"Idee sinust"

"Idee sinust"

Robinne Lee

Heli kirjastus


Ma mõtlen, et millal saan kokkusattumustest midagi muud. Millal see pole lihtsalt juhus, vaid teeviit, juhatus, õppetund? Või jääb kokkusattumus alati nii kauaks kokkusattumuseks, kuni sa hakkad sealt midagi muud välja lugema. Ja kui loed midagi välja, kas siis sellepärast, et sul oli hädasti vaja, su hing janunes selle järele, endale lohutuseks või meelepetteks. Kas me mitte oma mõtetega ei pidanud looma isiklikku reaalsust?

Solene on neljakümnele eluaastale lähenev lahutatud naine, kes kasvatab koos eksabikaasaga nende ühist 13-aastast tütart. Naine on pärast lahutust tegelenud oma kunstigaleriiga ja tema elu on suures osas paika loksunud. Tema endine abikaasa on juba uue naisega edasi liikumas ning oma elus uut peatükki alustamas. Tütre ja tolle sõbrannadega koos Las Vegases poistebändi VIP üritusel, kohtub Solene 20-aastase Hays'iga. Kergest flirdist kasvab kiiresti välja kirglik kuid magusvalus armulugu, milles saavad paratamatult haiget naise lähikondlased. 

Mulle meeldis. Raamatut oli kerge lugeda, kirjeldused olid köitvad ja ta liikus hoogsalt edasi. Ilmselt ta mingi suurteos pole ja kaldub rohkem sinna erootilise romaanikese poole, aga ega see ilukirjandus ei pea ju alati kohutavalt sünge ja traagiline olema, las ta olla vahel natuke kergemeelne ka. 

Pärast lugemist sirvisin natuke teiste arvustusi ka ja ette heidetakse seda, et vähe usutav, peategelane oli ebameeldiv ja raskesti samastuv. Minu meelest ta just sobis konteksti suurepäraselt. Jah, sellist sõbrannat ma endale ei tahaks, aga raamatutegelasena käras küll. Mulle tundus, et see, kuidas kirjeldati populaarse bändi tuuritamist, bändiproove, promoüritusi, fanaatilisi fänne ja jultunud paparatsosid, oli täitsa nagu päris. Dialoogid tegelaste vahel olid samuti üsna mõnusad. Ma ei tea, selline kerge feel good lugemine oli.

Kommentaarid