Kurvikatest

Sattusin jälle Delfist Naistekat lugema. No andke andeks, ma ka kõigest inimene ikkagi, meil kõigil on omad väiksed guilty pleasure'id. "43 probleemi, mida iga kurvikas tüdruk on oma elus kogenud". Pealkiri tundus intrigeeriv ja mulle sellised nimekirjad muidu meeldivad. No ja kuna ma ennast ka siiski kurvikaks daamiks hindan, siis mõtlesin, et teen võrdlust.

1. "Üks suurus sobib kõigile" ei ole mäng, mille mängimisele sa isegi mõelda saaksid." Eem… ma ei saa täpselt aru, mida sellega öelda tahetakse, aga üldse see one size fits all, kes selle õnge läheb? Ja miks ma peaks seda tahtma? Ma tean oma rõivasuurust ja sellega on kõik hästi.

2. "Sulle pole kaugeltki võõras poest tühjade kätega välja kõndimine, kuna ükski nende ese pole enam kui suurusnumber 42." Okei, siin ma sai  aru, mida mõeldakse sõnaga "kurvikas". See on lihtsalt eksitav väljend. Tegelikult taheti öelda suur, või täidlane, või paks. Ja need asjad ei ole võrdsed. Kõik kurvikad ei kanna suurust 42 ja üles, ja kõik paksud ei ole ka mitte kurvikad. See on laim. Aga tühjade kätega olen poest koju läinud küll.

3. "Sa juba tead, et sul pole sooduskampaaniate ajal isegi mõtet ühtki riideeset vaadata, kuna need pole kunagi suuremad kui M." Eelmise punkti kordamine.

4. "Me isegi ei pea mainima paelteta rinnahoidjat. Need on sinu jaoks automaatne "ei"." Jah, selle punktiga olen ma küll nõus.

5. "Lisaks, kõik rinnahoidjad, mis on mugavad ja pakuvad täielikku toestust maksavad hingehinda." Noh, ma vaidleks vastu. Mina ostan oma varud alati justnimelt soodukate ajal, kuna väiksemad suurused on ära ostetud ja siis need "kutrvikamatele" mõeldud mudelid on kenasti -70%. Ainult alumist otsa ei pruugi õiges suuruses olla.

"Palun, hea Jumal taevas, tee nii, et ma jälle mingisse ebamugavatesse sekeldustesse selle pesupildi pärast ei satuks. Aamen."
Aga teemasse, siis ma komplekti eest maksin vist mingi 25 eurot või nii. 
Pildistas Tatjana Siipan

6. "Tegelikult, ei. Kõik riided, mis ei ole "normaalses" suuruse on tunduvalt kallimad." "Normaalses suuruses"? Ma ei tea, nagu M tähendab ju medium, ehk keskmine. Kas see pole mitte "normaalse" vaste? Aga kuna ma ei osta ei M suurust ega sellest suuremat, siis ma jään vastuse võlgu.

7. "Sa pead enne ostmist proovima absoluutselt KÕIKE." Nõup, ei pea. Väga harva kui üldse midagi proovin. Käin aastaid ühes samas kohas oma riideid ostmas ja tean juba nende suuruseid peast. Ainult siis kui mingi uus lõige on, siis proovin. Aga tõesti, üliharva.

8. "See muudab internetis šoppamise totaalseks katsumuseks, sest sa ei tea kunagi, mille otsa satud." Kas see on tingimata kurvikate probleem? Internetis on alati see teema, et sa ei tea, mis sa tegelikult saad. Ja üldiselt ma väga harva ostan ka netist. Eelistan katsuda ja vaadata.

9. "Seda eriti seetõttu, et kõik poed tunduvad arvavat, et pluss-suurus tähendab, et soovid välja näha kui vormitu kott." Hmmm... njaa….

10. "Teksapükste internetist ostmise võid kohe ära unustada." Kas me juba ei arutanud seda punkti?

11. "Sa isegi ei saa vaadata midagi soodsalt turult või suvaliselt eBay müüjalt, kuna juba tead, et miski sealt ei mahu sulle selga." No tegelikult! Nüüd te lihtsalt juba mõnitate!

12. "Vahel pead isegi oma riideid külgedelt veidi siduma, et need paremini istuks." Taas, ma ei saa aru millest siin jutt käib.

13. "Kõik sinu püksirihmad lähevad kiirelt katki, kuna pead pükse siiski pidevalt ülesse tõmbama." Ei kannagi püksirihma. Jah, vahel teksad veidi vajuvad ja neid tuleb kergitada, aga ei saa öelda, et see hullult häiriks.

14. "Lisaks lähevad kõik püksid (eriti teksad!) jalgevahelt üsna kiirelt katki, kuna sinu reied hõõrduvad teineteise vastu." Minul hakkavad hoopis sääred narmendama. Never pole pükste jalgevahe katki läinud.

15. "Rääkimata väikestest kangapallikestest, mis sinna alati tekivad." See oli päris naljakas. Natuke riivatu isegi. Või on asi minus? Minul küll mingeid karvapalle kintsude peale ei teki.

16. "Mis on sellest veel hullem? Äärmiselt valulik naha hõõrdumine kõikidel nendel harvadel kordadel, mil otsustad ilma sukkadeta kleite või seelikuid kanda." Okei, nüüd ma pean küll mainima, et see on juba rõve! Mis sa siin kisendad, et sa armastad ennast just sellisena nagu sa oled, kui sul kintsud sädemeid pilluvad ja see veel "äärmiselt valulik" on? Ilmselgelt ei ole tegemist kurvidega vaid selle teise asjaga. Äkki jätaks selle kommisöömise korraks pooleli ja teeks väikse sörgi selle asemel? Või hõõruvad kintsud ei lase?

17. "Selle probleemi tõttu oled sa ekspert beebipuudri ja maksimaalselt niisutavate kehakreemide osas." Eip, ei ole miski ekspert. Talki kasutasin tiburullide pepude peal, enda peal mitte. Ja niisutavate kehakreemidega on ka pahasti.

18. "Kui valulik hõõrdumine aga toimubki, oled sa garanteeritult järgnevateks nädalateks pükstesse aheldatud, kuniks nahk paraneb." Nüüd mul on lihtsalt kahju juba.

19. "Kõik püksid, mis istuvad tagumikul ja reitel kenasti on alati pahkluude juurest kottis." Mitte kõik. Mõned. Aga mitte kõik.

20. "... või hoiavad puusadel kenasti, kuid on pihal ülimalt suured." Ei meenu nagu, et oleks olnud seda…

21. "Teksad, mis isegi hoiavad kõikjalt hästi, on sinu jalas siiski umbes kaks meetrit liiga pikad." Mul pigem kukekad.

22. "Jätkame teksade teemal - enamik neist, mis sinu garderoobis leiduvad on võimalikult venivast materjalist, mis aga pole kuigi kvaliteetne, seega juba pärast ühekordset kandmist on need tagumiku juurest välja veninud." Jah, ükskord juhtus nii, et ma Londonist ostsin sellised stretch teksad. Need venisid pidevalt välja ja kukkusid alla. Aga rohkem selliseid pole ostnud. Hetkel on mul kolm paari Levi's teksaseid, natuke juba kulunud, sest ostsin need umbes seitse aastat tagasi. Ei saa öelda, et ebakvaliteetsed.

Minu vanad armsad teksad.

23. "Kui püüadki lõhkiseid teksaseid kanda, ei näe need sinu jalas välja samasugused nagu modellil, vaid augud pigem suruvad tugevalt nahka… ja sa kahetsed seda ostu koheselt." Pole iialgi elus kandnud, omanud ega ostnud lõhkiseid teksaseid. Ja siiralt ei saa aru, miks keegi peaks tahtma seda teha. Ei ole need kellegi jalas kutsuvad ega kaunista kandjat. Seega, kui ma mõnes meeltesegadusehoos peakski sellised ostma, siis, jah, kahetseksin seda koheselt.

24. "Pluusidel, millel on ees nööbid, tulevad need alati lahti kui sa kõnnid. Või istud. Või hingad. Või lihtsalt eksisteerid." Jah, sellega olen nõus. Väga kiuslikud riideesemed. Kord isegi kirjutasin sellest veidi, et naiste triiksärgid on üks paras õudusunenägu.

25. "Kõik kleidid jäävad alati jalgevahele kinni." Misasi? Kuidas? Eip, võõras mure.

26. "Suvel näevad need "armsad lühikesed püksid" sinu puhul välja nagu aluspesu." Ma ei ütle midagi. Vaadake pilti ja öelge ise, on nagu aluspesu või?




27. "Lühikestel pükstel meeldib ka üles rulluda, seega pead kõndides neid alati allapoole tirima." Ei meenu nagu…

28. "Tegelikult… kõikidel vähegi kitsama lõikega riideesemel meeldib tavaliselt sinu seljas ülespoole rulluda." Äkki siis ostaks paraja suuruse või miskit?

29. "Tänu sinu tagumikule ei istu seelikud ja kleidid mitte kunagi eest samamoodi nagu tagant." See oli jälle mingi nali vist. Loomulikult ei istu kleidid eest samamoodi nagu tagant, daa! Kas nad peavad seda tegema?

30. "Sa pead alati eemale hoidma pluusidest, millel on peal tekst, kuna see ei hoia sinu seljas kunagi sirgelt." No tekstidega särkidest hoian ma nii ehk naa eemale. Ma pole ju enam kolmeteistaastane.

31. "Kõikide riiete õmbluste kohad hakkavad alati varem või hiljem välja venima." Issand, kui tüütu on ennast korrata! Ei, ei hakka midagi venima.

32. "See muudab sind äärmiselt eneseteadlikuks, tekitades tunde, et kõik märkavad koheselt sinu peagi rebenevaid riideesemeid." Ausalt, mul on väga kurb seda lugeda. Mitte üleolevalt kurb. Siiralt, nukker. Kalli kõigile, kes selle punktiga samastuvad.

33. "Iga kord, kui mõnes laulus viidatakse keskmiselt suuremale tagumikule, vaadatakse alati sind." I wish! Kahjuks pole märganud.

34. "Kui trenni teed, hakkavad sinu rinnad ja tagumik esimesena higiseks muutuma." Pigem selg.

35. "Sinu tagumik higistab teatud olukordades ka ilma trennita, nii et sa kardad alati, et jätad plastikust toolidele higiplekid." Ei karda. Mu tagumik ei higista. Mitte nüüd märkimisväärselt rohkem kui muud kehaosad.

36. "Joostes pead oma rindu kätega kinni hoidma, et need liialt ei hüpleks." Jah, seda on olnud, kui peab ootamatult paar meetrit jooksma ja mul pole parasjagu spordirinnahoidjat seljas.

37. "Kui sa jooksed, ei pea mitte keegi sulle plaksutama, sest sinu reied teevad seda juba ise suurima hea meelega." Ma vahetaks siin sõna "reied" ära ühe teise paarisarvulise r-tähega algava sõnaga.

38. "Kõik bikiinid kas suruvad valusalt otse sinu puusadesse või libisevad alatasa alla." Ei kanna bikiine. Ei oska kommenteerida.

39. "Seega, kui sa just ei soovi trikood kanda, oled alati sunnitud kandma erinevatest komplektidest bikiinipükse ja  -rinnahoidjaid, et need hästi istuksid." See koht, kust mina oma aluspesu ostan, müübki bikiine eraldi, sest olgem realistid, ülivähe on neid inimesi, kellel ülemine ja alumine ots samas suuruses on.

40. "Täiesti tavalised rõivad nagu käisteta topid on teiste arvates sinu seljas alati liiga seksikad." Jah, seda on küll olnud.

41. "Seega pead hoolikalt mõtlema, mida näiteks tööl kanda, sest ka tavalised teksad ja valge t-särk kombo võib mittesobilik olla." Mõtlen küll hoolikalt läbi, mida kannan. Aga üldiselt on mu garderoob aastatega selliseks kujunenud, et mittesobivaid rõivaid on minimaalselt. Ainult need mõned üksikud esemed nendeks puhkudeks, kui ma olen eriti vallatus tujus ja soovin mehi hullutada. Neid ma reeglina tööl ei kanna.

42. "Sa pead taluma inimesi, kes arvavad, et teevad sulle komplimendi, öeldes midagi sellist nagu "ma jumaldan tüdrukut, kes julgeb süüa.""Ma ei mäleta, et keegi oleks mulle iial midagi sellist öelnud. On kommenteeritud, et ma väikse tüdruku kohta söön hämmastavalt palju. Ma ei tea, kas see oli mõeldud komplimendina, aga igatahes ei solvanud see mind. Ma armastan toitu!



43. "Mis veel hullem - inimesed solvavadki sind ja kutsuvad sind paksuks, arvates, et see on midagi enamat kui lihtsalt tühine sõna. Head aega." Viimati öeldi mulle, et ma olen paks, kui ma olin rase ja ootasin teist poega. See oli mu ämma sõbranna, kes nägi mind täpselt teist korda elus. Esimesel korral ütles ta mulle ka paks. Siis ämm kenasti selgitas, et ma ju alles sünnitasin. Kuus kuud hiljem, olin ma jälle "paks" sest taas titeootel. Rohkem pole mulle "paks" öeldud. Mitte näkku vähemasti. On vihjatud küll, et ma tiba pehme ja nii, aga seda on ka olnud ülimalt vähe. Rohkem on ikka ilusti öeldud.

Ühesõnaga, mis ma siis teada sain, et vähemalt selle nimekirja järgi ma vist "kurvikaks" ei kvalifitseeru. Kuue punktiga olin nõus. Viie punktiga olin osaliselt nõus. Aga ma arvan, et asi ei olnud minus. Vaid nagu ma kohe alguses ütlesin, siis tegelikult ei olnud artikkel suunatud kurvikatele vaid paksukestele. Ja see ajab mind küll veidi keema. Nimetagem asju õigete nimedega, eks!

Kommentaarid