Aprilli esimene nädal

Istusin eile maha ja hakkasin nädalakokkuvõtet kirjutama. Ei läinud kuidagi sujuvalt, punnitatud, lohisev ja kuiv oli see tekst. Seda oli sama igav kirjutada, kui lugeda. Aga siis täna hommikul lugesin Reena postitust ilustandarditest ja kuna see ka veidi minu sellenädalaste tegemistega haakub, siis tundsin inspiratsioonilainet peale tulemas. 


Ma nimelt käisin teisipäeval ilusüste saamas. Kolmandat korda elus. Naljakas oli juba see, kui ma paarile sõbrannale mainisin, et lähen, siis nad küsisid, et kas huuli süstima. See on praegu vist moes. Mul on terve elu liiga paksud huuled olnud ja praegu ma veel ei tunne, et ma tahaks neid suurendada. Isegi kui see moes on. 

Ma arvan, et Reena oma postituses tõi väga ilusti välja selle, et ilusaks peame me seda, millega me ümbritsetud oleme. Nii kipubki teatud ajastut mingi ilustandard iseloomustama. Ma ise olen rääkinud sellest, kuidas 90ndatel olid olematud lamepepud moes, siis tuli JLo ja latina kultuur oma suurte pepudega ning hiiglaslikud rinnad olid päeva pealt maotu nähtus, nüüd on moes lihaselised reied ja käsivarred ning taguotsad on ka pisut viisakama kuju võtnud. 

Või kulmud. Kunagi kitkusin mina ka oma kulmud olematuks, sest mul on loomulikult paksud Brežnevi puhmad ja kuigi need täna on moes, siis 30 aastat tagasi mitte nii väga. 

Aga mulle näib ka, et iga iluröögatusega kaasneb alati ka sama vali põlgus. Alati on neid, kes ujuvad vastuvoolu ja trotsivad standardeid. Reena näiteks mainis, et Pamela Anderson saab kriitikat, kuna on otsustanud meigist loobuda, aga mina olen pigem just vastupidist kuulnud, et teda tuuakse eeskujuks, teda imetletakse ja austatakse selle eest, et ta julgeb erineda. 


Lõpuks ilmselt ongi see, et sa pead endale oma valima ja loodetavasti teeb see valik sind õnnelikuks. Isegi siis, kui see valik on teiste meelest naeruväärne. 

Aga mul oli väga tore kogemus. Polnud selles kliinikus varem käinud, aga vaatasin, et teised kiidavad ja hinnad olid neil ka mõistlikud. Hästi tore oli see, et nad saatsid mulle päev enne juba nii sõnumi kui ka meili, milles olid juhendid, kuidas kabinet üles leida. Mitte, et ma oleks süvenenud ja läbi lugenud need teated, alles pärast lugesin, kui ma suure vihmaga olin juba läbi vettinud ja ikka õiget ust ei suutnud leida. Instant karma, ütlen ma selle peale. 

Igatahes, enne kui minuga midagi tegema hakati, anti ankeet, milles küsiti erinevate tervisenäitajate kohta. Siis tuli mu juurde neiu, juhatas kabinetti, küsis, mida ma täpselt teha tahan ja kas on varem ka midagi tehtud. Seletasin kõik ära, ta imestas ka, et mul viimased täitesüstid nii kaua olid kestnud (suvel saab 3 aastat ja tavaliselt öeldakse, et 9 kuni 12 kuud püsib tulemus). Rääkis mulle mida ta soovitab ja seletas peegli ees, kuidas tulemus jääb. Veel rääkisin talle oma igapäevasest näohooldusest ja ta soovitas proovida retinoolimaski, kuna retinooli ma kasutan ja mulle see sobib (kõigile ei sobi, olge seda kasutades ettevaatlikud). Siis ta määris mulle tuimestit ja jättis mu pleedi alla pikutama. 

Tuli umbes pool tundi hiljem süstiga tagasi ja tegi täpselt nii nagu oli ennist selgitanud. Lõpuks tegi mulle ka selle retinoolimaski päris tasuta ära, mis oli nagu, aaww, nii armas (võibolla tegigi sellepärast, et mul ilus nägu, nagu Reena kahtlustas, või siis hakkas tal must kahju, sest mul on neli last, me ei saa kunagi teada). Protseduur läks ka vähem maksma, kuna neil on parasjagu aprillis kampaania käimas ja täitesüstid on -15%. Ehk ma olin arvestanud umbes 350 euroga, aga maksin natuke vähem kui 290 eurot. Ja ta lubas, et tulemus kestab kaks aastat, seega kui nii arvestada, siis päevas on see 0,40 senti. Tasuta, noh! 

Küsisin talt ka, et mida ta mulle veel soovitaks, mis võiks olla järgmine asi. Olin valmis nimekirja kuulama, aga ta põhimõtteliselt ütles lihtsalt, et tavalised noorendavad näohooldused. Isegi botoxit ei soovitanud. 

Ma tean, et te tahate kindlasti näha pilte, et saaksite pead vangutada ja öelda, et mõttetu raiskamine, sest mingit vahet näha pole. Sest täpselt nii ongi. Mingit vahet pole näha. Vahe peaks olema märgatav umbes kahe nädala pärast. Kui te hästi käitute, siis ma ehk näitan ka.


Teisipäeval käisin veel ka kosmeetikapoes, sest mul oli plaan uus ripsmetušš osta. Ma arvasin, et ma ilma meigita ja läikiva palgega (mask nimelt selline, et see pidi jääma nahale neljaks tunniks) ei julge minna, aga nagu ma hiljuti tunnistasin, siis vanusega olen ma julgeks (nahaalseks?) muutunud. Kosmeetikapoest läksin veel edasi raamatukokku ka. Nii et käisin poolt Mustamäge oma minkimata näoga hirmutamas. Teadsin täpselt millist tušši ma tahan, aga müüja vaatas mind kõõrdi ja soovitas hoopis teist. Ma siis uskusin teda. Kolmapäeval ma juba kirusin oma püha lihtsameelsust. 

Pidi oleme veekindel, aga kuigi ma terve päev istusin vagusi kontoris arvuti taga, siis käisin iga poole tunni tagant vetsus silmi puhastamas, kuna kõik see tušš oli laiali. Olin enda peale tohutult vihane. 

Kes tahab pildil olevat Isadora ripsmetušši endale, see kirjutagu, ma olen ühe korra kasutanud, muidu on täiesti uus tušš. Võibolla teile sobib. 

Kolmapäeval oli mul ka juuksuriaeg. 


Päras juuksurit käisin uuesti kosmeetikapoes ja sain teise tušši, mida ma tahtsin. Veel käisin raamatupoes, sest mu päevik sai täis ja oli uut vaja. Mulle ju ei piisa sellest, et ma kõik oma räpased saladused internetti kirjutan, on vaja veel lisaks need eriti räpased asjad ilusasse märkmikusse salvestada. 


Sealt leidsin lisaks märkmikule veel über vinge järjehoidja, mis põhimõtteliselt võtab kogu mu isiksuse kokku. 


Kuna see järjehoidja oli nii äge, siis sain sellest kohe ka inspiratsiooni väike klipp filmida ja klipiks oli mul vaja naeruväärselt väikest teetassi ja satsidega särki. Seepärast käisin lõunapausil töökoha kõrval asuvas uuskasutuskeskuses ja saingi täpselt soovitud asjad. Lisaks leidsin veel ka terve hunniku hea hinnaga raamatuid ning haarasin ühe neist kaasa, sest ma arvan, et sellest saaks lahedaid pilte. Lõpuks läks see muu nänn, mida ma järjehoidja filmimiseks kasutasin, rohkem maksma, kui järjehoidja ise (3,99€ Rahva Raamat; muu nänn - pluus 5€, tass alustassiga 0,80€, tulbid 12€). Aga ma jäin tulemusega VÄGA rahule. Kindlalt minu selle aasta parim klipp (seda ma järeldan sellest, kui palju positiivset tagasisidet ma saanud olen).

Kui ma juba siin eputan, siis näitan ka oma pildistamisaksessuaarid ka ära, mis vahepeal minuni jõudsid. 


Piits 2,60€, käerauad 13€ (mõlemad Notinost) ja mask 5,95€ sekspood.ee veeblehelt, raamat Uuskasutuskeskusest 3€. 

Täna õhtul on jälle viktoriin. Ma siiani imestan, et nad mind veel pole välja visanud naiskonnast, ma pole mitte ainult kasutu element, vaid lausa kahjulik, sest olen mitu korda oma loogikaga meid õigest vastusest eemale juhatanud. Aga noh, mul on vähemalt tore. 

Kommentaarid