Kõikide hirmude summa

Siin, paari hiljutise postituse valguses, hakkasin mõtlema, et ma pidevalt kirjutan mingitest standarditest, mis ma vastassoole seadnud olen. Et see ei kõlba ega too. Aga siis ma lugesin oma päevikut ja leidsin vana sissekande, kus ma kõik kriteeriumid kenasti üles olen täheldanud. No ma ei tea, täiesti mõistlikud asjad olid. Üldsegi mitte ebareaalsed. Isegi paari sellist meest tean, kes kenasti vastaksid. Arvestades, et teiste meelest mul nii kõrged need latid, et ainult printsid üle peaks ennast upitama ja sedagi ratsu seljast ning kõrvalise abiga.

Ükssarviku otsinguil.

Alustame välimusest. Kuuendal veebruaril 2016 olen ma kirjutanud nõnda: "Minu tulevane abikaasa peab olema kena, vähemalt meeldiva välimusega, aga mitte liiga ilus. Kindlasti mitte ilusam kui mina. Tal peab olema väga hea maitse, mis sobib minu stiiliga." Noh, pole ju võimatu sellist leida. Meeldiv, hea maitsega meesterahvas, kes pole minust ilusam. Mitte ühtegi sõna pole kõhulihastest, habemest ega varvastest.

Edasi tulevad tähtsad asjad. "Ta peab olema intelligentne, aga mitte nii tark, et mul oleks enda rumaluse pärast piinlik. Ta ei peaks olema liialt suur unistaja. Tal peab olema suurepärane huumorimeel. Ta ei tohi olla küüniline ega õel. Ta peab olema empaatilne, kannatlik, alandlik ja lahke. Ta ei tohi olla kärsitu, ülbe, kuri, julm ega kade. Ta peab olema läbinägelik ja siiras. Ta peab olema armastav. Ta peab olema stabiilne ning usaldusväärne. Ta peab olema huvitatud teistest inimestest. Ta peab olema seltskondlik." Ühesõnaga täiesti tavalist meest tahan. Normintellektiga, hea südamega ja toredat, seltskondlikku inimest.

"Ta peab armastama muusikat, tantsimist, kino, teatrit, sporti." Pange tähele, et siin ma ei räägi sellest, et mees peab tegema muusikat ja sporti, vaid armastama. Mis tähendab seda, et ta ei pea tingimata minu maitset jagama, aga ta peab mõistma kirge. Saama aru sellest, miks mul peab olema ligipääs Spotify premiumile ja miks ma pean kodus kõrvaklappidega koristades aegajalt mopivarre sisse Taylor Swifti imiteerima. Ta ei tohi solvuda, kui ma kuuel õhtul nädalas trenni lähen ja ma ei taha kuulda etteheiteid stiilis: "Nii palju raha kulutad oma trennile, uutele tossudele ja üldse, mina ju armastan sind nii kui nii, milleks sa pead seal jooksulindil higistama, raudselt flirdid seal kulturistidega ja kabistate pressipingil."

Ilus naeratus on ka oluline.

"Ta peab olema huvitatud minu lastest ning käituma nendega lahkelt. Ta peab olema lojaalne. Talle peab meeldima minu tehtud toit. Ta peab armastama veini vähemalt sama palju kui mina. Ta ei tohi olla joodik." Jah, see on mulle oluline, et ma saaksin kallimale südamest õhtusööki valmistada ja et ta seda hindaks. Nii väljendan ma armastust ja kui mees mu toidust lugu ei pea, siis see haavaks mind sügavalt. Ja veini peab armastama. Karsklasega koos olles läheksin hulluks. Ma arvan. Kui kahe äärmuse vahel valida, siis ilmselt eelistaks pigem joodikut. Nendega ma oskan vähemalt midagi peale hakata.

"Ta peab olema hoolitsetud ning puhas. Ta peab olema huvitav. Tal ei tohi olla kõnedefekti. Tal peab olema hästitasuv stabiilne töö. Ta peab olema mulle truu. Ta peab taluma minu emotsioone ega tohi solvuda. Ta ei tohi olla hoolimatu. Ta peab olema hea. Ta peab mind armastama." No olgu, see viimane on vist keeruline - minu talumine. Mul emotsioonid löövad sageli plokikaane pealt. Kuigi ma enamasti juba tean mis olukordades ja kuufaasis ma tundlikum olen ja oskan ise eemale hoida, siis uuel inimesel võib sellega harjumine aega võtta. Paljud mehed ei saa aru sellest, kuidas hormoonid naisi mõjutavad ja miks nad ennast lihtsalt "kokku ei võta". Sellisega poleks mul midagi peale hakata. Need süüdistavad aegade lõpuni sind sellest, et sa korra kuus nõusid pead lõhkuma, sööd kartulikrõpse vahukoorega ja nutad, et sa nii paks ning vastik oled. Ja võibolla see kõnedefekti mainimine on kohatu ning ebaõiglane, aga ma ei tee selles osas allahindlust. Ma tahan, et mees oleks hea vestluspartner, kes ei neela alla sõnalõppe, ei susita essi ega põrista erri. Vabandust, aga see tõsiselt häirib mind. Ma tulen sellega lühikest aega toime, aga elada päev-päeva järel selle kõrval, ma kardan, et ma läheks hulluks, kui peaksin seda taluma. Üks, millest ma veel üle ei saa, on kõõrdsilmsus. Kuna mulle meeldib inimesele vestluse ajal silma vaadata, siis jookseb mul juhe lühisesse, kui ma ei saa täpselt aru, kuhu suunda ta vaatab ja ma ei kuula üldse mida räägitakse, sest ma mõtlen pidevalt sellele, et kumb silm tal nüüd mind vaatab ja kumb jalutama läks. Muude füüsikaliste eripärade osas ma nii kriitiline pole. Armid meeldivad hirmsasti ja sünnimärkide osas olen ka väga leebe. Ainult tätoveeringuid pelgan. Aga nendega ehk suudan harjuda.

Peab armastama veini.

Ja noh, kui juba jutuks tuli, siis suures plaanis vastan ma ise samadele nõudmistele. Ei oota teiselt seda, mida ise lauale ei too. Selle stabiilsuse ja mittesolvumisega on veidi arenguruumi, aga eks ma sellevõrra olen ka mõistvam.

Või kuidas teile tundub, kõrvalseisjana, olen ebamõistlikult nõudlik?


Jah, ma olen kolmeteistaastane ja mulle meeldib popmuusika, saage üle.

Kommentaarid

  1. Kõik mu on OK, aga see kõnedefekt... Defineeri kõnedefekt.
    Päris paljudel tuntud inimestel on nii- või naasugune kõnedefekt, esimesena tuleb meelde Andrus Vaarik. See ei muuda ta juttu vähem arusaadavaks ega raskenda suhtlemist.
    Mul on muidugi endal sarnane kiiks, inimene peab oskama grammatiliselt korrektselt kirjutada, muidu tekivad mul tema suhtes suuured kahtlused. Ent kõnedefekt üldiselt suhtlemist ei sega. On palju tõsisemaid suhtlemispuudeid, näiteks halb või üleolev suhtumine teistesse inimestesse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nagu ma kirjutasin, siis häirivad mind sõnalõppude neelamine (halb diktsioon), s-i susistamine ja r-i põristamine. Siin veidi sõltub ka. Mu emal näiteks on ka kohati r-tähega raskusi (ta ise väidab), aga see on nii väike, et ei sega üldse. Vaariku defekt häirib tunduvalt rohkem. Vaarik on, muuseas, väga hea näide. Tema intervjuusid loen alati hea meelega ja ta tundub mõistlik ning lahke inimene, aga kui ta kusagil esineb, siis ei suuda ma teda tõsiselt võtta, mulle tundub, et ta teeb pidevalt nalja. Ta on hea näitleja, aga temaga koos ma elu ette ei kujutaks.

      Mis puutub halba ja üleolevasse suhtumisse, siin ma arvan, et me kõik suhtume mõnda inimestesse veidi halvasti või üleolevalt. Mõni suhtub negatiivselt neisse, kellel on väiksem haridustase ja/või sissetulek. Teised suhtuvad halvasti neisse, kellel on tumedam nahavärv ja/või teistsugune usutunnistus. Halvasti võib suhtuda absoluutselt iga asja pärast, mis ei sõltu otseselt inimesest endast. Iga inimene tunneb, et mingis mõttes on ta teistest üle. Määravaks saab pigem see, kuidas seda üleolekut väljendatakse. Ja kui see langeb kokku enda väljenduslaadiga, siis me ei taju seda negatiivselt ega õelalt. Vähemalt mulle tundub nii…

      Kustuta
  2. Üks vanahärra ütles selle kohta , et tegelikult on kõik teeääred poriseid mehi täis võta pese puhtaks ja tee endale selline mees nagu sa tahad. Läikiva landiga on see kurb lugu , et ta püüab ka siis, kui on ühe juba kätte saanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore ütlemine 😄, ainult et kedagi "pesema" hakata on omamoodi ohtlik, kes teab mis sealt alt välja tulla võib, ja pealegi, mõnele meeldibki porine olla 😏.

      Kustuta
    2. Täitsa õige, aga Ega kui ei "pese ", siis ka ei tea mis päriselt meeldib ja võib nii,nii meeldima hakata , et tee mis tahad meenugi enam need nõudmised või tunduvad olevat kellegi teise omad. Kui sa ei riski ja oma hoiakuid ei suuda muuta, siis on vähem võimalusi, seesama oht on iga asjaga, et tuleb taaskasutusse suunata või läheb hävitamisele. :)

      Kustuta
    3. Eks ta ole, et lõpuks on oluline, et inimesega tekiks see õige tunne. Isegi kui paberi peal kõik klapib, aga sädet pole, siis pole sellest nimekirjast tolku miskit. Samas, ainult tunde peal ma ei sõlmi enam ühtki suhet. Tunded lähevad mööda, saavad otsa ja hääbuvad. Põhimõtted jäävad. Ääretult ebanaiselik, ma tean ☺️

      Kustuta
  3. Jah, mina kõrvalseisjana pean küll möönma, et need on ebamõistlikult kõrged nõudmised:)
    Ideaalset ei ole olemas! Noh, ja see kirjutatu on muidugi Sinu ideaal. Igaühel on omad ideaalid, soovid ja unistused. Minu jaoks on näiteks joodik igal juhul välistatud. Kes meist poleks mingil hetkel kärsitu, küüniline, tujutseja või hoopis unistaja?!? Kõnedefektid lisavad minu arvates ainult isikupära ja sarmi (sinnamaani, kuni kõne arusaadav on). Naised keevad aeg-ajalt ikka üle, kas siis hormoonide, emotsioonide jms mõjul, mis pole tegelikult oluline, aga mõistusega inimestena peaksime suutma end siiski kokku võtta. Mul on enamasti alati piinlik, kui olen emotsionaalselt üle keenud. Isegi kui mees on kuidagi põhjustanud mu tunnetemöllu, siis on pärast ikkagi minul paha tunne, et ei suutnud ennast kontrollida. Ja alati palun ma siis vabandust. Ja muidugi - mees mõistab ja saab aru. Vähemalt minu kallis abikaasa. Kui ükskord on kõik need nurgad vastastikku lihvitud, siis ongi elu täiuslik kristall. Selline idealistlik unistus siis...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No lõpuks üks aus tagasiside 😁.
      Jah, ilmselt ongi veidi liiga üksikasjalik loetelu voorustest ja puudustest. Taustaks nii palju, et nimekiri sündis seetõttu, et ma pidevalt armusin valedesse meestesse. Meestesse, kes minust ei hoolinud ja kes käitusid minuga alatult. Jubedalt sain haiget. Siis mõtlesingi, et oluline on oma soovid ja unistused sõnastada ja Universumile edastada ning oodata kuni see asjaga tegeleb. Nimekiri sai vist liiga detailne, et Universum siiani mu pakki kokku monteerib 😄.

      Kustuta

Postita kommentaar