Eratreener

Ei, pole veel jõudnud faasi, kus palkaks eratreeneri oma jõutõmmetele kaasaelamiseks. Ütlen ausalt, rahast on kahju. Nii et, kui te teate kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks nõus paari õlle eest mulle ergutussõnu lausuma, siis teate, kust mind leida.

Tänast lugu ajendas mind kirjutama hoopis see, mis toimub spordiklubides. Kus iga suvaline jorss, kes on endale Rademarist õiges suuruses Nike dressid ostnud, arvab, et ta on nüüd piisavalt kvalifitseeritud, et kõikidele sõpradele eratunde anda. Samas, tuleb tunnistada, olen ka mina süüdi selles patus ja õpetan rohkem, kui vaja oleks. Kuna ma eile juhtusin kõrvalt nägema stseeni, mis pani mitte ainult mind, vaid ka teisi inimesi, silmi pööritama, siis otsustasin edaspidi sellest pahest loobuda ja õpetada ainult neid, kes seda ise küsivad. Või suunata nad koolitatud treeneri jalga kraapima.

Vähem teen Smithi puuris, rohkem vabade raskustega, aga üksi olles, kui tahad ennast proovile panna,
 on see siiski veel asendamatu kaaslane.

Eile juhtus säärane ebatavaline lugu, et olin unustanud oma kõrvaklappe laadida ja pidin leppima igasuguste häälitsustega, mis jõusaalist kostuvad. Minuga suht-koht samal ajal purjetasid spordiklubisse Tipp, Täpp ja Tölp. Tölp oli pealik, see kes "juhendas". Räägib hästi valjusti, et lähme teeme ennast soojaks. No õige, ikka peab soojaks tegema. Ronisid minu kõrvale ellipsi peale ja vaatasid kolm minutit telekast Simpsoneid. Ilmselt arvati, et kolme minutiga saab soojaks küll. No võibolla, kuigi isiklikult minul läheb vähemalt kuus minutit ja siis ma tavaliselt tiksun veel veidi aega seal, et ikka vähemalt 100 kilokalorit saaks põletatud. Aga see on minu isiklik eelistus, mitte norm või reegel.

Järgmisel hetkel nägin ma neid pingi peal hantlitega rinnalihast tegemas. Väga kaua tegid seda rinda seal. Ma väga ei uurinud, et mida või kuidas, aga oma 45 minutit tegid kolmekesi rinda. Ikka nii, et üks teeb ja kaks vaatasid pealt. Selle aja jooksul jõudsin mina teha kolme erinevat õlaharjutust, kahte rinnalihaseharjutust, klassikalist jõutõmmet, Rumeenia jõutõmmet, seljalihase tõmmet, biitseptsi, triitseptsi ja flirtida treeneriga. Selle viimase pidin katkestama, kuna selja tagant kõlas Täpi suust: "Selle nimi on: edasi tähtede poole! harjutus" Ma ei saanud mitte teda pikalt silmitsema jääda. Sa teed seal kaheteistkiloste hantlitega rinda ja pead seda mingiks saavutuseks? Mul kodus Kärbes surub ka rohkem!

Tölp juhendas hästi valjusti oma jüngreid, kuidas õige on. Seda, kas oli, seda ma ei vaadanud. Loodetavasti oli. Aga kui ta hakkas rääkima, et ujumine pole kuigi tõhus kaloripõletusmeetod, siis ma kukutasin küll kangi endale rinnale. Mida teab see mees kaloripõletusest? Nagu päriselt? Ma olin juba täiesti valmis minema mehe juurde ja küsima, et mitmes kuu tal on ja kas ta ei karda, et tillukesele liiga teeb oma suure treenimisega. Kõik kalorid, mis see inimene kogemata ära põletab, joob ta raudselt tagasi. Nii suurt õllekõhtu pole ma jõusaalis juba ammu näinud.

Keegi peaks jõusaalis kontrollima, et iga isehakanud treener oma õpetussõnu heausklikele ei edastaks. Näiteks võiksid spordiklubid amatöörtreeneritele trahve väljastada või vähemalt ruumi renditasu nõutama. Ma saan aru küll, et suur kiusatus on tulla ütlema, aga äkki teeks enne endale asja selgeks? Ja kuidas keegi üldse usaldab sellise tüübi juhendamist? Tee minu sõnade, mitte mu tegude järgi? Ja okei, sa tahad pedagoogitseda, tee nii, et teised ei peaks seda jura kuulama. Nagu tõsiselt!

Igatahes vahepeal kadus kuldne trio kuhugi nurga taha ja ma tegin oma asja edasi. Kui ma aga liikusin venitusalale, siis hiilisid need tagasi pingi peale hantlitega rinnalihast treenima. Äkki see oligi ainuke harjutus, mida Tölp oskas? Jalgu ta igal juhul ei treeninud, seda oli juba kaugele näha.

Enivei, minu väike mõttepoeg minna koolitusele ja treeneripaberid tagatasku pista, sai eile veel rohkem indu juurde. Kui minust muud kasu pole, siis saan vähemalt suurema kahju ära hoida.

Kommentaarid