Millest teil rääkida on?

See oli inimeste kõige populaarsem küsimus mulle, kui nad kuulsid, et mu kallim on minust 19 aastat noorem - millest teil rääkida on? Kas igav ei ole? 


Esiteks muidugi kudos selle eest, et inimesed automaatselt ei eelda, et sa oma kallimaga ei räägigi vaid kuna vanusevahe on nii suur, siis saab teid ühendada ainult see üks tegevus, mis eriliselt palju sõnavara ei sisalda. 

Aga ma ei saanud sellest küsimusest kunagi lõpuni aru. Miks mul ei peaks olema inimesega millestki rääkida? No on noor, ja siis? Ma olin ka kunagi noor ja ehk mu mälu petab mind, aga ma ei usu, et ma siis ka väga palju igavam või kitsama maailmapildiga olin, kui täna. Mul oli siis ka igas vanuses sõpru, nii nooremaid kui vanemaid. Sa ju valid oma sõpruskonna selle järgi, kas sul on selle inimesega huvitav, ja see, kas sul on inimesega huvitav ei sõltu sellest, et sul tingimata peab temaga hirmus palju ühist olema. Päris ausalt, mul pole kuigi huvitav inimestega, kellega mul on liiga palju ühist. Ma ei õpi neilt midagi. Sama hästi võiks juba peeglisse vaadata ja monolooge pidada. Aga huvitav on inimesega, kellel on minust täiesti teine elukogemus. Neid kuulan meeleldi, sest nad avavad mulle uue maailma, millest mul siiani aimugi pole. Ja see ju ei sõltu vanusest. 

Pigem sõltub see sellest, kuidas inimene oskab oma lugu jutustada ja kas tema stiil klapib minu omaga. Mõni inimene oskab ka põnevat lugu igavalt edasi rääkida ja siis on teised, kes võtavad kõige tuimema rutiinsema toimetuse üldse, ma ei tea, poeskäigu või sahtlikorrastamise, ja nad teevad sellest Keskmaa seikluse, koos trollide ja haldjatega. Kuidas sul saab igav hakata?

Pojaga saime üks päev kokku ja rääkisin talle ka seda, et kõik muutkui küsivad, et millest mul noore inimesega rääkida on. Mul on ju oma lastega, kes on ka circa 20 aastat nooremad, huvitav vestelda. Nemad elavad oma elu ja kui kohtume, siis jagame kogemusi ja mõlemal on huvitav. Miks see kallimaga kuidagi teisiti peaks olema? Või kas teil ei ole oma lastega huvitav suhelda? Mul oli oma vanaemaga ka huvitav. Äkki neil, kes küsivad, et millest rääkida on, on ise lihtsalt igavad inimesed ja suhtlevad teiste igavatega ja siis kujutavad ette, et huvitav saab ainult endavanusega olla, kellega vanu häid aegu meenutada? 

Kommentaarid

  1. Igast brauserist kommentaari jätta ei saa, ei lase Google kontole logida...
    Aga tulin ütlema, et jututeemasid saab leida ikka igaühega. Meil tööl on värvikas seltskond vanuses 24-64, erinevad haridused ja taustsüsteemid. Ja oi küll on asju arutada, eri sektsioonides tekivad küll erinevad arutelud aga ühiseid punkte ja teemasid leiab nii playboy kui paljulapselisega, usutunnistusest ja majanduslikust olukorrast ja poliitilistest vaadetest hoolimata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ka ei saa iseenda blogi igalt poolt kommenteerida :D
      Ja nõustun, iga inimesega on võimalik mingi ühine pidepunkt leida, millele suhtlus rajada.

      Kustuta

Postita kommentaar