Kuidas mul kaal ükskord ei langenud

Natuke vara siin hõisata, aga kuna mul parasjagu midagi muud huvitavat teha pole, siis ma jagan oma kaalulangetus/rasvapõletus teekonda. Oluline on lugejal mitte enda teekonnaga võrrelda. Iga keha ja inimene on erinev, see mis töötab minu peal, ei pruugi toimida teiste peal ja isegi kui toimib, siis ajaskaala ei pruugi kattuda. Kuna ma olen seda nalja elus korduvalt läbi teinud, siis näen selgesti, et väga palju mängib rolli hormonaalne tasakaal ja vanus. Kui ma samu nippe kümme aastat tagasi kasutasin, siis nägin tulemust nädalaga, nüüd võtab kõik kaks korda kauem aega. 


Ma tean, et on neid, kes silmi pööritavad ja tunnevad, et ma võiks üldse vait olla, mida ma siin kiunun oma kolme ülekilo pärast, mis pole isegi mingid ülekilod, sest need mahuvad kenasti mu normkaalu sisse. Aga ma leian, et on lihtsam kontrollida kolme kilo, kui kolmekümmet. Keegi ei ärka hommikul ühtäkki kakskümmend kilo raskemana. Aga kaks kilo raskemana olen mina päris mitu korda elus ärganud. Kui ma silma kinni pigistaks ja ütleks, et äh, mis see natuke on, vahet pole, siis ma oleks ammu juba sajakilone. Sest, noh, süüa ma armastan. 

Igatahes, sain inspiratsiooni Indigoaalase postitusest ja tõmbasin endale uuesti MyFitnessPal rakenduse ning asusin rõõmsalt oma toite sisestama. Iga kord kui ma selle asjaga alustan, saan ma nii suure šoki sellest, kui palju ma tegelikult söön. Rakenduse järgi peaks kaalulangetusperioodil olema mu tarbitud kaloraaž 1300. Ehk siis umbes 500 kalorit vähem, kui mu keha muidu vajab, et kaalu säilitada. Ja see 1300 on ikkagi julmalt vähe. Sööd hommikusöögiks kolm pirukat ja jood kohvi peale ning põhimõtteliselt ongi sul kalorid manustatud ning ülejäänud päev lutsid jääkuubikuid. Loomulikult saad endale kaloreid juurde teenida, kui natuke oma istmiku pingil hööritad, aga ega need lihtsalt tule. 


Esimesed päevad mööduvadki nii, et sisestad oma söögid kuni 1300 kalorit on täis ja siis kõik muu, mida sisse ajad jätad logimata, sest kui rakendus ei tea, et sa veel moosisaia ja limpsi juurde kulistasid, siis äkki need kalorid ei loe. 

Järgmine etapp on see, kus reaalselt hakkad kaloreid vaatama pakenditel. Et saaks ikka kõhu täis ja kaalu langema. Mul juhtus dieedi algus päevade eelsele ajale ja jube raske oli. Kaal hoopis tõusis, sest isud ja keha hoidis vett kinni. Hullult frustreeriv! Aga kuna ma selles osas juba vana kala, siis ma tean, et oluline on järjekindlus ja kui sellest ajast hambad ristis ennast läbi suruda, siis ühel hetkel hakkab kaal kolinal kukkuma. Mul on tavaliselt kuues nädal see maagiline hetk, kus ma oma töö vilja nägema hakkan. 


Siis said päevad läbi ja natuke kaalu läks maha ka. Suurem muutus oli tegelikult välimuses, kui kaalus. Kõht oli visuaalselt lamedam ja mulle tundus, et veidi oli ka tselluliiti vähem näha. 

Selleks ajaks olin ma juba kaks nädalat L-karnitiini ja kroomi ka juurde võtnud, kuigi ma mingit erinevust ei tundnud. 



Üks asi, millega ma sel aastal võidelnud olen, on jõu kadumine. Ma ei jaksa üldse enam. Selles mõttes, et mul võhma on, aga raskused, mida ma liigutan, muutuvad aina väiksemaks. Kui ma aasta alguses surusin rinnalt 45 kilo vabalt, siis nüüd on 40 kilo juures juba keeruline. Kükkisin ka ennevanasti 60 kiloga, nüüd 50 ja ma suht suren. Ma arvan, et muutus on seotud tehnikaga. Nimelt olen ma teadlikult oma tehnikat parandanud. 

Tehnika on paranenud, sest ma ju filmin igat liigutust. Kui ma trennis käin ja ei filmi ennast, siis on selline tunne, et ma olen viilinud. Selle enda filmimisega on paar korda nalja ka saanud. Enamasti ma püüan sättida telefoni nii, et teised peale ei jää, aga vahel nad ikkagi lipsavad sisse. Seetõttu olen teisi hoiatanud, et tead, ma siin filmin ja loodetavasti on see okei, arvestades, et ma võin selle klipi ka netti riputada. Kuna keegi tavaliselt midagi halba seal taustal ei tee, siis ei ole kedagi mu filmimine häirinud ka. Paar korda on mult küsitud, et kas ma filmin selleks, et erakava müüa. Mis on minu meelest jube naljakas, et keegi arvab, et ma võiks treener olla ja kedagi õpetada. Aga jah, kuna ma filmin, siis ma näen, mida ma kõike valesti teen. Seepärast olengi raskuseid vähendanud ja tehnikat parandanud. 

Aga, alles eile nägin kuidas nibumees, kes on loomulikult hiiglaslike lihastega (94kg), lammutas raskustega ja tehnika oli tal ka kaheldav. Uurisin talt, et kas nii on lihaste kasvamiseks parem trenni teha. Ta tuletas mulle meelde vana tõde, et kui tahta lihast kasvatada, siis on seda vaja lõhkuda. Ja noh, kui sa teed korraliku tehnikaga ja väikse raskusega, siis ei lõhu seal naljalt midagi. Nüüd ma siin mõtlen, et äkki ma peaks oma trennid ikkagi ümberhindama. Nibumees käib mul trennis järel ja paneb kogu aeg tagaselja raskuseid juurde masinatele. Mul on nii piinlik öelda ka, et tead, ma ei jaksa, et teengi tema pandud raskustega. Saab näha, kas mu lihased hakkavad nüüd siis lõpuks kasvama ka ikkagi. 

Lihased on head selle jaoks, et puhkeloleku ajal keha rohkem kaloreid põletaks. Ilusad on nad muidugi ka. 

Üks asi, mis peaks ka kaalulangusele kaasa aitama on valgu osakaalu tõstmine menüüs. Täitsin mingi blanketi veebis, mille järgi ma peaks päevas tarbima 160gr valku. Probleem on selles, et toitained, mis sisaldavad palju valku, sisaldavad tavaliselt ka palju rasva. Aga ma ei tahaks nii palju rasva süüa. Selline keeruline dilemma. Aga põnev. 




Neli nädalat veel vaja vastu pidada, siis peaks keha juba uue elustiiliga kohanenud olema ja loodetavasti on mul siis ka midagi ette näidata. Hommikul oli kaal 57,4kg. Kalorite lugemist alustades oli kaal 58,3kg. 

Kommentaarid

  1. sa oled nii tubli. Ma proovin ka nüüd " rohkem valku" strateegiat, eks näis kas aitab. ( kuigi mulle tundub, et mulle see ikka ei sobi hästi. Puuvilja tahaks ja tomateid :) :))
    Aga vähese rasvaga valk- muna, rasvavabad piimatooted + taimne- kaunviljad, tatar jne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, ma sööngi nüüd hirmsates kogustes lahjat kodujuustu ja kreeka jogurtit.
      Aga tomat ja puuviljad on ju väga ok dieedi toit. Puuviljades on küll suhkrut palju, aga kui näiteks segadagi jogurtiga, siis suurepärane maiustus. Kiudained aitavad seedimisele ka kaasa. Ma püüan iga päev ikka puuvilju ka süüa.

      Kustuta

Postita kommentaar