Ma ei kujuta ju seda endale ette?

Kuulge, te ka tajute seda muutust blogides, on ju? Et midagi on nagu nihkunud. Jaanuaris mitmed kirjutasid ise ka sellest, et tahaks mingit muutust ja blogimine pole enam see, mis oli, aga nüüd ongi asjad teisiti. Või kujutan endale ette?



Ma tegin puhastust oma lugemislistis ka muidugi. Sinna oli mingist ajast jäänud mitmeid blogisid, kelle postitusi ma juba ammu ei avanud, sest ma ei viitsinud neid lugeda. Mõned blogijad panid oma blogid kinnisteks ja selles osas tundus natuke nagu, et prügi viis ise ennast välja, sest puudust pole neist tundnud. Aga need, kes edasi blogivad, nemad blogivad kuidagi vähem ja tagasihoidlikumalt. Selles mõttes tagasihoidlikumalt, et hoiavad ennast tagasi. Julgus oleks justkui blogijast välja pekstud ja kuigi sisemine tung on blogida, siis tehakse seda mööda nurgataguseid hiilides, et jumala eest kellegi varbale või kannale ei komistaks.

Mis on huvitav. Ma mõtlen siin endamisi praegu. Et ühest küljest sain ma puid alla selle eest, et ma aastaid blogis ühtesid ja samu probleeme lahendan, aga teisest küljest mina ise just tahan lugeda, kuidas mu lemmikblogijad aastaid ühtesid ja samu probleeme lahendavad ja kui ära lahendavad ja enam nendest probleemidest ei kirjuta või kirjutavad mingeid muid asju, siis olen jube pettunud, et mis mõttes, ma arvasin, et sa aegade lõpuni lahendad sama võrrandit, kes sul lubas teemat muuta! Kujutage nüüd ise endale ette, kui ma ühtäkki endale mingi harju keskmise Vello koju toon, kes mind hästi kohtleb ja kellega on harmooniline ja draamavaba pereelu, kus tal pole ei minu ega mu kassi vastu allergiat ja mul pole tingimata väljakannatamatut allergiat tema vastu. Ja siis me istume kodus õhtuti ja vaatame Aktuaalset Kaamerat ja Pealtnägijat ja käime IKEAs madratsit valimas ning Egiptuses pakettreisil. Kesse seda jama lugeda viitsib!?! Ja ma ütlen seda ilma igasuguse tagamõtte või pahameeleta, aga ma näen ju ise oma blogistatistikast, et kui mul on olnud perioode, kus mul on kõik zen ja cool, siis keegi ei viitsi lugeda, sest see on IGAV!

Samas jälle mõned, kes vahepeal üldse ei bloginud on nagu uuesti hakanud ennast avama. Mitmed blogijad, kes aastaid sõna ei võtnud on jälle lugemislisti ilmunud.

Sõnaga, palun öelge, et ma ei kujuta seda kõike endale ette. Et päriselt on mingi pööre, mingid uued tuuled ja jutud blogides.

Kommentaarid