Näohooldusest

Teate, ma avastasin, et vanus on saanud mulle kinnisideeks. Ma vaatasin nädalavahetusel kahte seriaali, mingid mõttetud olid, piinlik isegi mainida, et vaatasin ja selle asemel oma aega paremini ja harivamalt ei kasutanud, aga ju oli ajul vaja seda jama, TikToki ma ju praegu ei vaata. Ja mida ma siis teen, kui seda seriaali vaatan? Guugeldan näitlejate vanuseid. Mõtlen, et tahaks ise ka x vanuses nii hea/parem välja näha. Ma ei tea, kas see on mingi faas või mis toimub, aga hetkel on igatahes nõnda.


Enda nägu uurin ka rohkem, kui iial varem. Hommikul uurin, et kuidas tundub, kas on värskem kui eile või kulunum. Mängin peas läbi eelmise õhtu sündmusi - mida sõin, mida jõin, kas vett oli piisavalt, kas magasin hästi, milline tsüklifaas mul praegu on, kas olen õnnelik ja rahuldatud, kas vitamiine võtsin, kuidas uus kreem mõjub, kas peaks rohkem maske tegema, millal ma viimati poore puhastasin. Ja ausalt, see et ma magnetina endast ligemale poole nooremaid ligi tõmban, ei aita sellele haigusele üldse kaasa. Jah, ütlesin, olen peast haige. Ma pole mitte kunagi varem oma välimusest nii palju hoolinud kui praegu. Kui ma kogemata mõne hea foto endast saan, siis tunnen, et pean seda kindlasti kogu maailmaga jagama, sest kes teab kui palju neid ilusaid pilte minust enam tulemas on.


Mul on teismeeast alates väga kole nahk olnud. Ma olin jubedalt punniline ja vinniline. Vanemad olid vaesed ja kosmeetiku juurde mind keegi ei saatnud. Ma pigistasin ise punne. Kasutasin ka vinni vastaseid pesuvahendeid ja koorijaid. Lisaks katsin ma paksu meigikihiga kõik selle õuduse kinni. Ausalt, kui ma praegu seda kirjutan siin ja meenutan, kuidas ma oma nahka vägistasin, siis ma imestan, et mul pole rohkem aknearme ja muid naha ebatasasusi.

Nahka koorida meeldis mulle väga. Mulle tundus, et need tillukesed terakesed seal tungivad pooridesse ja puhastavad neid korralikult. Tegelikult koorimine, kuna ma kasutasin mingit eriti vänget koorijat, kuivatas mu nahka jubedalt ja ma arvan, et see tegi asja hullemaks, sest ma ei kreemitanud üldse oma nahka. Mul oli rasune nahk ja mulle tundus, et kreemitamine teeb selle veel õlisemaks. Täna ma saan aru, kuidas keha töötab ja et niisutus on hädavajalik ning aitab rasueritust kontrollida. Hiljem vähendasin koorimist ja tegin seda nii nagu pakendil kirjas - kuni kaks korda nädalas.


Seega, kui ma juhtusin mõned kuud tagasi nägema TikTokki sellest, et nüüd soovitatakse koorida nahka iga päev, siis olin ma rohkem kui üllatunud. Samas, see jutt oli väga loogiline seal juures. Aga vot ühest kõrvast sisse, teisest välja. Kuni ma mitu kuud hiljem nägin kellegi teise TikTokki, kus ta rääkis küpse naha hooldusest ja sellest, kuidas panna oma nahk särama ja tootma neid aineid, mida muidu peaks sisse võtma ja peale määrima. Ning taaskord räägiti igapäevasest koorimisest. Loogika seal on selles, et kollageen, mis peaks nahka hoidma toonuses ja nooruslikuna, tekib kehas endas. Ja tekib siis, kui nahka vigastada. Umbes nagu lihas kasvab, kui sa lihast lõhud.

Otsustasin proovida. Hakkasin iga päev nahka koorima. Loomulikult õrna koorijaga. Ja on vahe küll. Esiteks see, et kui ma koorin maha surnud naharakud, siis nahk paraneb kiiremini. Ehk on tegemist minu enda elava fantaasiaga ja/või üha halveneva silmanägemisega, aga mulle tundub, et teatud kortsud on justkui vähem teravad. Kollageeni juurde ma ei võta. Kuigi olen juba paar kuud igatsevalt vaadanud küll neid purke. Kui keegi kasutab, siis julgelt võib soovitada/hoiatada.

Kõik mu pojad on minult pärinud kehva näonaha ja on teismelisena aknega võidelnud. Neid ma kosmeetiku juurde saatnud ei ole. Ma pole omast kogemusest midagi õppinud. Või siis olen enda peal õppinud, et viimased 40 aastat punne pigistada on omajagu kogemust ning oskan poegadel juba nii osavalt pigistada, et neil samuti mingeid arme punnidest ei ole jäänud. Põhimõtteliselt on meil selline kord kuus, kord kahe nädala tagant ilusalongiteenus kodus, kus ma teen poistele sügavpuhastuse näole ja no ausalt, nad hindavad seda väga, sest nad näevad ka tulemust ja märkavad, et kui hoolduste vahele jääb liiga pikk vahe, siis nahk ka kohe käest ära. Vahel nad ise küsivad, et kuule, on sul täna aega mu nahaga tegeleda.



Mõni nädal tagasi tellisin endale Amazonist seebi. Ma ei ütle teile milleks ma selle tegelikult tellisin, aga kuna ma juba tellisin, siis lugesin selle kohta, et see peaks ka akne vastu tõhus olema, aga mitte ainult. Erinevad inimesed jagasid omi kogemusi selle seebi kohta, muuhulgas peaks see ka kortse vähendama ja lausa mikroarme minimeerima. Kui seep kohale tuli, siis andsin pool pojale, et tema oma nägu sellega peseks ja teise poole võtsin endale, et sellega ennast pesta. Ja ma olen vaimustuses! Ma ei ütle, et see on mingi imeseep, sest ma olen seda tõesti alles loetud korrad kasutanud, aga see on imeseep, sest ma olen seda ainult loetud korrad kasutanud ja esiteks sain ma oma punnid kontrolli alla, teiseks kadus mu kurjusekorts, kolmandaks on mu nahk nüüd nii pehme ja kui uskuda seda, mida seebi kohta veel kirjutatakse, siis peaks see ka pigmendilaike pleegitama. Selle kohta ma veel enda poolset kinnitust ei anna, sest reaalselt, ma olen kaks päeva seda alles kasutanud.

Minu hirmkallis Filorga seerum sai lõpuks otsa ja kuigi ma alles kirjutasin, et ma ei usu, et see on parem, kui Mixa oma, siis ikkagi tellisin endale uue Filorga. SSP kirjutas oma blogis microneedlingust ja ma tellisin endale koduse microneedlingu komplekti. Selle kohta kirjutatakse ka, et mitte ainult ei võitle kortsude vastu vaid aitab ka aknearmide ja põletikulise naha korral naha seisukorda parandada. Mis on omal moel kõik veidralt naljakas, kas te ei leia? Et ma neljakümbisena kasutan samu tooteid ja seadmeid, mida kasutavad minu teismelised pojad. Rääkimata sellest, et kui normaalsed inimesed vahetavad vistrikud kortsude vastu, siis mina saan mõlematega korraga tegeleda.


Nagu lubatud, siis proovisin ka Lumene jumestajat ja olen väga rahul. Järgmisena proovin sama sarja peitepulka.


Veel sai soetatud C-vitamiini seerum ja silmakreem, kuna ka need peaks tõhusalt pigmendilaikude vastu võitlema.


Ühesõnaga, olete hoiatatud, et siin blogis hakkab nüüd rohkem kui iial varem iluteemalisi postitusi ilmuma. Ja ma luban teile, et ma olen aus ning kirjutan ka sellest, kui ma endale midagi süstida lasen. Hetkel seda plaanis ei ole, aga mõte on mul ammu juba kuklas tiksunud.

Kommentaarid