Mida teeb normaalne inimene, kui ta saab trennis viga?

Kui te kujutate endale ette, et ma oskan sellele küsimusele omast kogemusest vastata, siis te olete küll valesse blogisse sattunud. Siin meil normaalseid ei ole. 

Mäletate, kui ma paar nädalat tagasi kirjutasin, kuidas ma proovisin uut triitseptsi harjutust ja tundsin küünarnukis valu? Igatahes. Treener ütles, et ära tee rohkem, las see taastub sul ära. Mida tegin mina? Tegin trenni peale, sest raisk sa ei ütle mulle, mida ma teen või ei tee! 


Naljakas on see, et valutab ainult parem küünarnukk, kuigi ma tegin mõlema käega sama asja. Kolm nädalat kaks korda nädalas seda harjutust teinud ja valu ikka küünarnukis, kuigi vähem. 

Kunagi ennemuistsel ajal - aastal 2015 - käisin ma jooksmas. Jooksin natuke ja pidin pooleli jätma, sest põlves oli julm valu. Kuna ma olin ennast Maijooksule kirja pannud, siis ei saanud ma lihtsalt jooksmist lõpetada ka. Nii hakkasin enda põlve treenima. Jooksin nii kaua kuni valu muutus talumatuks, jalutasin natuke, jooksin, jalutasin. Võistluse tegin ära, kuigi viimane kilomeeter oli küll selline, et põlv põles. Koju läksin sõna otseses mõttes longates. Aga kuna mul oli augustis uus võistlus, siis jooksin muudkui edasi ja nii imelik kui see ka ei tundu, siis ühel hetkel põlv enam ei valutanud. Millest ma loomulikult järeldasin, et valu oli ainult sellepärast, et nõrk olen.

Praegu on umbes sama asi. Ma kujutan endale ette, et kui ma edasi treenin, siis saan tugevamaks ja valu läheb üle. Arvestades, et selle paari nädalaga olen raskust juba tõstnud, siis mulle tundub, et süsteem töötab. 

Kui ma oma vanu postitusi lugesin, siis ma leidsin, et aasta tagasi tekkis mul paremasse randmesse tugev valu, kui ma kodus koristasin. Seda valu hakkasin tundma ka trennis rinnalt surumise ajal. Treener vaatas peale ja ütles, et hoian rannet valesti ja pole ime, et valus ja et pole jõudu. Nüüd ma iga kord teadlikult hoian oma rannet ja ka koristades on see tunduvalt vähem valus, samuti on rinnalt surumise raskus märkimisväärselt tõusnud. Näete, on küll võimalik läbi valu ennast tugevamaks treenida ja valu endast välja harjutada.

Kuigi ma ei soovita kellelegi. Tundub väga halb plaan. Valu ikka peaks hoiatama, et midagi on mäda ja ära rohkem tee. 

Kommentaarid