Iluminutid

Kui ma aasta alguses kirjutasin postituse oma ilulemmikutest, siis sai see minu jaoks ootamatult palju positiivset vastukaja. Mulle endale näib, et ilutoodetest on igal pool nii palju juttu, et mida mul enam nii väga siia lisada on. Aga kuna keegi jättis isegi kommentaari, et paluks tihedamalt sel teemal sõna võtta ning mina nüüd olen ka TikTokis hakanud jälgima paari daami, kes räägivad veidi ilutööstuse telgitagustest ning sellest, kuidas läbi elu oma naha eest hoolt kanda, et see võimalikult kaua särav ning nooruslik püsiks, siis jagan veidi ka oma vastleitud teadmisi ning isiklikke tähelepanekuid.

Nagu ma hiljuti mainisin, siis lugesin ma kellegi blogist näorulliku kohta ja loomulikult sain kohe aru, et ma ei saa enam ilma selleta ühtegi päeva elada. Sisuliselt sa rullid oma kortse sellega siledamaks. Kuna ma lugedes pidevalt oma nägu näpin, siis näis, et ma võin ju siis lugedes hoopis selle asjapulgaga oma nägu rullida. Palusin poistelt emadepäevaks seda ja sain ka. 


Umbes samal ajal sai otsa ka minu päevakreem ja läksin poodi uut ostma. Oma ilulemmikute postituses mainisin, et ma kreemitan küll, aga pole vist seda päris oma leidnud, kuna ma mingit nähtavat vahet kreemidel ei näe. Seega otsustasin, et võtan seekord mõne uue kreemi. 

Üks daam, keda ma TikTokis jälgin töötab kosmeetikafirma laboris, kus nad uurivad ning koostavad ka ise uusi näohooldusvahendid, mida müüa, rääkis sellest, et tegelikult pole suuremat vahet, kas sa kulutad kreemile 10 eurot või 100, kuna 90% ulatuses on nende kreemide koostis sama. Seda ma tegelikult teadsin varem ka. Et see suurem hind on põhimõtteliselt pakendimaks, mida mina ise ka suurima heameelega maksan, sest pange mingi kreem roosasse pärlmutter purki ja kleepiga paar teemandikujulist klaasikildu peale ning mina olen juba õnnest rullis. 

Aga meil on ju kriis. Ja ma tahaks ikkagi kokku hoida. Seega, läksin siis seekord hoopis Selverisse, mitte apteeki oma kreemi ostma. Ma ei liialda, kui ütlen, et ma uurisin neid kreeme seal 45 minutit. Lõpuks valisin Mixa seerumi ja päevakreemi, öökreem oli mul veel kodus olemas. 


Hiljuti sai mul meigieemaldusvahend otsa ja kuigi ma olin pikalt vaimustuses Neutrogena geelkreemist, siis oli parasjagu sooduses sarnane Loreali geel ja ma mõtlesin proovida. Täpselt nädal aega kasutasin seda, kuigi tagantjärele mõeldes ei saa ma aru, miks ma ennast nii kaua piinasin, sest ma tundsin kohe esimesel kasutuskorral, et see toode ei sobi mulle. Nahk hakkas tulitama, kipitama ja neljandal päeval ketendas ning koorus täielikult maha. Ma olin jupp aega veel hädas temaga pärast seda. Seega, ma olin natuke hirmul küll Mixat ostes, kuigi ma olen kunagi paari nende toodet ostnud ja täiesti rahule jäänud. 


Seerumit pole ma kunagi varem oma elus kasutanud. Olin veendunud, et seerumid on ülitugeva toimega ja neid ei tohiks nädalas rohkem kui paar korda peale kanda. Aga noh, ma olen ikkagi 40+, kui ma praegu tugevatoimelisi vahendeid ei kasuta, siis millal veel, eks ole? Kodus ma natuke googeldasin, et mis vahe on seerumil ja kreemil. Leidsin ühe Malluka postituse, kus ta väga ilusti kõik ära selgitab, aga lühidalt on nii, et seerum tungib sügavale naha sisse ja toimetab rakutasandil, kreem on pigem kaitsev, et hoida kinni niiskust, mis muidu päeva jooksul nahalt lippama läheks. 


Olen seerumit kasutanud umbes nädal ja liialdamata ütlen, et ma tundsin vahet kohe esimesel pealekandmisel. Nahk oli siidisem ja tundsin, et ka pringim. Veidi ehmatas selle geeljas koostis, aga ta imendus ruttu. Minu hommikune rituaal näeb nüüd nii välja: pesen näo puhtaks, kannan seerumit peale ja teen endale tassi kohvi, kuni kohv on valmis, siis on geel imendunud ja kannan peale kreemi, siis lähen ja äratan üles oma tiinekad ning selleks ajaks on ka kreem kenasti nahas ja ma saan alustada jumestamisega. Ehk see lisaliigutus ei võta rohkem kui paar minutit. 


Kui ma Selveris endale kreeme valisin, oli seal muuhulgas mingi Poola firma seerum, mis sisaldas ka retinooli. Retinool on miski, millest ma viimasel ajal aina rohkem kuulen, aga ise pole seda veel proovinud. Eelpool mainitud kosmeetikafirma daam rääkis ühes oma postituses ka retinoolist, ja tema hoiatas retinooli eest. Ütles, et see on oluline küll, aga sellega peab ettevaatlik olema, sest kui seda ülekasutada, siis võib see nahka parandamise asemel hoopis kahjustada. Ja kahjustused pidid olema võrdväärsed päikesekahjustusega.

Mis toob mind sujuvalt veel ka paari mõtte juurde, mida nahka hoides meeles pidada. Esiteks, päiksekaitse. Jah, ma tean, jume on ilus, aga kui teie eesmärk on hoida oma näonahka, siis hoiduge päiksest. Ma pole viimased 27 aastat näole päikest võtnud. Teiseks, jooge vett ja niisutage nahka regulaarselt. Kolmandaks, magage selili. See pole minu soovitus, seda ma kuulsin ka TikTokist, aga kuna ma olen täiesti juhuslikult, üldse mitte teadlikult, terve elu seljal maganud, ja noh, mul on küllalt vähe kortse, siis tuleb välja, et siin on seos. 


Sellised reklaamiminutid said seekord. 

*Tegemist ei ole koostöö postitusega, igaks juhuks mainin. Täiesti ise ostsin oma raha eest kõik tooted ja mingit tulu see postitus mulle ei too. Täiesti puhtast südamest jagan siin oma "saladusi". 

Kommentaarid