Head rasvad

Teate kuidas ma pidevalt rõhutan seda, et ma tegelt kaalu ei tahagi kaotada, ainult rasvaprotsenti, ja siis kuidagi läheb ikkagi nii, et kuigi kaal langeb, siis see pagana protsent on nagu mingi pikkade juhtmetega austaja kes kuidagi alla anda ei suvatse? Igatahes, täpselt nii ongi.

Kaaluke on mul nüüd langenud lausa 53 pügala peale, ja rasva on ikka ümmarguselt 24%. Ok, ma saan aru, et noh, numbriliselt on seda siiski vähem kui näiteks 57 kilo juures, aga ei meeldi see mulle ikkagi.

Kaal 53,8 kg, rasva 22,7%.*

Ja siis on veel see teine pool sellest, mis mulle veelgi vähem meeldib. Nüüd on jälle see koht kus ma lahkesti kõik meeslugejaid palun lugemine peatada, sest tulevad tüdrukute jutud. Olege nüüd ikka, eks ole? No eks? Onju? Olge meheks!

Nimelt olen ma terve elu olnud hädas oma riiuliga. See jultunud hakkas mul juba kümneaastaselt kasvama. Jõhker millist mõnitust ma sain! Tüdrukud irvitasid, poistest rääkimata. Lapsed on ikka väga õelad. Noh, siis läksin mehele, kelle maitse on ka need poisikehaga modellikesed,  keda Viktoria Beckham oma toodete reklaamides kasutab. Ühesõnaga, mina oma D-korviga, ei teinud oma meest üldse õnnelikuks. Ja nagu sellest kõigest veel vähe on, siis mingil Universumi kapriisil on mul veel selline keha ka, mis kõik rasva kenasti sinna ülakorrusele paigutab. Kõik teised naised räägivad, et kui nad on ülekaalus, siis neil vähemalt B-korv ja et esimene koht kust rasv kaob on rind ja siis alles kõhult ja taguotsast. No ja minul just vastupidi, ülakeha on viimane kust läheb.

Siin oli mul veel kõik hästi kaal 56 kg ja rasva 25,3%.

Ja nüüd siis kadus. Mujalt pole enam võtta. Ausalt, see tabas mind suure ebameeldivusega. Ühel hetkel oli kõik kenasti nii nagu peab ja järgmisel hommikul oli kogu heelium õhupallidest kadunud ning need kurvalt nagu niisked sokid nööril rippusid. See oli see hetk kus ma otsustasin, et mul on vältimatult vaja riiuliplastikat. Rohkem kui uut köögimööblit ja terveid hambaid. Sest kuigi nad mulle tülinaks ja meelehärmiks on olnud, siis ära olen harjunud, ikkagi minu liha ja veri ja pekk.

Lisaks on ka näos kortsud teravamad, kui väike pekikiht neid ei silu.

Ühesõnaga, see 25% rasva võib mulle numbrina suur küll tunduda, aga juba sellega hakkab naiselikkus taanduma. Mõtlen, et kui mu eesmärk oli see protsent sinna 20ne peale saada, siis mis minuga veel juhtub? Seda, et milleks, seda pole üldse mõtet küsida, sellele mul head vastust pole.


Korraks ma mainin ka seda, et naiste puhul peetakse rasvaprotsenti 25-30 tegelikult normaalseks. Meestel, tõesti, on juba üle 24% liiga palju, aga teie poisid ei pidanud seda osa siin üldse muide lugema, või mis?

*Pildistas Kadri Saar. Enne trenni. Pärast CrossTrainingut olin ma ikka suht kalts, üldse mitte fotosõbralik.

Kommentaarid

  1. Mina siin oma 25-26% rasvasisaldusega tunnen end sinuga võrreldes täitsa vormist väljas, kuigi pealtnäha kuskilt pole lodev. Mulle meeldib teha nalja, et D-korvi juures arvestatav protsent mu rasvast on rinnad. :D Lisaksin, et hästi oluline on vistseraalne rasv mis on siseelundite ümber, sest ohustab otseselt siseorganeid. Subkutaanne rasv, ehk otse naha all asuv rasv pole veel kõige hullem, kuid üldiselt on need korrelatsioonis. Et kui oled rasvunud naha alt, siis ka siseelundite ümbert ja vastupidi, kui kaotad üht, siis ka teist. Mu vistseraalne rasv on üsna olematu, mis teistpidi teeb rõõmsaks. See pilt illustreerib ka päris hästi neid protsente: https://m.imgur.com/Ga4QhlM?r

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, ma ka alguses mõtlesin, et lisan pildiga protsendid, siis on lihtsam ette kujutada kuidas see visuaalselt ka paistab. Jätsin selle mõtte kõrvale, sest isiklikult on nii, et kuigi kaalul on protsent 24, siis peeglist paistab pigem selline 20-22%. Aga kindel pole, äkki mul lihtsalt silmanägemine kehvake :D

      Vistseraalse rasva osas olen 100% nõus, aga kui nüüd suvist kehaanalüüsi uskuda, siis praegu peaks sellega ka kõik normis olema. Mingi polster seal naba ümber on, aga ma ei saa kindlalt väita, et see kõigest nahk pole, mis keeldub tagasi tõmbumast.

      Kustuta
  2. Igaljuhul - ei väsi korrutamast, kui hea ja vormis sa välja näed. Rinnad on nagunii ülehinnatud, ma sooviks näiteks pigem B korvi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tänan, ma tänan, kniks ja kraaps :)
      B-korv on minu meelest ka kõige kenam, aga praegu pole mul vist isegi nii palju enam alles :D

      Kustuta

Postita kommentaar