Kuidas mul ükskord auto ülevaatuselt läbi ei saanud

Juuli kuu oli Vollil tegus kuu. Kohe alguses oli tal väike remont, 109€, kus paigaldati mingi polt, mis oli kas kadunud või murdunud, järgmisel päeval sõideti pool külge maha. Nädal aega hiljem sain pangast kirja, et liising on makstud, 114€, ja võin auto enda nimele registreerida. Mille eest tuli mõistagi riigilõivu tasuda, 48€. Siis põles tal esitule pirn läbi ja lisaks oli vaja ka tehnoülevaatusele minna.


Kereparandust ootasin põhimõtteliselt kuu aega. Avarii oli neljandal ja auto sain remondist 28ndal. Sada häda oli selle kindlustusega. Kogu aeg sain Ergolt kirju, et neil pole seda ja teist infot ja keegi üldse ei tea, kes süüdi on jne. Selles mõttes, et ma olin võrdlemisi chill kogu asja juures, kuna noormees oma viga ei eitanud ja vastas kiiresti mu sõnumitele ning oli igati abivalmis. Tundub, et kindlustusseltsil olid vist puhkuseajad ja eks osa viivitusest tulenes ka sellest. Aga noh, tüütu lihtsalt.

Kuna mul eelmisest korrast jäi Heimaruse remondikojast üsna mõru maitse suhu, siis seekord ma nende juurde autot enam remonti ei tahtnud viia. Selle asemel tegin seda, mida üks mõistlik inimene teeb - guugeldasin. Vaatasin töökodade arvustusi ja reitinguid ning mõtlesin proovida Kerespetsi. Helistasin, läksin kohale, nad vaatasid kiiresti auto üle, vahetasid mul lambipirni ja lubasid helistada, kui on aeg pakkuda. Sain neilt ka asendusauto.

Kolmapäeval viisin Volli remonti ja reedel sain juba kätte. Lambipirni eest nad mul raha ei küsinudki ja ma lubasin neile selle eest positiivse arvustuse blogisse kirjutada.

Reedel pärast tööd käisin Tondi tulekaitsest läbi ja lasin auto tulekustuti üle kontrollida, 5€. Ning laupäevaks oli mul tehnoülevaatus broneeritud, 43,95€. Enne seda viisin Volli tunnisele jalutuskäigule, kuna ta mul diisel ja neile meeldivad pikemad sõidud, muidu kipuvad tahmuma. See saigi saatuslikuks, miks ma ülevaatuselt läbi ei saanud. Öeldi, et suitsetab liiga palju. No vähemalt joob mõõdukalt ja ei peksa eriti. Põhimõtteliselt ideaalne mees.

Esmaspäeval helistasin Volremi ja viime tibu diagnostikasse. Kuna tal muid hädasid ei tundu olevat siis hoiame kõik kollektiivselt pöialt, et selle tahmaasja saab ka töökojas ilusti sirgeks. No ja kutsuge noormees ometi jalutama, mis ta istub seal kodus arvuti taga ja tuhmub!

Selline update minu igivana, aga armsa auto käekäigust.

Kommentaarid