Tohtrihärra pihtimused

Adam Kay raamatud võtsin ette. 




Ümberjutustada siin väga midagi polegi. Noor mees, kes otsustas kaheldava väärtusega asjaolude tõttu arstiks õppida, räägib sellest, milliseid humoorikaid ja traagilisi juhtumeid arstid oma igapäevatöös kogevad, kuivõrd kurnav see töö on nii füüsiliselt kui emotsionaalselt jõudes paratamatult selleni, miks ta otsustas oma õpingud ning töö selles vallas katkestada.



Lugesin ja mõtlesin pidevalt sellele, mida lugejad mu "Loengu" postituse all kommenteerisid. Nimelt seda, et inimese rumalusel piirid puuduvad. Ennast ülemäära intelligentseks ma ei pea, aga vot seda, et endale igasuguseid asju kehaõõnsustesse toppida, niipalju tarkust mulle on antud. Oli küll naljakas lugeda sellest, et keegi tõsimeeli arvab, et spermat naba peale hõõrudes võib rasedaks jääda. Lapsena arvasin ma, et rasedaks jääb sellest, kui seemnevedelikku alla neelata. Kuidas ma ümberõppisin, seda ei mäleta. Klassivend rääkis mingit legendi, sellest kuidas neiu oli rasedaks jäänud sellest, et oli noormehele suuseksi teinud, teda suudelnud ning kutt oli edasi neiu kiisut limpsima asunud. Noh, teoreetiliselt... Aga jah, kuigi ma olen edukalt neli korda suutnud planeerimatult rasestuda, siis kordagi polnud ma juhtunust šokeeritud, et kuidas siis ikkagi nii. Kui seks on, siis on alati võimalus rasestuda. Olgu seal kondoomid, pillid, läbilõigatud muna- ja seemnejuhad. Võib-olla siis, kui emakas ja munasarjad on täiesti eemaldatud, siis on natuke ehk keerulisem, aga kes sedagi teab. 



Loomulikult tean ma paare, kes aastaid praktiseerivad katkestatud suguühte meetodit. Võib-olla nad lihtsalt pole nii viljakad. Kes teab, ehk nad ei rasestukski, kui neil tõeliselt see soov oleks. Samas, ma ei jäänud ka seda konkreetset meetodit kasutades rasedaks. Ehk toimibki? Tean ka inimesi, kes usuvad, et suguhaigusi saab vaid penetratsiooni käigus ning kasutavad kummi, et mitte haigestuda, aga oraalseksiks ei kasuta midagi. Tean ka neid, kes arvavad, et kubemekarvad neid haiguste eest kaitsevad. Olen kuulnud meestest, kes ainult oma naisega kummi kasutavad, aga prostituutide juures teevad ilma, ning vastupidi. Mis loogika seal taga on, teavad vaid nad ise. 



Ilmselt mul endal on ka mingeid lünki selles osas, kuidas täpselt raseduse vältimine või suguhaigustest hoidumine käib. Nagu ma Kay raamatutest välja lugesin, siis keegi ei tea lõpuni kõike. Ka arstid mitte. 

Kommentaarid