Robotite mäss

See aasta on mitu tehnikavidinat mind alt vedanud. Esiteks kohvimasin (link). Siis pesumasin (link). Sellele järgnes saaga tööarvutiga ja telefoniga. Nüüd siis televiisor. Laupäeva hommikul, kui poisid alles rõõmsalt norskasid, mõtlesin järelvaadata paar "Meeleheitel koduperenaiste" osa Sony kanali pealt. Lükkasin teleka sisse ja nägin et mingi koeramultikas jooksis. Läksin kööki, tegin kohvi ja hommikusöögi. Naasen elutuppa ja telekas must. Hääl on aga pilti pole.



Esiteks arvasin ma, et äkki digiboks lollitab. Ta aegajalt teeb mingeid naljakaid trikke. Kord on pilt ja pole häält, siis vastupidi, siis hakib ja sada muud jama. Eks ta on mul muidugi juba vana ka ja oma ea elanud, aga ma ei ole praegu veel välja vahetamas. Proovisin siis teha restarti. Ikka ei midagi. Üritasin Netflixi vaadata. Ikka sama, heli on, aga pilti ette ei võta. Järelikult ikkagi teleka süü, mitte digiboks.

Otsisin siis oma tähtsatest paberitest ostudokumenti. Teadsin, et ma kaks aastat tagasi sügisel ostsin, aga täpset kuupäeva ei mäletanud. Selgus, et 8.09. Seega, väga õnnelik õnnetus. Rahalises mõttes. Kui ta oleks kaks nädalat hiljem otsustanud üles öelda, siis oleksin ilmselt palju vihasem olnud. Aga ikkagi, mida teha terve nädalavahetus ilma telekata? Noh, võib keeta ketšupit. Lapsed leidsid üles vanad lauamängud ja ühe poisi käes nägin ma isegi raamatut.

Telekas läheb garantiiremonti ja pöidlad pihus, et see sinna sajanditeks ei jää. Tea, kas osta vahepealseks ajaks mingi väiksem alternatiiv, mille hiljem saaks kööki või laste tuppa organiseerida? Meid ikka 5 inimest leibkonnas, täiesti ennekuulmatu, et me siiani vaid ühe telekaga oleme hakkama saanud!

Aga jah, ei teagi, mis nüüd järgmiseks otsustab ketsid nurka visata. Külmik, arvuti, tolmuimeja? Ja üldse, ma ei saa aru, kuidas mul telekas juba pärast kahe aastast kasutust välja lülitus. Eelmine telekas oli mul üle kümne aasta. Ja ma ei ostnud uut, kuna ta töö lõpetas, vaid kuna tahtsin nutitv-d. Vana müüsin vennale ja minu andmetel töötab see siiani suurepäraselt. Ja mis mind eriti vihastab on see, mis nõuandeid inimesed annavad. "Kas sa restarti tegid telekale?" "Äkki on asi digiboksis. Helista Teliasse." "Kas sa uuesti proovisid telekat peale panna, äkki ta kuumenes üle?" "Kuule, aga proovi juhtmeid taasühendada, äkki need lihtsalt tulid pesast välja?" Kas te päriselt arvate, et ma olen kolmeteist-aastane ja see on mu elu esimene telekas? Et ma pole seda kõike juba proovinud? See on umbes sama, kui sul telekas ei tööta ja sa helistad Telia  klienditoesse siis nende esimene küsimus on: " Kas te ruuterile restarti olete proovinud teha?" Mõnitate või?

Kommentaarid