Mida ****** ****** ma just lugesin!

Kunagi oli Eesti Ekspress minu silmis eliitajakirjandus. Ma ei vaadanud ühtegi teist ajalehte sellise pilguga nagu EE-i. Ühel hetkel muutus kvaliteet kahtlaseks. Iga teine üllitis oli väärt kioskist koju toomist. Noh, ja nüüd viimastel aastatel loen ma sealt üldse üksikuid artikleid ja küllaltki diagonaalis.

Aga no see ilgus, mida ma viimasest lehest lugesin, ületas minu jaoks nüüd küll igasuguse hea maitse piiri. Ma nüüd riskin ja teen väikse kokkuvõtte artiklist, lootuses, et mind ühe kaasblogija saatus ei taba. Artikkel räägib Saaremaa liiklusõnnetusest, kus purjus Audijuht sõitis ülekiirusel sisse Volvole (nuuks, see nüanss teeb loo väga isiklikuks), tappes seetõttu Volvos olnud kolm inimest. Hiljem selgus, et juht oli juba joobes juhtimise eest korduvalt karistatud. Artikkel keskendubki peamiselt ühe depressiivse (nagu meil siin oleks teistsuguseid) väikelinna elanike vabaaja sisusatmise valikutele. Lõviosa artiklist jutustab sellest, et õnnetuse põhjustaja lähikondlased on suurelt jaolt ise ka kõik üks pits Vikatimehe käsilasest puudu. Loo võtab kokku kohalikus kohvikus töötava neiu ülekuulamine ja hiljem virtuaalne ahistamine artikli autori poolt, millest jäi lõpunoodina kõlama etteheide, et kui "keegi" (loe: neiu kohvikust) oleks sekkunud, poleks õnnetust ehk toimunud.

Ülivinge numbrimärk lihtsalt!
Sõiduk ega juht ei ole kuidagi seotud postituse sisuga.

Mis mõttes paneb ajakirjanik süü juhtunu eest mingile Janelile (nimi muudetud, kuid toimetusele teada)? Et kui too neiuke oleks korduvalt karistatud ja legendaarselt roolijoodikult tol saatuslikul hommikupoolikul võtmed käest võtnud, siis oleks õnnetus jäänud olemata? Are you ****** kidding me!?!  Kelle kaela me veel saaks süü veeretada? Äkki selle eelmise elukaaslase kraesse, kes mehe aasta tagasi maha jättis ja too seetõttu endale pudeli kurku koperdas? Või mehe tütre, et see ei saanud koolis piisavalt häid hindeid? Või äkki Eesti riik on selles süüdi?

Kas Sa kulla-kallis Oliver Kund oled ise kunagi olnud mõne joodiku vahetus läheduses, kelle käes süütevõti on? Oled proovinud teda veenda rooli mitte istuma? Kuidas Sul läks see jutuajamine? Proovi nüüd korraks panna ennast selle Janeli olukorda, kes oli kogenud rekajuhile suure tõenäosusega mingi üheöö suhe, õbluke naisterahvas (ma eeldan, ma ei tööta EE toimetuses ja mulle pole Janeli tegelikku isikut avaldatud, aga nad seal Saarmaal kõik sellised õhukesed) versus suur sigalakku täis 34-aastane jõmm. Ja nüüd Sa tahad, et see tütarlaps peab terve elu põdema ning süükoormat kandma, sest vale tüübi Tinderis paremale lükkas? Mine arene natuke kusagil nurga taga hästi vaikselt ja suurema mürata.

Kust kohast tuleb selline ***** jultunud suhtumine, et absoluutselt iga mehe kõik seatembud saab mõne saja meetri raadiuses hõljuva naisterahva hingele kirjutada? Meestel endal mingit aru polegi enam või? Või vastustustunnet? Kui mees joob siis on raudselt mõni naine süüdi. Ema näiteks, et ei hoolinud piisavalt; või elukaaslane, et vingub; naine, et maha jättis; armuke, sest ei anna kätte; tütar, sest meenutab tolle ema; kassiir, sest ei naeratanud piisavalt soojalt. Kui mees peksab, siis on ka naine selle kuidagi endale ise välja teeninud. Ja kui mees on tubli, siis sellepärast, et tal on nii hea naine kõrval, kes toetab ja julgustab. Tegelikult või, nii vähe arvategi meestest, et nad oma peaga ei suuda enam millegagi hakkama saada? Vane väike, Oliver, kes Sulle ometi liiga tegi? Emme või emakeele õpetaja neljandas klassis? Blah!

*Tõlkimatu rõve sõim

Kommentaarid

  1. Eesti Ekspress on ka praegu eliit, ainult millise mentaliteedi ja grupi eliit? https://www.facebook.com/groups/2231896487049802/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No vot ei tea kaasa rääkida kahjuks. Tean seda, et üks tuttav, endine EE ajakirjanik, läks sealt otse Õhtulehte tööle ja ütles, et üks kollane ajakirjandus mõlemad :D

      Kustuta
    2. Eks see leht ole nüüd ka nende jaoks eliit, kes hindavad kõrgrlt värvilisi klaasiklilde ja läikivat paberit. Leheneeger ei leia kedagi teist keda vist võiks süüdistada. Tavaliselt toimuvad sellised avariid kuni 5 sekundi jooksul, siis oleks piisanud sellest, kui alkoroolikule üks pits välja teha või politsei ei ajaks taga ja ajalugu oleks jäädavalt teistsugune, volvo oleks saanud rahulikult oma pööramised ära teha ja igasugust jama vähem.

      Kustuta
    3. Mulle näib, et kuna tegemist oli paadunud roolijoodikuga, siis oleks selline õnnetus varem või hiljem juhtunud. Kui tol korral oleks mõni detail teisiti olnud, oleks võinud see olemata olla, aga kuna mees armastab jokkis peaga rooli keerata, siis see poleks varem lõppenud, kui keegi kirstus. Isegi praegu pole kindel, et mees aru pähe võtab. Probleem on ju ikkagi selles mehes, kes õnnetuse põhjustas, mitte kelleski teises, kes oleks pidanud nii või teisiti käituma. Ma mõistan, et ajakirjanik soovis inimestele südamele panna, et nähes purjus sõpra/partnerit, peaks otsustavalt sekkuma, aga välja kukkus see üleskutse kuidagi valesti.

      Kustuta
  2. Jõud või mitte jõud, õbluke või mitte õbluke, aga poolvõera puhul sa ikka natuke mõtled, kas see on ikka _seaduslik_ ja sünnis, enne kui tal võtme käest väänad - ja omainimese puhul siiski peab sul kõigepealt see halb kogemus olema, et ta võibki joonud peaga sõitma minna, mitte ei ärple niisama. Normaalne inimene _ei_taha_ teha ebaseaduslikke asju ja teiste inimeste õigusi rikkuda.
    Muidu aga:
    https://www.youtube.com/watch?v=6fLXDXAmz60

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No just, pole see nii lihtne midagi, et aga haarad muudkui võtmed ja tegu jääb tegemata.

      Kustuta

Postita kommentaar