Muff. Nõudmiseni

Liitusin eelmisel nädalal sellise kommuuniga, nagu Raamatuvahetus. Olin juba varemgi seda pisut piilunud ja nüüd otsustasin, et mul on kodus omajagu raamatuid, mida ma teist korda lugeda ei soovi, aga päris ära ka viskama ei hakka. Seega, panin oma 20 raamatut kohe kirja ja oh imet! lausa 11 nendest leidis paari päevaga uue omaniku.


Päris vahva oli oma raamatuid mullikile sisse pakkida ja smart postiga teele saata. Lisasin iga raamatu kaante vahele ka tillukese Kalevi šokolaadi. (Elan põhimõtte järgi, et tee teisele seda, mida tahad et sulle tehtaks ja mulle kohutavalt meeldiks, kui keegi mulle ka maiustusi saadaks.) Paar eksemplari sai ka käest-kätte antud. Üks proua tuli koju raamatule järele ja ühe äärmiselt meeldiva härraga sain Mustika keskuses kokku. Ise tellisin ka sealt kolm raamatut, millest kaks mulle isiklikult üle anti. Maiustustevabalt, teadagi.

Eile sain aga sõnumi, mis teatas paki saabumisest. Kes saatis ja mida, seda paraku sõnumis ei täpsustatud. Läksin õhtul poistega paki järele, ise arutades, et ei tea mis pakk mind ees ootab. Poisid targutasid, et ju see mõni raamat on, ega sa midagi muud ju ei telli.

Nojah, selgus, et neil oli õigus. Tellisin nimelt möödunud nädalal Äripäevalt ka ühe raamatu ja olin sootuks unustanud, et see pidi saabuma. Nii, et jah, igavesti põnev. Tellib inimene endale igasugu head ja paremat ning siis kui pakk saabub on üllatus suur. Kes saatis? Ise saatsin endale.




Kommentaarid