Ukraina töölised

Meil töö juures üks klient lõhkus oma postkasti ära. Üritas seda ilma võtmeta avada ja väänas selle lömmi. Rääkisin kliendiga. Lubas ära parandada. Ootasin. Ei parandanud. Parandas meie töömees ja meie väljastasime selle eest kliendile arve. Tavaline asi. 

Enne, kui arve välja läks, võtsin veel uuesti kliendiga ühendust ja andsin teada, et nüüd on nii. Klient sai natuke pahaseks. Ütles, et ta oleks selle ise võinud ära parandada, miks ma meelde ei tuletanud. Ja üldse, mis seal nii väga parandada. No õnneks olid mul fotod postkastist enne parandust. Siis ta sõimas meie töömeest, et loll ja laisk, et keegi ei paranda sellist väikest asja kaks tundi. Olin põhimõtteliselt kliendiga nõus, et meie töötaja ei ole kõige innukam ja helgema nupuga, aga see asjaolu ei puutu antud juhul kuidagi asjasse. Lõpetuseks lubas klient, et ta vaidlustab arve ja ei maksa seda. Nagu ma ütlesin, tavaline asi.

Mõni päev hiljem helistab klient mulle. Kurja häälega räägib. Tõstab häält. Sõimab. Ropendab. Kirub. Vannub. Talle ikka kohe üldse ei meeldi see arve. Et miks me maksame mingile juhkamile nii suurt palka, kui tema võiks meile sebida ühe korraliku ukraina töölise, kes poole tasu eest kiiremini ja korralikumalt kõik asjad korda ajab. 

Ma tahaks siin öelda, et jõmmi mentaliteet. Tuleb oma hallides dressipükstes ja Armani T-särgis, musklid punnis ja kraaksub. Ilmselt on harjunud nõnda oma tahtmist saama. Tõstab häält, kasutab vulgaarset leksikat ja õpetab kuidas asju ajada, omal, maffialaadsel moel. 


Lasin tal natuke ventileerida. Ei laskunud tema tasemele, teate küll, ohjasin oma temperamenti, pehme malbe häälega seletasin taaskord situatsiooni ja ütlesin, et kui me vestlus veel pikalt jätkub, siis tuleb talle lisaarve minu  administratiivsete teenuste eest. Hakkas irvitama, et hö-hö, et mis see minu taks siis on. Ütlesin talle, et kuna ma pole ukraina hoor, siis ilmselt ta ei taha teada, arvestades, milliste hindadega tööjõuturul tema harjunud on. 

Meenus see tüüp kevadel, kes siin lubas meil kõigil käed otsast rebida. Äri Eesti moodi. Või midagi. 

Kommentaarid

Postita kommentaar