Trennietikett

Praegu on trennis käia väga mõnus. Saal on pooltühi, sest kõik, kes käisid ennast suveks vormi ajamas, on ilmselt kas oma vormi saavutanud või siis loobunud, sest ümmargune on ju ka ometigi vorm. Ei, vabandust, see kõlas õelalt. Ilmselt lihtsalt suvi ja inimesed liiguvad vabas õhus. Keegi ju ometi ei käi jõusaalis selleks, et ennast vormi saada. Jõusaalis käiakse oma deemoneid taltsutamas. Ja six pack saadakse köögist, minu lugejad ometigi teavad seda. 

Lugesin Anu postitust halvast trennikogemusest ja Tervis Plussi artiklit, milles ka erinevad inimesed tõid välja asju, mis neid häirivad. Paljuga olin nõus, kuigi mitme kogemuse peale tekkis küll küsimus, et kus te inimesed trenni teete ometi? Kas sellepärast ongi spordiklubide kuumakse hinnavahe mitmekordne?


Aga Anu postituse kommentaariks ütleks, et ma olen korra elus trennist lahkunud küll. See muutus talumatuks ja ma piinlesin seal ning tundsin ennast suurima tropina, kes solvab treenerit, aga jõudsin järeldusele, et ma tulen trenni selleks, et mul oleks hea ja kui mul on halb, siis mul pole kohustust seda taluda. See, mis kellegi jaoks halb on, see on muidugi individuaalne. Olen trennis ka harjutuste vahel sappi oksendamas käinud, aga see ei olnud halb, sest see pingutus oli eufooriline. Samas näiteks kord tegin ka hästi püüdlikult kaasa kui treener juhendas kõhulihaseid treenima ja läksin sealt trennist mingite sisemiste rebenditega minema ning veritsesin veel mitu päeva takkajärgi. Oleks olnud õige ka tol korral trennist saba teha, aga olin liiga viisakas ja tahtsin oma tublidusega treenerile muljet avaldada. 

On olnud ka momente, kus näiteks mu kõrval treeniv inimene haiseb nii jubedalt, et ma ei suuda trennile keskenduda. Tohutult piinlesin, kuni lõpuks kohta saalis vahetasin. Õnneks oli ruumi. 

Kindlasti olen ise ka teisi seganud. Oma pildistamiste ja filmimistega. Ma küll alati püüan teha kõik endast sõltuva, et keegi peale ei jääks ega takistaks teiste trenne. Olen ka korduvalt läinud ja vabandanud juba ette, et ma siin filmin, kas tohib, kui te peale jääte, sest võibolla ma panen selle netti üles. Päris tihti on isegi ligi tuldud ja pakutud, et tahad, ma teen pilti/filmin. Aga kindlasti on olnud hetki, kus ma olen kellelegi sellega ette jäänud või kedagi häirinud.


Veel üks asi, mille vastu ma olen korduvalt eksinud ja mis on veel eriti paradoksaalne, et kui mulle seda tehakse, siis ma ise lähen ka närvi, aga millegipärast ma kipun unustama, on see, kui ma lähen õpetama. Tihti ei juhtu, aga kord aastas ikka ma kolistan seda ämbrit. Aga siin vist sõltub ka. Näiteks hiljuti üks kutt näitas mulle küsimata kuidas üht harjutust teha ja ma täiega sulasin, sest järelikult ta jälgis mind ja järelikult hoolib, sest mehed nii oma kiindumust ju näitavad, et õpetama tulevad ja kui juhtub olema troll, siis on eewww, aga kui on numpsik, siis on aawww. Aga ma pigem lasen ennast õpetada, kui ise kellegi tuju õpetamisega rikun.

Riietusest olen ma kirjutanud väga palju. Rohkem, kui see teema küünlaid vääriks. Olen aru saanud, et sellel teemal on parem suu kinni hoida, sest keegi ikka leiab viisi isiklikult võtta ja solvuda. Lõpuks on oluline, et inimesel endal on mugav ja on oluline, et ta trenni teeb ning ei lase sellel millised riided tal on või pole oma trennirõõmu röövida. Ma olen leidnud riided, mis mulle meeldivad ja on mugavad, kui need kedagi häirivad, siis tunnen neile kaasa. Õieti on mul sügavalt savi. Kui mind ennast kellegi riided häirivad, siis on mul ka savi, sest ma unustan selle kohe ära, kui nad mu nägemisväljast kaovad. Jah, ma märkan ja teen mingid omad iks järeldused kandjast ja trenni tulemise eesmärkidest ning isiku vaimsetest probleemidest, elukorraldusest ja lapsepõlvetraumadest, aga ma unustan kohe ära. 


Pigem ma ütleks, et trennis on häirivaid asju vähem, kui meeldivaid. Tervis Plussis, keegi tunnistas, et talle käis filmimine nii närvidele, et enam jõusaalis ei käi. Noh, ma ei tea... Saab ju teise jõusaali minna või administraatorile kaebama, et see segab mind. Ma küll ei kujuta ette, et ma lasen ennast teiste inimeste käitumisest niivõrd häirida, et ma ei lähe enam kunagi jõusaali. Võin tolleks korraks ära minna, aga tavaliselt ma lihtsalt lähen teise jõusaali otsa. 

Aga ilmselt see postitus tähendab, et kohe hakkab mul spordiklubis igasuguseid häirivaid asju juhtuma, sest elus tavaliselt nii on, et kui kiidad, et mul on hoopis nii, siis elu tuleb ja õpetab, kuidas tegelikult asjad käivad.

Kommentaarid