Apteegikosmeetika

Nagu te teate, siis olen sel aastal võtnud enda missiooniks leida soodsad näohooldusvahendid. Soodsad ja toimivad. Loomulikult saan ma päris palju infot selles osas ka internetist. Näiteks viimane asi, mida ma nüüd ka katsetanud olen, on riitsinusõli. Seda kutsutakse vaesemehe botoxiks lausa. Mis kõik ta ära ei tee, kui seda endale peale määrid. Kortsud, tumedad rõngad silmade all, parandab küünte ja juuksekasvu, ründab tselluliiti ja parandab seedimist. 

Absoluutselt läksin reklaamiohvriks. Ja siin ma nüüd olen, toon ennast ohvriks, et teie ei peaks tuleriidale ronima. Võtke heaks! Ei, tõsiselt, see on julm, mis jäneseurust ma ennast avastanud olen. Ma hakkan x-toodet tellima ja kuni ma jõuan toote riiulilt ostukorvi tõsta on netis juba info selle kohta, miks see toode pole hea ja mida selle asemel kasutada. 

Ostsin endale tillukese pudeli õli ja mõtlesin, et katsetan esialgu sellega ja kui näen muutust, siis ostan suuremas koguses. Selle tilluksese pudeli sain apteegist. Ja ma pole üldse kindel, et ma sain head kraami.


Ei, ta töötab küll. Kurjusekorts on märgatavalt siledam. Tselluliiti tundub ka vähem olevat. Eriti hästi töötas ta mul pojal, paari nädalaga on akne praktiliselt läinud. Nahk ei ole enam üldse nii põletikuline ja uusi punne pole ka tulnud. Aga selleks, et see õli paremini toimiks, oleks vaja, et tegemist oleks külmpressitud ja orgaanilise õliga. Seda, kas too apteegi õli seda on, seda ma teada ei saanud ning pigem ma usun, et see pole. Usun sellepärast, et sõnu "orgaaniline" topitakse absoluutselt igale poole. Ja minu pudeli peal seda pole. 

Teisi kreeme ja seerumeid olen ka apteegist ostnud, isegi vitamiine ja toidulisandeid. Pean ütlema, et ma olen väga pettunud. Tooted on kallid. Tunduvalt kallimad, kui ma mujalt sama koostisosadega tooted saaks. Ka vitamiinid ja mineraalid on näiteks spordipoes palju soodsamad. Oleks siis, et tooted on sellevõrra paremad ja see õigustaks hinda, aga pole ju. Keegi ei garanteeri mulle seda, et apteegist mingit jama ei saa. 

Ja ma olen pettunud. Solvunud lausa. 

Sest minu peas on arstid ja meditsiinivaldkonnas tegutsevad inimesed üliinimesed. Ma ei ironiseeri. Ma päriselt ka mõtlen. Sest ma tean isiklikult paari ja ma tean, et nad on kõvasti vaeva näinud, et eriala omandada ja ma tean, et nad tahavad parimat ja ma usun ka, et kui keegi selle tee ette võtab, siis ta ei mõtle, et hö-hö, ma hakkan kopaga pappi kokku lükkama. Ma usun, et neid motiveerib see, et inimeste kannatusi vähendada. Muidugi on see valdkond, kus raha liigub ja mitte vähe. Juba seetõttu, et pole tervet inimest. Isegi terve inimene, nagu ma ennast pean, vajab elus korra või paarsada arstiabi. No näiteks kui ta siia ilma tuleb. Ja siis edasi, vitamiinid, teraapiad, arengu jälgimine, mõõtmised, kaalumised, vereproovid, luumurrud, hammaste parandus, silmatilgad, palavikualandajad, väänatud jalad, kulmuõmblus, seedeprobleemid ja hemorroidid. Saate aru küll, millest räägin. Ole kui terve tahes, mingil tasandil vajad sa ikka arstiabi. 

Euroopas on meil see asi õnneks võrdlemisi inimlik ja me tasume makse, et saada tasuta abi. See, mis toimub USAs, sellest ma õnneks isegi ei tea piisavalt, aga tean sellevõrra palju, et see on ebainimlik ja juba ainult see osa paneb mind olema tänulik, et ma mingis mõttetus Eestis elan. 

Ja ma arvan, et ma selletõttu olengi solvunud. Minu jaoks on arstid ja apteekrid need kangelased, kes valges keebis inimkonda päästavad, aga apteegis hindu vaadates olen sunnitud otsa vaatama sellele, et lõpuks taandub kõik sissetulekule. Ma võin minna kaubanduskeskuse apteegist otse supermarketi terviseriiuli ette ja võtta sealt sama brändi vitamiinid poole soodsama hinnaga. Ma võin minna Selverisse ja osta sealt L'Oreali seerumi kolmkümmend eurot soodsamalt, kui apteegist Vichy seerumi. Ma eeldan, et te ju teate, et Biotherm, Mixa, Vichy ja Garnier on kõik L'Oreali tütarfirmad. 

Kindlasti on neil head põhjused, miks hinnad nii kõrged võrreldes teiste tarnijatega. Ja kui keegi tahab, siis võib mind harida. Aga praeguseks hoian end apteekidest eemal.

Kommentaarid