Kus laulavad langustid

Ei ole veel raamatut lugeda jõudnud. Nii vastuolulist tagasisidet olen selle kohta kuulnud, et olen end teadlikult eemal hoidnud. Alles siis, kui samanimelise filmi treilerit nägin, panin end raamatukogus ka järjekorda. 

Nii palju kui ma olen siiani filmi kohta raamatufännidelt kuulnud, öeldakse, et film on sama hea või isegi tiba parem kui raamat. 


Ja mul on piinlik hakata isegi... sest... no... miks?

Miks teile meeldis? Täiesti tavaline, üsna igav ja kesine näitlejatöö. Ettearvatav süžee ja lõpplahendus. Okei, loodusvaated olid ilusad, I'll give you that. Aga muu... Selles mõttes, et ta polnud halb. Aga hea ta ka ei olnud. See on selline film, mida ma kahe kuu pärast ei mäleta. Aasta pärast viskab ta mulle Netflixis ette ja ma mõtlen, et nagu on tuttav, ehk sai kinoski käidud, aga mis seal juhtus, seda ma ei mäleta. 

Kas ma lihtsalt olen nii vana juba, et mind on raske meeldivalt üllatada, sest ma olen kõike siin ilmas juba näinud ja kogenud? Või ongi üleüldine kvaliteet meelelahutusel langenud? (Loe: palun öelge mulle, et asi pole minus.)

Ja nüüd ma mõtlen, et kui film on juttude järgi parem, kui raamat, siis on mul üldse vaja seda lugeda ja oma tuju rikkuda?

Päevaleht arvustustas ka.  

Kommentaarid