Targem annab järele

Ma olen viimasel ajal liikluses erakordselt närviliseks muutunud. Nii palju lolle on lahti lastud. Lapsed ka juba ohivad kõrval kui ma pidevalt kirun. Ütlesin küll neile, et need kes roolis ei vannu, ei pööra ümbritsevale piisavalt tähelepanu, aga öeldi mulle, et see on tobe vabandus.

Pisiasjad ärritavad mind. Suunatuld ei näidata, sõidetakse pööret tehes tuimalt üle kahe raja, jokutatakse, nõuelutakse.

Ühel õhtul hakkasin Rocca Al Mare MyFitnessi parklast koju sõitma. Seal on nii, et kui sa oled spordiklubi lähedusse parkimiskoha saanud, siis välja saab kahte pidi, kas sõidad kohe Rimi poole või sõidad esiteks natuke metsa suunas ja siis pöörad Saku Suurhalli poole ning sealt Rimi poole. Ma eelistan esiteks metsas käia, sest tarkpead on parkla ääred täis parkinud ja seal ukerdada on ebamugav.



Niisiis, hakkasin mina oma parkimiskohalt metsa poole keerama, kui üks töllmokk oma paganama tankiga tahtis kohe Rimi poole sõita. Nagu öeldud, siis teeäärne oli kõik kinni pargitud ja mööda me üksteisest ei mahtunud. Noh, seisime seal üksteise vastas. Ootasime, et kumb järele annab ja tagurdab. Andsin lõpuks mina. Aga üldsegi targemana ennast ei tundnud. Tegin veel šhowd ka selle juures. Nimelt terve tee Rimini tagurdasin, et vend must mööda ei saaks. Oli vaja ju pointi tõestada. Pärast olin veel tükk aega kuri selle olukorra peale. Et miks ta arvab, et temal on õigus? Seal polnud mingit reeglit, kumbki ei olnud olukorras, kus paremakäereeglit oleks pidanud rakendama. Vähemalt mina ei tea, et oleks olnud, võite mind harida. Lihtsalt üks arvas, et temal on rohkem õigust, sest tal on suurem auto ja sattus teise otsa, kes arvab, et kuna tal on puhtam auto, siis tal on eesõigus. Ma tean, absoluutselt väiklane minust. Otsustasin, et ma never ever enam targem ei ole ja pargingi ennast sinna, loen Delfi uudiseid ja lahendan sudokut.

Hiljem hakkasin mõtlema, et ma olen üks jube inimeseloom. Ise kutsub ennast veel kristlaseks. Et noh, mida Jeesus oleks minu olukorras teinud, ah? Mingeid võimumänge parklas oma eesliga mänginud või? Jube piinlik lihtsalt. Jala peaks käima, siis äkki õpiks alandlikkust ka veidi.


Kommentaarid

  1. Ma olen nelikümmend aastat järginud reeglit, et enne välja, siis sisse. Nii uksest kui parklast ning ka tänavaotsast. Kui tema sõitis parklasse sisse ja sina välja - minu jaoks on küll selge, kes teed peaks andma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Me mõlemad sõitsime välja. Sellepärast oligi selline dilemma meil.

      Kustuta
  2. Ma kunagi ei mõista, miks mees on teinekord liikluses kuri ja kirub teisi juhte. Muidu on rahulik kui karu. Nüüd neid sinu postitusi lugedes saan aru, et kui ise roolis olla, siis ajab vihaseks küll.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vihaseks ajabki see, et kõik on justkui autokoolis käinud, aga lõpuks sõidavad ikka nii nagu parasjagu tuju tekib. Kui reeglite järgi sõita, siis antakse sulle signaali. Täielik bardakk! Aga noh, meil on veel enam-vähem. Seal lõuna pool on täiesti hull. Seal peab vist väikse Xanaxi enne keele alla pistma, muidu ei julge rooli taha istudagi :D

      Kustuta

Postita kommentaar