Kuidas mul ükskord kass põgenes

Neljapäeva hommikul enne tööle minekut tegin kiisule pai ja märkasin, et tal on silmanurgas mingi mustus. Lõin küüned taha ja see tuli sealt koos karvadega ära. Uurisin lähemalt ja tal oli näo peal kohe päris mitu punni. Neid teisi ma kratsima ei hakanud. Nagu normaalne inimene, laskusin ma hoopis paanikasse. Loomulikult tulin kontorisse ja hakkasin kohe guugeldama "kasside kärntõbi". Tehke endale teene ja ärge guugeldage seda.


Siis guugeldasin loomakliinikuid. Siis saatsin kassiomanikest sõbrannadele sõnumeid ja kuulasin maad, et millises kliinikus nemad oma lemmikuga käivad. Aga kuna mul keha liigub kiiremini kui aju, siis ma jõudsin juba ühte kodu lähedalasuvasse kliinikusse laupäevaks aja saada, kuni sõbrannad vastata jõudsid.

Kassi jälgisin erilise hoolega, et kuidas ta käitub ja kas punne juurde tuleb ning millised need punnid täpselt on. Edasine guugeldamine oli ka pigem lohutav ja veel arutlesin, et kuna ma teda pidevalt näpin ja ahistan, siis ma vähemalt tean, et need punnid pole seal kaua olnud ja kui kiirelt ravi peale saab, siis vast pöördumatut kahju pole tekkinud.

Kass muidu käitus täiesti tavapäraselt, magas ja sõi, ei kratsinud ennast rohkem kui tavaliselt ja punnid ei näinud teda ennast kuigivõrd häirivat.

Laupäeva hommikul panin talle traksid selga ja pistsin ta transpordipuuri.


Esimese foori taha jõudes oli kass puurist väljas ja tegi autos akrobaaditrikke. Ausalt öeldes, mina ei saa ka aru sellest, kuidas üks tüüp ei oska faile serverisse salvestada aga kass oskab puurist ennast välja smugeldada.

Selles suhtes ma tänasin õnne, et ma taipasin talle traksid ja rihma peale panna, muidu oleks ikka väga keeruline olnud see lugu.


Jätsingi puuri hoopis autosse ja jalutasime temaga kliinikusse. Ilusti jalutas mu kõrval. Üks mees parklas jäi meid lausa pika pilguga vaatama. Ootesaalis oli kassidele kohe eraldi turnimisredelid, millel kass kenasti istus ja oma aega ootas. Siis juhatati meid vastuvõtu ruumi ja seal ootas meid veterinaar, kes küsis, et kas on rahulik kass või iseloomuga. Ikka iseloomuga. Kas hammustab ka? Ei, küünistada võib, aga hammustanud pole küll kordagi. Isegi seal kliinikus ei küünistanud ta mind kordagi, kuigi ma teda suurema osa ajast süles hoidsin.

Arst pani talle teki peale, ütles, et selline pesa rahustab kasse, siis nad tunnevad ennast turvaliselt. Ja tõesti, Mitsi oli selle teki all väga rahulik, et rapsinud ega püüdnud kuhugi põgeneda. Arst küsis neiu kohta, et mis toitu sööb, kas väljas käib. Ütlesin, et jaa, käime jalutamas. Kas rihmaga? Ei, talle rihmaga ei meeldi, käime niisama. Arst oli väga üllatunud. Ütles, et väga ebatavaline, et varjupaigast võetud kass uue peremehega niisama jalutamas käib, muidu nad püüavad ikka põgeneda. Ma rääkisin talle, et kui me teda varjupaigast võtma läksime, siis ta tuli ise meie juurde ja nö valis meid.

Siis vaatas arst ta üle, kuulas kopse. Kuni ta kuulas, siis ma silitasin Mitis pead ja see kukkus nii kõvasti nurruma, et arst palus teda mitte silitada, muidu ta ei kuule midagi. Kogu protseduur oli üllatavalt rahulik ja kass ei rapsinud ega olnud paanikas. Olin ise küll palju hullemaks valmis.

Arst arvas, et punnid on sellest, et keegi on teda hammustanud, mõni putukas, aga kuna ei tundu, et punnid oleks põletikulised või nii, siis esialgu mingit ravi ei kirjutata välja, aga kui üle ei lähe ja läheb hullemaks, siis tuleb nahaarstile ka teda näidata.


Tagasisõites ei hakanud ma kassi puuri üldse toppimagi. Istus mul autos istme all. Koju jõudes korraks jooksis oma turvapaika, mis on minu toa tugitooli alune. Aga mõne minuti pärast tuli juba välja ja oli nii nagu ta alati on. Järgmine hommik tuli isegi minu kaissu pikutama, kuni ma raamatut lugesin, nii et tundub, et pikka viha ei pea.

Aga jah, ma nüüd ei teagi kas ma peaks ikkagi uue puuri talle ostma, sellise, kust ta välja ei saa või ongi edaspidi lihtsalt traksidega need autosõidud. Puuris iseenesest tundub turvalisem, sest selle saab autos nii kinnitada, et kokkupõrke ajal ei lenda kiisu vastu esiklaasi, nii et kui teil on häid soovitusi, siis kuulan hea meelega.

Hetkel punnid alles paranevad, juurde pole tulnud, aga küllap ma hoian teid ka kursis.

Kommentaarid