Kas te piima joote?

Ammu olen tahtnud küsida, aga kogu aeg unustan ära, sest see on nii suvaline asi, aga kuna mul targemat pole kirjutada, või tähendab, kui ma kirjutan midagi, mis mulle tegelikult oluline, siis ma ei oska seda artikuleerida ja nii ma parem ei hakkagi pihta, siis ma uurin, et kas te joote piimatooteid? 


Lastele ma aegajalt joogijogurtit ostan. Mõnel suvel olen ka kama teinud. Aga näiteks piima meil keegi ei joo. Piima läheb meil küll omajagu, ikka mingi 5-6 liitrit nädalas nelja peale. Põhiliselt kasutatakse seda müsli peal, kohvi valgendajana, mõnikord saab natuke pudrule lisatud või kastmele. Ma ei mäleta, et nad ka lapsena piima joonud oleks. Kuigi ma ise küll jõin. Lapsena, tähendab.

Kadunud Poeg väidab, et tal on laktoosi talumatus ja eelistab taimepiimasid. Ma ise olen ka vahel mõelnud, et kuna mul see kolesterool on kõrge, siis võiks ju ka proovida midagi taimset kohvile lisada. Aga ma ei tea, millist valida. Kui piimale on "jook" peale kirjutatud, siis ma ei võta seda kui koort või piima. Noh, et kookosjook või kaerajook. Oskab keegi öelda, kas mõnda sellist korralikku kreemist koorelaadset toodet on ka, mis kohvimaitset ei solgi? 

Maarja saadetud podcastis räägiti ka sellest (ma kerisin algusesse tagasi ja kuulasin uuesti), et vanuse lisandudes peaksid naised regulaarsemalt sööma ja isegi kui noorena vahelduvpaast töötas, siis see ei tähenda, et see menopausi ajal tulemust annab ning soovitati rohkem süüa. Ta tõi näite enda hommikust, kus ta lisab kohvile mandlipiima ja võtab väikse proteiini snäki, et veresuhkur liiga madalaks ei läheks ning tuju ja jõudlust ei kärbiks. 


Selles podcastis räägiti väga palju valgust ja sellest, kui oluline seda on tarbida. Kuulasin kohe huviga, sest ma tean, et ma ei tarbi piisavalt valku. Minu kehakaaluga ja vanusega inimene peaks päevas tarbima umbes 120 grammi valku. Mida on nagu mega palju. Jah, kaalun küll lisaproteiini tarbimist nüüd.

Veel räägiti ka kreatiinist ja selle olulisusest. Tuletas meelde, et ma tegelikult tundsin ennast kreatiini võttes superhästi ja minul vähemalt kaal ei tõusnud ka selle võtmise ajal, aga rasvaprotsent langes, jõudu oli ja muidu oli ka kuidagi parem olla. Seega, hakkasin seda uuesti võtma. Mul see kodus vedeles nagunii. 


Ühest asjast olen ka tahtnud natuke kirjutada. Nimelt sellest, et kuidas mul see laser töötab. Olen nüüd kolm korda käinud ja raseerin umbes kord nädalas. Võrdluseks - varem pidin iga teine päev raseerima. Öeldakse, et 9-12 protseduuri peaks andma sellise tulemuse, kus karvu enam ei kasvagi ja pärast seda peaks käima vaid kord aastas laseris. Loomulikult see sõltub paljudest asjaoludest, mõnel tuleb tulemus kiiremini, teisel aeglasemalt. Erinevalt nendest, kes väidavad, et see ei tee üldse haiget, siis minul ikkagi esimene kord oli VÄGA valus, teisel korral oli parem, kolmas kord oli umbes sama, aga iga kord olen palunud võimsust madalamaks keerata, sest valu on hinge kinni võtnud. Jällegi, kõik ei ole nii tundlikud ja valutundlikkust määravad ka sajad pisiasjad alates tsüklifaasist, väli temperatuurist, karva pikkusest, karva jämedusest jne, jne. Aga neiu on alati masinat vastavalt minu valutundlikkusele sättinud, nii et kannatama pole pidanud. 

Pigem olen tulemusega rahul. Kuigi seda ma ka ütlen, et kui sa otsid kiiret tulemust, siis laser ei ole sulle. Pärast esimest protseduuri kasvasid karvad mul sama kiirusega tagasi, kui nad ikka kasvavad. Kui mingi vahe oli, siis selles, et need karvad ei olnud nii jämedad. Pärast teist protseduuri tundsin juba selget vahet. Osad karvad langesid välja ja tagasikasv oli ka tunduvalt hõredam. Nüüd, pärast kolmandat korda on kasv tuntavalt aeglasem, karvad on pehmemad ja neid kukub välja ka rohkem. Aga kui ajas vaadata, siis see on võtnud kolm kuud. Võrdluseks kui ma vahatamas käisin, siis oli kohe plats puhas ja esimesed kaks nädalat ei näinud ma seal all midagi. Samas, ma tahan ikkagi pikaajalist tulemust ja loodan, et aasta pärast on see ka olemas. 

Pean tunnistama, et kuna see protseduur on päris kallis (ühe korra hind bikiinipiirkonnas on 65.-), siis olen mõelnud ka kodusele aparaadile. Olen sellele päris palju mõelnud, kuna jõuluvana tõi mulle uue depileerija, millega ma ise teen kaenlaalused ja sääred ning... karvad ei kasva enam tagasi. Või noh, kasvavad, aga sarnaselt laserile pean ma protseduuri tegema vaid kord-kaks nädalas. Seda, et need masinad töötavad sisuliselt samal põhimõttel kinnitas mulle ka neiu laserisalongist. Nimelt siis, kui ma esimene kord protseduurile läksin, tunnistasin, et ma olen nii palju kui kannatada olen suutnud, depileerijaga bikiini joont trimminud. Ta oli minus väga pettunud ja ütles, et sisuliselt tegin sama asja, mida tema ja et ma ei tohiks enam depileerijaga bikiiniipiirkonda puutuda. Kuna ma näen ise ka selget vahet jalgade ja kaenlaaluste puhul, siis tundubki mõte kodusest laserist väga ahvatlev. Mõelge kui palju raha ma aastate jooksul kokku hoiaks! 

Muidugi ma tean, et koduste masinate kohta leidub vastukäivat infot ja eks see on ka mind tagasi hoidnud, aga mõte on mul sees olemas küll. 

Kommentaarid

  1. Ei joo; ca 1L kuus kulub. Puder ja kastmed.
    Taimsetest jookidest vist ei maksa piima kui sellist otsida; kreemisemat ja paksemat ollust võib leida mõnest mandlijoogist, aga see on krdi spetsiifilise maitsega. Törts kookosjooki ka, siis on kohv Raffaelloga.

    VastaKustuta

Postita kommentaar