Aasta 2022 sõnas ja pildis

Aasta kokkuvõtted on nii lahedad. Palun tehke enda omi ka, tahaks teada, kuidas teil läinud on!

Traditsiooniliselt alustan ma sellest, et panen kirja oma isiklikud eesmärgid aastaks 2022 ja annan tagasisidet nende täitumise kohta. Kohe võin ära öelda, et on olnud edutu aasta. Väga vähe olen korda saatnud. 

1. Käin suusatamas. Ei, aga käisin uisutamas. Tegelikult mitte. Aga kõndisin uisuplatsist mööda ja tegin sellest pilti, mis on juba umbes nagu peaaegu, eks.


2. Investeerin raha. Kas see, et ma maksan spordiklubi liikmemaksu läheb arvesse endasse investeerimisena? Siis küll, jah, Ja nagu ma hõiganud olen, siis sisse on see investeering hoolega toonud. Näiteks rasvaprotsent on mul juba alla 25. Mida pole olnud aastaid. Mul on praegu selline keha, kus ma mõtlen, et bikiinifitness ei tundugi üleliigselt utoopilise ettevõtmisena.




3. Käin jooksuvõistlusel. Jooksmise vastu on tekkinud tugev vastumeelsus. Pole füüsiline, lihtsalt üldse kohe ei taha. 

4. Teen magamistoas värskendusremonti. Loodetavasti uuel aastal.

5. Käin Lõuna-Eestis reisil. Käisin hoopis Riias, see on ju ka lõuna pool. Lõuna-Eesti peab veel ootama minu külaskäiku.



6. Loen läbi 100 raamatut. Peaaegu.


7. Leian võimaluse lisaraha teenida. Leidsin. Aga teenistus on hetkel tilluke. Loodetavasti on see seeme tulevikuks.

8. Saadan oma loo või jutu konkursile. Tehtud.


9. Teen rohkem kodus süüa ja ostan vähem poolfabrikaate. Ma arvan, et jah. Pole kindel kuidas seda mõõta, aga mulle tundub, et üldise kokkuhoiu nimel olen kodus rohkem süüa teinud kui eelmisel aastal. Rõhk sõnal "tundub". 


10. Olen lahke teiste ja enda vastu. Teiste kohta ei tea, aga enda vastu olen küll lahke olnud. Ehk liigagi. Aga see on olnud hea tunne. Ja ma loodan, et need, kes on minuga kokku puutunud, leiavad, et sõna "lahke" pole laest võetud.

11. Ütlen inimestele positiivseid ja ülesehitavaid komplimente. Vaata eelmist punkti. Ma arvan, et olen. Aga seda saavad kinnitada või ümberlükata ainult teised.

12. Veedan rohkem kvaliteetaega oma lastega. Mitte nii palju, kui ma oleks soovinud.

Ja siis need klassikalised.


1. Mida tegid 2022 aastal, mida pole varem teinud? Võtnud varjupaigast kassi. Käinud vahatamas. Teinud videoid ja neid interneti üles laadinud. Tantsinud oma elutoas batchatat (ei, mitte üksi). Paar asja on veel, aga neid ma siia pigem ei lisaks, las need jäävad mulle teadmiseks ja teile mõistatamiseks. 

2. Mida sa sooviksid omada 2023 aastal, mis sul 2022 aastal puudus? Vaba raha. Ausalt, ma pole nii vaene olnud juba aastaid. Pole tahtnud väga vinguda sel teemal, sest mulle ei meeldi halada. Aga lohutab see, et absoluutselt kõigil on keeruline rahaliselt Nii et, kui uuel aastal oleks natuke rohkem raha, mida niisama kulutada, siis ma oleks täitsa rahul sellega.

3. Mis on selle aasta suurim kordaminek? Ma olen sel aastal saanud nii palju uusi sõpru. Jaanuaris kurtsin, et täiskasvanuna on jube keeruline sõpru leida ja hoida, mis osutus äärmiselt õigeks otsuseks, sest pärast seda läks midagi nagu lahti ja sõpru hakkas uksest ja aknast sisse voolama. Korra oli isegi see hetk kus ma tundsin, et oota, aitab nüüd küll nagu, sest ei jõua kõigile pühenduda, aga tänaseks on ilusti stabiilseks see muutunud ja ma olen mega-über-crazy-häppi selle üle. 

4. Mis oli su suurim läbikukkumine? See, et ma ülikooli sisse ei saanud. Ikka veel olen endas pettunud.


5. Kas sa olid haige või said mõne vigastuse? Korontsiku põdesin aasta alguses ära. Vigastusi pole olnud. Isegi hirmuäratavalt terve olen olnud. Aga see võib muidugi tuleneda sellest, et ma pole arsti juures käinud. Küllap nad midagi ikka leiaks, kui ma läheks. #LifeHack - ära mine arsti juurde, kui sa ei taha haige olla.

6. Möödunud aasta parim ost? Arvestades, et ma olen siin ennastunustavalt halanud, kui vaene ma olen olnud, siis võiks selle punkti heaga vahele jätta. Ainult et, ma ostsin endale koju uue diivani just selle kuu alguses, nii et, ärge kõike ka uskuge, mida blogis loete, eks. 


7. Kelle käitumine teenib sinult aplausi? Ma iga aasta kiidan oma poisse. Jätkame traditsiooni. Et siis näiteks Kärbes on megatubli olnud. Käib ilusti koos minuga trennis, päris tihti käib ilma minuta. Ka kitarri harjutab hoolega. Aa, seoses sellega meenub mulle, et ma olen ka oma blogilugejatele aplausi võlgu. Nimelt, kui ma tookord blogis kirjutasin, et poiss tahaks õppida, aga mina olen vaene, siis sain ma nii palju kirju teilt, kes te pakkusite raha kitarri ostuks ja üks armas inimene kinkis lausa oma seisma jäänud kitarri lapsele, millega ta nüüd siis hoolega harjutanud on. Nii hoolega lausa, et keeli olen juba kaks korda vahetanud. Seega, sügav kummardus teile minu poolt, mega armsad olete mul! 

Aga mitte ainult Kärbes pole tubli olnud, vaid teised poisid ka. Näiteks kõige vanem poeg käis üksi reisimas. Ise broneeris endale piletid, ise sõitis, ja olen tema üle nii uhke. Mina ei julgeks vist tänagi veel päris ihuüksi mööda Euroopat reisida, aga tema sai kenasti hakkama. Tööl läheb tal ka hästi. Ja kui meil siin üks kuu oli rahaliselt ikka väga pepu, siis võttis initsiatiivi ja küsis kõigilt oma sõpradelt laenud tagasi, et meil ikka arved makstud ja söök laual oleks. Ma olin pisarateni liigutatud. Ise poleks tal sellist asja kunagi küsinud, aga nii ilus oli näha, et ta mehe eest väljas oli. 

Keskmised pojad on omal moel tublid olnud, nii et ma tunnen, et midagi olen nagu elus õigesti ka teinud. 

8. Kelle käitumine ajab südame pahaks? Ma ei tea, ma vist ei oska asju väga südamesse võtta. Ei meenu nagu midagi hullu. Mõni on küll kulmu kergitama pannud ja see, mis seis meil poliitilisel maastikul toimub on õõvastav, aga isiklikult väga keegi iiveldama ei aja. 

9. Kuhu läks enamik su raha? Elamiskuludele. 

10. Mis sind möödunud aastal tõeliselt elevusse ajas? Kassi võtmine. Parim otsus. Kui keegi veel kahtleb, nagu mina aastaid kahtlesin, siis pole vaja. Praegu ei saa ma ise ka aru, et miks ma selle asja üldse nii üle mõtlesin enda jaoks. 



11. Mis lugu jääb alatiseks 2022 aastat meenutama? LP "One Last Time"


12. Võrreldes eelmise aastaga oled sa:

i. õnnelikum või kurvem? Õnnelikum.

ii. kõhnem või paksem? Enamiku aastast olin paksem kui 2021 aastal, aga viimased kuud kõhnem. 

iii. vaesem või rikkam? Vaesem.

13. Mida sa soovid, et oleksid rohkem teinud? Reisinud.

14. Mida sa soovid, et oleksid vähem teinud? TikTokis ja Instagramis aega surnuks löönud.



15. Kas sa armusid aastal 2022? Loomulikult! Üleni, üleni.


16. Mis oli su lemmiksari või telesaade? Love is Blind.

17. Kas sa vihkad kedagi täna, keda sa eelmisel aastal ei vihanud? Ma peaks selle küsimuse siit ära kustutama. Ma põhimõtteliselt ei raiska oma energiat sellele, et kedagi vihata. Jah, ma võin vihastuda, aga ma ei tegele vihkamisega. See on nii mõttetu. Lisaks on mul kohutavalt halb mälu ja ma unustan ära, miks ma üldse vihastusin. Kui ma peaks kedagi vihkama, siis võite mulle kommentaarides meelde tuletada. 


18. Parim raamat mida lugesid? Ma lugesin mitmeid häid raamatuid, mis mulle hinge pugesid. Aga, kui ma pean valima parima, siis valin ma raamatu, mis mu elu muutis. 

Okei, selle lisan ka siia, sest tollest sai isetäituv ennustus. Pärast seda loen ma raamatuid tunduvalt suurema ettevaatlikkusega. 


19. Mis oli su suurim muusikaline avastus. LP. 

20. Mis oli selle aasta parim film? Ma ei tea, nii vähe käisin kinos. Kui, siis "Kurbuse kolmnurk", aga ainult sellepärast, et ma seda mäletan, mitte tingimata sellepärast, et see nüüd nii mega hea oli. Kuigi ta halb ka polnud. Ilmselt selline, mida võib vabalt veel vaadata.

Tegelikult mulle meeldis väga-väga Netflixi film "Veenmine". Ma ei tea miks, kuidagi tuli õigel ajal ja tegi pai hingele. Ei ole mingi sügav ja elumuutev, lihtne ja hea oli. Kerge ja helge.


21. Mida sa tahtsid ja said? Hingerahu.

22. Mis on see üks asi, mis oleks teinud aasta nii palju paremaks? Robottolmuimeja.

23. Kuidas sa kirjeldaksid oma selle aasta moestiili? Mul on alati klassikaline stiil olnud. Ka sel aastal.


24. Mis sind mõistuse juures hoidis? Polnudki mingit mõistuse kaotamise tunnet. Aga võib-olla seetõttu, et mu elus on nii palju ägedaid inimesi, kes on hoidnud mind mõistuse juures ka neil hetkedel, mis muidu oleksid olnud allakäiguspiraali esimene aste. 


25. Keda igatsesid? Eriti ei igatsenud kedagi. Kui, siis korraks, aga midagi meeldejäävat jagada pole.

26. Ütle üks elu õppetund, mida 2022 sulle õpetas? Kõik, mis on sinu jaoks määratud, leiab tee sinu juurde. Pole vaja millegi järgi joosta, millegi pärast tõmmelda, kõik tuleb omal ajal ise. Kui millegi või kellegi järele joosta, siis järelikult see põgeneb su eest. Ja kui põgeneb, on siis seda nii väga vaja?


Üks õppetund on veel. Ma nii tahaks seda siia kirja panna, kas lubate? See teine õppetund on, et ära võta isiklikult. Kui keegi sulle halvasti ütleb ja sind nõmedalt kohtleb, siis ei näita see enamasti midagi sinu kohta. Sest inimesed kohtlevad teisi selle järgi kuidas nad endasse suhtuvad. Inimene, kes on endaga tasakaalus ja rahus, kohtleb teisi ka armastusväärselt ning hellalt ja kes on endaga vaenujalal, on teistega samuti tõre ja okkaline. 

Lisaks käisin natuke trennis:


Ja lugesin paar raamatut:


Eelmise aasta kokkuvõtte leiab siit.

Kommentaarid