja minu isikliku kogemuse ning teiste tähelepanekute peegeldus. Ma ei hakka ütlema, et tehke nii ja teie ponnistusi saadab edu, sest mina olen täpselt nii teinud ja siin ma olen, õpetan, kui ise ei oska. Seega, ma suhtuks nõuannetesse kriitilise meelega. Ja mis eriti oluline meeles hoida, profiil peaks peegeldama selle koostajat. Ma toon välja asjad, mida ma ise olen silmas pidanud oma profiile koostades, aga kui need ei kajasta teie huvisid ja meelelaadi, siis ilmselgelt pole neid asju mõistlik enda profiilile lisada. 


Miks siis on üldse oluline neid märksõnu või tähelepanekuid välja tuua? Sest nagu ma olen korduvalt rõhutanud: kohtinguportaalis sa saad seda, mida pakud. Kui sa oled pikalt otsinud ja imestad, et miks sa ei saa üldse klappe või miks sa koperdad ainult ühesuguste tegelaste otsa, keda sa enda sõnul ei otsi, siis järelikult on midagi su profiilis valesti. Üks asi veel, mida ma alles hiljuti õppisin, on see, et eesmärk pole saada võimalikult palju klappe. Kui sa saad väga palju klappe, siis on see tegelikult halb märk. See näitab, et sinu profiil ei ole eriline, see on liiga laialivalguv ja tõmbab ligi liiga palju erinevat demograafiat. Mis, ma tunnistan, võib olla ka sinu eesmärk, kui sa näiteks pole veel enda jaoks sõnastanud, et mida või keda sa üldse otsid või leida soovid. Mida ma ise olen kohtinguäppides kõige rohkem hinnanud, on see, et läbi selle olen ma eelkõige ennast tundma õppinud ja mida paremini tean ennast, seda selgem on ka see, keda ma siis ikkagi enda kõrval näha tahan. 

Minu soovitus on olla kohtinguäpis aus. Olla aus oma nime, vanuse ja fotodega. Jah, ma tean, et mehed mõtlevad, et naistele pole välimus oluline või mõtlevad naised, et mis siis, et ma olen 20 kilo juurde võtnud, küll ma ta oma särava iseloomuga ära võlun ja siis ta ei märkagi seda üleliigset kaalu. Aga fakt on see, et valetamine, ka pisiasjades, on eemaletõukav. Kui ma otsin x kaaslast ja minu jaoks on oluline tema vanus, kaal, pikkus või mingi muu näiline pisiasi, siis ma ei mõtle ümber, ole sa kui särav tahes. See võib olla ebaõiglane, aga kõigil on õigus otsida just sellist kaaslast nagu ta tahab. Kui sa otsid oma ellu inimest, keda välimus ei huvita, siis on kõige mõistlikum siiski oma pilt panna. Nii hoiduvad teised eemale ja need, keda ei huvita välimus leiavadki sinu. Profiilil luiskamisega on see nüanss ka, mida ma ise olen tundnud, et kui see vale välja tuleb, ja see tuleb alati varem või hiljem, siis su kaaslasel tiksub kuklas teadmine, et sa oled talle juba valetanud, järelikult on päris hea võimalus, et sa valetad ka mingite teiste asjade kohta. Ärge siis pärast nutke, et naine nuhib telefonis ja kahtlustab kõike, kui te ise olete suhet valega alustanud. 

Profiilifotodest võiks vist lausa eraldi postituse teha, sest sellest on väga palju rääkida. Aga lühidalt: vali pildid, mis on enam-vähem värsked. Viimase aasta jooksul tehtud. Kui profiil on pikemat aega aktiivne olnud, siis tasub pilte aegajalt värskendada. Pildil tahame näha teie nägu, ilma päikeseprillide, kaitsemaski ja nokkmütsita. Me tahame näha teie silmi ja naeratust. Veel tahame näha teie täies pikkuses pilte. Me ei taha näha pilte päikeseloojangutest, õllepurkidest, suitsukonidest, autoroolist, velgedest, koduloomadest, lastest, pilte, kus te olete koos poole Eesti rahvaga Laulukaare all ja me peame nuputama, et milline teie sealt nüüd siis olete. Kui teie profiilil on pildid teie sõiduauto roolist, teie Guessi T-särgist, kuldsest käekellast, Armani trussikutest, siis lepime kokku, et teil ei ole õigust soiguda, et miks te ainult kullakaevajaid ligi meelitate. 


Kord tegin ma eksperimendi huvides profiili, kus olid just need meeste poolt palavalt armastatud fotod: pilt minust päikseprillidega, mis oli tehtud autos, pilt autoroolist, pilt jõusaalis tõstekangist, foto veiniklaasist ja pilt matkarajast. Tahate nalja teada? Ma pole kunagi varem nii palju klappe saanud, kui siis. Miks? Sest sellised pildid kõnetasid mehi. Kui te olete mees, kes otsib naist, siis ärge pange oma profiilile pilte, mis kõnetavad teisi mehi ja jätavad naised külmaks. Tahate teada, millised pildid kõnetavad naisi? Vaadake veidi Tinderis ringi ja leidke muster. 


Pildid on olulised. Nagu öeldud, pilt näost, kus me näeme teie silmi ja naeratust, pilt teist täispikkuses, kus me näeme teie kehakuju. Pildid hobidest on ka omal kohal. Kohtinguportaal on enda müümise koht. Vaata oma profiili ja küsi, kas sina ostaks seda toodet? Või kas sa väärid paremat? 

Huvid. Ma ei tea kuidas teised, aga mina jälgin väga hoolega seda, et inimesel oleksid minuga sarnased huvid ja hobid. Kui keegi kirjutab, et huviks on kohvikud ja vein, siis ma ei hakka seda profiili meeldivaks märkima. Mul pole laiskvorstist tipsutajat vaja. 


Enesetutvustus. Olen näinud väga palju halbu enesetutvustusi. Samas, olen saanud väga palju positiivset tagasisidet enda tutvustuste kohta. Väga tavaline on see, kui öeldakse, et ainult mu tutvustuse peale tuli like. Tutvustus on oluline, sest see näitab, et sul on portaalis tõsised kavatsused ja sa oled valmis aega investeerima. Kui sa ei viitsi oma profiiliga vaeva näha, siis ei ole mul mingit alust eeldada, et sa soovid suhtega vaeva näha. Ma soovitan kirjutada positiivne tutvustus. Paari sõnaga midagi toredat enda kohta ja seda, millist kaaslast otsid. Mida ma kindlasti soovitan vältida, kuigi ma tean, et kiusatus on, eriti kui on pikalt otsitud ja pidevalt samadesse ämbritesse kolistatud, on kirjutada, mida te EI otsi. Tekst stiilis: "kui sa oled selline ja selline, siis vasakule; ära raiska mu aega, kui sul pole seda ja seda omadust; ei otsi siit sellist ja sellist" mõjuvad kõik eemaletõukavalt ja kurjalt. Kui on väga suur kiusatus kirjutada, keda ei soovi leida, siis püüa võimalus see sama asi positiivselt sõnastada. Näiteks, selle asemel, et kirjutada, et "ma ei taha kullakaevajat", kirjuta, et "otsin iseseisvat endaga hakkama saavat naist"; selle asemel, et kirjutada "paksud ja lodevad vasakule" kirjuta "otsin inimest, kellega koos trenni teha ja tervislikke eluviise praktiseerida"; selle asemel, et kirjutada: "kui sa oled suhtes, siis ära raiska mu aega!" kirjuta: "olen vaba ja eeldan sama ka sinult". 

Isiklikult mina olen vältinud seda, et oma kaaslasele nõudmisi esitada. Ma pigem räägin endast. Eks see, keda see kõnetab, tunneb mu ära ja keda see külmaks jätab, siis on ka hea. Endast kirjutades tasub vältida ka liiga ülistavaid ja ennastupitavaid väljendeid. Kuna tegemist on siiski romantilise partneri otsingu platvormiga, siis on väike flirt omal kohal. Sa ei pea kirjutama CVd. Tekita enda vastu huvi. Tee enda üle nalja. Aga ära ennast ka maha tee ja komplimente nori, see võib huvi äratada inimestes, kellel pole puhtaid kavatsusi. 

Enesetutvustusse ma pigem tsitaate ei lisaks. Need kipuvad korduma ja ei jäta head muljet. Parem kirjutada lühidalt ja lihtsalt, kui pikalt ja sügavmõtteliselt. Või noh, see on nüüd see koht, kus te peate ise otsustama, mida te tahate leida Tinderist. Kui otsitegi mõttekaaslast, kellega sügavatel teemadel filosofeerida, siis ilmselt on nii kõige parem sarnast leida. 

Üks väga oluline asi on teha kindlaks, et tutvustuses poleks kirjavigu. Isegi kui te kirjutate vigadega, siis nii palju võiks ennast kokku võtta, et see tutvustav tekst on korrektne. See loob kohe palju sümpaatsema mulje. 


Osad inimesed on ära märkinud ka oma haridustee, töökoha, koduloomade olemasolu, kas nad suitsetavad või mitte ja tähtkuju. Mina olen need väljad tühjaks jätnud. Ainult seda, et ma ei suitseta, olen ära märkinud, kuna see on asi, mis minu jaoks võib deal breakeriks osutuda. Ma ei näe, et minu haridustee, töökoht või tähtkuju mind isiksusena defineeriks, seetõttu pole ma näinud ka põhjust neid välja tuua. Keda huvitab, need küsivad niigi. 

Mina olen Tinderis kuvanud ka oma Instagrami lehte ja valinud muusikapala, mis iseloomustab mu tuju sel hetkel kõige tabavamalt. Ma julgen väita, et need detailid on ka aidanud samade väärtushinnangute ja huvidega inimesi mind leidma. 

Sõnaga, tasub olla pigem põhjalik. Või vähemalt olla põhjalik nendes asjades, mis on sulle olulised. Kui sa otsid haritud ja huvidega kaaslast, siis näita oma profiilil, et oled haritud ja laia silmaringiga. Kui otsid naist, kellega looduses viibida ja maaeluvõlusid nautida, näita, et armastad vabas õhus aega veeta ja maal elamine on sinule hingelähedane. Kui sa tahad kedagi, kellega koos teatris käia ning kirjandusõhtuid pidada, siis näita, et käid teatris ja loed raamatuid. Nagu see vana ütlus kõlabki: koer tunneb koera ära.  

Kommentaarid