50 vastuse väljakutse

Maarja halb tuju sünnitas suurepärase küsimistiku. Nagu Heidit Kaio ütles - ühtki kriisi ei maksa raisku lasta! Ma olen täitsa igatsenud neid, polegi ammu olnud. 


1. Mis oli sinu tänase päeva raskeim otsus?

Oi, täna polnudki ühtegi. Kõige raskem otsus oli vist, et mida ma lõunaks söön. 😀

2. Mis on su selle aasta raskeim otsus?

Piinlik kohe, ma polegi vist sel aastal mingeid raskeid otsuseid langetanud. Võib-olla mõned postituste teemad on olnud sellised, mida ma olen kirjutanud ja kustutanud ja privaatselt avaldanud ning ikkagi kahelnud, kas tasub neid avaldada, aga ma olen saanud nii palju positiivset tagasisidet, et praegu tundub, et need polnud üldse rasked otsused. 

Aga muidu on ikka kõige raskem otsus see, et mis me õhtul sööme ja mida ma hommikul selga panen. Ma olen lihtne tüdruk, mida te tahate minust?

3. Mis on su elu kõige raskem otsus?

Mulle hakkab tunduma, et mul on raskete otsustega vist lihtne, aga lihtsate otsustega raske. Ma näiteks ei mäleta, et otsus lahutada oleks jube raske olnud. See aeg ja emotsioonid selle ümber olid rasked, aga otsust langetada ei olnud. Kolimised on ka kõik loomulikult tulnud. Usu hülgamine ei olnud raske, see oli kergendus. Raske on olnud juuksevärvi muuta või mingeid riideid kanda, mis ei kuulu minu mugavustsooni, raske on olnud suud kinni hoida või vastupidi, teha õigel hetkel lahti. Aga võib-olla minu rasked otsused elus on alles ees? See on ju ka võimalik.

4. Mida sa oled unustanud?

Ma olen unustanud väga palju valu. Valu mida olen tundnud, mis mind on halvanud ja kujundanud. Ma tean, et see on olnud, aga ma olen kõik unustanud. Kahjuks olen ma unustanud ka väga palju õnne. Nii mulle tundub. Ma ei mäleta õnne lapsepõlvest ja mul on keeruline meenutada õnnelike hetki abielust. Ma ei usu, et neid polnud, aga ma olen unustanud. 

5. Kui sa saaksid vastuse mingile küsimusele, siis mis see oleks?

Ma tahan teada, kas mu lapsed on tulevikus õnnelikud? Kas nad kogevad armastust ja oskavad ise armastada.

6. Mis tunne on olla sina praegu?

Ootusärev. Mitu head, potentsiaalselt elu muutvat, on õhus ja ma tahan teada, mis saama hakkab. Kui palju sõltub minu enda tegutsemisest ja mis on nö tähtedes kirjas.

7. Mis muudab sind nostalgiliseks?

Pildid eelmisest suvest. Ma tean, et see ilmselt ei loe, aga see on hetkel kõige ausam vastus.

8. Kui sul oleks kaks tundi maailma lõpuni, siis mida sa teeks?

Ma saadaks ära kõik need kirjad, mis ma olen kirjutanud, aga saatmata jätnud. Ütleks kõigile kallitele, et ma neid armastan ja suudleks ning embaks neid, keda saan.

9. Mis on maailma ilusaim sõna?

Umbrella (vihmavari i.k.)

10. Kes ajab sind kõige rohkem naerma?

Selle vastuse peale ma jään nüüd pooltest oma jälgijatest ilma... aga kõige rohkem ajan ma ennast ise naerma. Ma loen vahel oma vanu postitusi ja naeran valjult. Ma ei pea isegi lugema midagi, mu aju genereerib mingeid topakaid asju, mis mind itsitama ajavad. Kuigi naised hindavad meestes seda, et mehel oleks hea huumorimeel, siis mina enam ei oota, et mõni mees mind suudaks naerma ajada, sest enamasti nad panevad heal juhul vaid muigama. Sorry, kutid! Mu lapsed ajavad mind ka naerma, aga ma arvan, et see tuleb ka ikkagi sellest, et mina nii naljakas olen ja osa minu huumorimeelest on neil lihtsalt DNAs. 

11. Mida su isa sulle õpetas? 

Mu isa õpetas mulle seda, millist meest ma endale ei taha. Ja armastust autosõidu vastu. Või tegelikult ka armastust muusika vastu, ta oli suur melomaan, kui ma nüüd järele mõtlen. Ta toetas alati mu soovi omada hea heliga kassettmakki, ostis mulle kassette muusikaga, mis mulle meeldis, kuigi ta ise seda ei kuulanud. Kabe õpetas mängima. Süüa tegema. Hmm... ma vist olen asjatult tema vastu kõik need aastad nii karm olnud.

12. Mida su ema sulle õpetas?

Lahkust. Mu ema on ülevõlli lahke. Koristamist, armastust puhtuse vastu. Truudust pereliikmete vastu. 

13. Mis on parim kink, mida sa teinud oled?

Ai, no seda peaks ju küsima neilt, kes kingi on saanud minult. Aga võib-olla elu oma lastele. See on ju päris ok kingitus, või?

14. Mis on parim kink, mis sa saanud oled?

Aeg. Parim kink, mis ma saanud olen, on aeg, mida mu lähedased on mulle kinkinud. See on hindamatu!

15. Mitu korda päevas sa peeglisse vaatad?

Ma arvan, et liiga palju. Üsna edev olen. Ma mitte ainult ei vaata sada korda päevas peeglisse vaid ma otsin oma peegelpilti ka siledatelt objektidelt. Vitriinakendelt, kui ma mööda tänavat kõnnin. Telefoni ekraanilt, kui ma töö juures laua taga istun. 

16. Milline sõber sa oled?

Ma tahan uskuda, et ma olen hea kuulaja. Ja see, kes tuleb kaasa hullude ideedega. Ja kes ei anna hinnanguid. Aga seda peate mu sõpradelt küsima, kuidas nemad mind tajuvad.

17. Kui suvaliselt 100 inimeselt sinu vanusegrupist valitaks välja, siis kui mitu neist sinu hinnangul oleks õnnelikum elu, kui sul?  

Ma arvan, et vähe. Ma olen suures plaanis õnnelik ja tänulik selle elu üle, mis mul on. 

18. Mis on või oli koolis su tugevaim aine?

Ma sakkisin võrdselt kõiges. 😀 Okei, ei, see pole tõsi, ma olin suht keskpärane õpilane. Keeled ja kirjandus, muusika, kunst tulid lihtsalt, reaalained nagu matemaatika ja füüsika olid keerulised. 

19. Mis tegevus paneb sind kõige rohkem iseendana tundma?

Täna on nii sombune ilm ja kohvi ka ei aita, sellepärast on minu esimene impulss kirjutada, et magamine paneb mind kõige rohkem iseendana tundma. Aga kui ma korra järele mõtlen, siis mulle meeldib võõrustada. Ma naudin seda, et ma teen ettevalmistusi külaliste tulekuks, hoolitsen selle eest, et neil on mugav ja hea. Ja kui nad lähevad, siis koristamine nende järel on ka mõnus. Tundub, et ma olen hingelt geisha. 

20. Mis paneb sind tundma toetatuna? 

Tunnustus ja tagasiside. Eelistatavalt positiivne, aga kui kriitika on kenasti põhjendatud ning edasiviiv, siis ka see.

21. Keda sa salaja imetled?

Kui ma selle välja ütlen, siis see pole ju enam saladus. 😛 Aga ma imetlen Mallukat, mitte nii salaja, olen seda talle öelnud ka. Sest ta teeb seda mida tahab ja elatab ennast sellega ära. Ma tahan ka! Imetlen Maarjat, sest ta oskab igas asjas näha positiivset ja ta on selle juures nii armas ja nunnu, aga üldse mitte naiivne või lapsik. Veel imetlen ma salaja oma lapsi. Nad on nii ägedad! Mina ei saa aru, kuidas nad mul sellised välja kukkusid.

22. Mis ajal päevast tunned end kõige energilisemana ja mida sa tavaliselt siis teed?

Minu parim aeg on 10 - 18. Siis ma passin tavaliselt tööl ja ei kasuta oma energiat üldsegi efektiivselt. Või olgu, mis ma siin ikka luiskan, kirjutan maniakaalselt blogipostitusi loomulikult ja kell pool viis olen ma juba jõusaalis rassimas. 

See on õpitud energiajaotus, seda ma mainin. Kui mul on puhkus, siis ma olen alates kuuest õhtul kaheni öösel kõige efektiivsem. Aga tegevused jäävad samaks, ikka trenn ja kirjutamine. Eks ma koristan ja teen süüa ka sel ajal, aga need on pigem sellised toetavad tegevused, millele energiat ei kulu, pigem need annavad jõudu juurde. 

23. Milleta sa kunagi kodust ei lahku?

Muusikata.

24. Millist und sa korduvalt näed?

Ma näen pidevalt, et ma olen rännakul, reisil, retkel. 

25. Mis paneb sind turvaliselt tundma?

Tunne, et asjad on kontrolli all. Isegi kui asjad on halvasti, kohutavalt ja katastroofiliselt jubedalt, aga ma tunnen, et ma suudan neid hallata. 

26. Mis on parim asi, mis sinuga juhtunud on?

Egoist nagu ma olen, siis ma ütleks, et mina ise olen parim asi, mis minuga juhtunud on. Kui poleks mind, siis need asjad, mis on juhtunud, ei oleks midagi väärt, neil poleks tujukuju küljes. 

27. Mida sa tahad, et inimesed sinu kohta ütleksid, kui sind enam pole?

Ma tahan, et nad ütleksid, et ma suutsin nad alati naerma ajada, ka siis kui elu oli väga raske.

28. Mis on teaduse juures kõige lahedam asi?

Et miski pole võimatu. On lihtsalt aja küsimus, kus võimatu võib saada võimalikuks.

29. Mis on su elu parim ost?

Laseropp silmanägemise parandamiseks. No ja siis Volli muidugi. 

30. Mis on su halb harjumus?

Ma armastan rämpstoitu ja ma ei keela seda endale. Kui ma keelaks võiksin ilmselt olla päris heas vormis, aga õnneks on mul head geenid ja ma teen natuke trenni ka, aga toidu osas ma ei piira ennast üldse. 

31. Mille eest sa tänulik oled?

Kogemuste eest. Ja selle eest, et ma olen neid märganud ning neist õppinud üliägedaid blogipostitusi kirjutanud.

32. Keda sa kadetsed?

Neid, kellel on ülikooli haridus.

33. Mis pilti sa kunagi ei unusta?

Seda, kui Kärbes oli haiglas, ilma valuvaigistiteta, ja tal rebiti sidemeid ära koos nahaga. Ma hakkan siiani selle pildi peale öökima ja ma vihkan ennast, et ma oma lapse eest rohkem ei seisnud. Ja ma ei anna andeks neile inimestele, kellel polnud südant selles haiglas. Õnneks ta ise ei mäleta, aga mina mäletan tema eest.

34. Kirjelda surmalähedast kogemust.

Mind on hoitud ja ise ma oma nina ka igale poole ei topi. Üks hetk on meeles, kus Kärbes jooksis autoteele punase tulega ja selles kohas ei liigu ükski juht, mina kaasaarvatud, lubatud kiirusega vaid ikka 70+ km/h, aga tundub, et ka Kärbest hoitakse. Mina küll värisesin pärast seda mitu tundi veel.

35. Kui sul oleks kloon, siis mida sa paneks ta tegema?

Lisapalka teenima. 

36. Mis on sinu ettekujutlus Taevast?

Tähtis boss chillib seal mõnusas seltskonnas ja vaatab pealt, millega sipelgad Maa peal tegelevad.

37. Mis on sinu ettekujutlus Põrgust?

Sellele ma vastan tuntud sõnadega: Hell is other people.

38. Millal sa teadsid?

See oli ühel sumedal ööl. Päike oli loojunud, aga oma soojuse oli ta maha jätnud. See kiirgas vastu puulehtedelt, asfaldilt, kiigelt mänguväljakul. Eemal sädistasid linnud ja siristasid ritsikad. Mahe briis sahistas kardinaid akna ees ja lakkus meelalt mu paljaid sääri, mis teki alt välja piilusid. Ja siis ma teadsingi. Nagu, mis küsimus üldse? Teadsin mida?

39. Mida sa saaksid paremini teha?

Olla hoolivam, empaatilisem, tähelepanelikum, lahkem.

40. Millal sa oled kõige rohkem sina ise?

Kas see küsimus polnud juba? Kõige rohkem mina ise olen ma puhkuse teise nädala alguses, siis kui ma olen ennast välja puhanud, toad kraaminud, veinid joonud ja raamatud lugenud. Siis.

41. Millist supervõimu sa tahaksid omada?

Süüa nii, et ma paksuks ei lähe.

42. Kui sulle antaks kolm soovi, siis mis oleks teine soov?

Laenuvaba elu.

43. Mis on su tegelik supervõime?

Ma olen stressiolukorras väga ratsionaalne ja rahulik.

44. Kui sa võidaks 100 miljonit dollarit, siis mida sa esmajärjekorras ostaks?

Rasvaimu ja uued tissid.

45. Mis on maailma parim heli?

Ma olen Maarjaga nõus, mu laste sädistamine ja naer.

46. Mis su elus täiuslik on?

Mu lapsed.

47. Mis laulu sa laulad siis kui oled üksi ja millised mälestused sellega meenuvad?

Neid laule ja mälestusi on aastatega omajagu kogunenud, midagi eriliselt välja tuua ei oska. Lana del Ray "Young and Beautiful", "Ride" ja Taylor Swifti "Willow" on lood, mida ma tavaliselt kuulan kohe 6 kuni kuusada korda järjest ja meenutan erinevaid inimesi, kes mu elus on olnud. 

48. Kirjelda olukorda, kus sul oli nii piinlik, et sa tahtsid õhku haihtuda.

See oli üks aasta Maijooksul. Ma olen vist paar korda kirjutanud ka sellest ja pigem ei hakkaks kordama, aga ütleme nii, et see oli ikka väga piinlik ja ma usun, et need, kes seda märkasid mõtlesid sama, et ma võiks õhku haihtuda. Paraku on sellest olukorrast Sportfotodes lausa jäädvustused. Nii et jah, kui ka mina haihtun, siis see jääb.

49. Kui mitu korda päevas sa rahale mõtled?

Ma mõtlen korra öö jooksul ja suudan ennast paanikasse ajada. Tõusen üles, avan oma pangalingi vaatan üle oma laekumised, säästud ja eeldatavad väljaminekud enne kui ma suudan rahuneda ja edasi magada. Mitte iga öö, aga korra või kaks kuus on seda.

50. Kes on kõige rohkem mõjutanud sinu suhtumist rahasse?

Jeesus. Ta ütles, et ärge muretsege homse pärast, sest küll homne muretseb enese eest. Vaadake taevalinde, nad ei külva ega lõika, aga ometi on nad toidetud. Vaadake lilli aasal, mis täna on ja homme pole, nad ei ketra ega koo, aga ometi on nad ilusamini rõivastatud kui kuningad ja ülikud. No vot, ja ma ei muretsegi. Kui kuidagi ei saa, siis küll kuidagi ikka saab.

Kes võtab väljakutse vastu ja kirjutab neile küsimustele oma vastused?

Kommentaarid