"Ohverduste sügis"

"Ohverduste sügis"

Katariina Libe

Toimetanud Tiina Aug

Kirjastus Varrak, 2021 

200lk


Olle on kümneaastane poiss, kes on kolinud ema ja isaga väiksesse Lõuna-Eesti unisesse külakesse. Näiliselt elab see kena perekond idüllilist elu, aga koduseinte vahel peidavad end sünged saladused. Olle isa ja ema tülitsevad alatasa sündimata beebi, isa eemaloleku ja ema depressiooni pärast. Lisaks on Ollel ka oma saladus, põhjus, miks perekond kolis. Uues elukohas leiavad nii Olle kui isa uusi sõpru. Uued sõbrad aitavad põgeneda koduse trööstituse ja mineviku üksinduse eest. Paraku enda eest ei põgene. Kui Olle emal ootamatult viimases staadiumis vähk avastatakse, püüab poiss leida põhjust, selleks, et ära hoida tagajärge.

Mind üllatas, et raamatut laenutades, mind noortekirjanduse osakonda suunati. Aga kui peategelane on eelteismeline nooruk ja jutt käib sõprade leidmisest ning oma vanematega läbikäimisest, siis ongi kõik loogiline.

Romaan mulle meeldis. Oli hästi kirjutatud, jutt jooksis, oli kaasahaarav ja põnev. Lapsik kindlasti polnud ja mina isiklikult oleks vist poisi ka pisut vanemaks kirjutanud, aga mõni kümneaastane ongi juba täitsa nagu teismeline. Meeldis ka see, kuidas autor oli kenasti omavahel sidunud mütoloogia, müstika ja psühholoogia. 

Kommentaarid