Kuidas ma ükskord uusi trikke õppisin

Nagu ma lubasin, siis annan Mitsi tervisest ülevaate. Punnid paranesid tal ilusti ära, uusi pole tulnud ka. Ilmselt siis oligi nii nagu veterinaar arvas, et õues jalutades mõni mutukas teda natuke krõbistamas käis.


Ainult, et selle tema õues jalutamisega on nüüd toimunud teatud areng. Kontrollisin, et ma alles juunis kirjutasin, kuidas kiisu üldse õues ei taha käia, ja nüüd on siis selline lugu, et neiu ise lausa palub välja.

Nimelt on tal tekkinud komme, kus ta on esikus ja seisab välisukse kõrval ning näub südamest. Tavaliselt tuleb tal see kihk mõistagi keset ööd peale, siis kui ma ristiinimese kombel juba unekostüümis olen ja välja ei kipu. Aga noh, nädalavahetusel siis tegime temaga ühe öömatka.

Alguses nuuskis lihtsalt ukse juures, aga kogus julgust kiiresti. Käisime natuke hoovis ringi ja nii lõbus oli vaadata, kuidas ta mööda kive keksis, et mitte käppadega muru peale astuda. Siis ma tüdisin ja ütlesin, et kuule, lähme nüüd koju ära, mille peale tema tegi megakiire liigutuse ja lendas üle muruplatsi laste mänguväljakule. Ma jõudsin juba mõelda, et no nii, täna öösel passin jälle akna peal ja ootan kui preili suvatseb kell neli peolt koju saabuda, aga tal oli vist lihtsalt vaja natuke ennast välja elada, sest sama kiiresti lippas ta kodu poole tagasi.


Järgmine õhtu oli sama nali. Seisab koridoris ukse kõrval ja näub. Mul juba öösärk seljas ja nagu ei tahtnud väga naabreid hirmutada. Aga ajasin siiski pusa selga ja hoidsin pöialt, et kellegagi koridoris kokku ei põrka. Seekord jäi jalutuskäik lühikeseks, sest päeval oli sadanud ja märg muru kiisule väga ei istunud.

Aga ikkagi on minu meelest nii lahe, et kass niimoodi käitub. Palub jalutama ja jalutabki nagu kutsu ja siis on pärast endaga jube rahul.


Mitsi on mulle õpetanud ka seda, et sa ei pea midagi tegema, et olla armastatud. Sa ei pea olema eriliselt armastusväärne, otstarbekas, asjalik, meeldiv. Sa võid terve päev magada ja terve öö pidu panna, elada teiste kulul, lõhkuda mööblit, magada söögilaual, närida lilli, olla eraklik ja eemalolev. Aga ikkagi sind armastatakse, hellitatakse, imetletakse, kiidetakse ja teenindatakse.

Nii lihtne ju, miks see siis nii keeruline on?

Kommentaarid

  1. Sellega nõustun 100% kõik eneseabi õpikud tuleks kirjutada kasside poolt 🙃 Ära muretse, ole ja maailm kummardab su ees. 🐱

    VastaKustuta

Postita kommentaar